حجت الله سیفی در گفتگو با هنرنیوز:
مدت هاست پشت در اتاق آقای ایوبی منتظر ملاقاتم
6 ارديبهشت 1393 ساعت 11:59
یک کارگردان سینمای ایران گفت: مدتها است که قصد ملاقات با آقای ایوبی را دارم تا برخی از مشکلات سینما را برای ایشان بازگو کنم اما هنوز موفق نشدم. این درحالی است که امثال مثل آقای ایوبی، چند صباحی بیشتر در سینما حضور ندارند. پس باید این ملاقاتها، خیلی زود اجابت شوند تا نظرگاههای سینماگران بلافاصله به مدیران منتقل گردد.
حجت الله سیفی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد توجه هنرمندان بویژه سینماگران به مسائل فرهنگی کشور افزود: سینماگران مثل همه افراد جامعه باید نسبت به فرهنگ کشورشان حساس باشند. اما تفاوت شان با بقیه افراد این است که آنها یک ابزار ذهنی در اختیار دارند که می توانند بوسیله آن، مسائلی را بیان کنند که هم می تواند فرهنگی باشد و هم می تواند در جهت تخریب کننده هویت فرهنگی باشد.
وی اضافه کرد: ما یک کشوری با قدمت بزرگِ فرهنگی هستیم که اتفاقا انقلاب بزرگی هم در کشورمان رخ داده که به قول حضرت امام (ره) سر منشاء آن فرهنگی است.پس باید موضوع فرهنگ برای ما خیلی حائز اهمیت باشد.اما متاسفانه ما در زمینه فرهنگ و انتقال ارزشهای خوبِ فرهنگی خودمان، کم کاری کردیم و دراین کم کاری ها، دولت ، خانواده و اجتماع هم ، بی تاثیر نبوده اند.
کارگردان فیلم سینمایی « بچه های جسور» با بیان اینکه باید فرهنگ از مبداء مورد توجه قرار بگیرد نه از مصرف تصریح کرد: دولتها در مدیریت کلان فرهنگی ،نقش مهمی دارند اما هنگامی که در حوزه سینما، مدیریت تولیدِ هنرمند غلط است.مدیریتِ ارائه فیلم، اشتباه است مدیریتِ تبلیغ برای جذب مخاطب، مطلوب نیست. معلوم است که هر کسی در حوزه فرهنگی فقط به فکر خودش است.
حجت الله سیفی وجود یک اتاق فکر از سوی دولت را برای ساماندهی امور فرهنگی در کشور یک امر حیاتی اعلام کرد و اظهار داشت: دولت همچون یک پدر است. هنگامی که دولت پای خودش را از مساله فرهنگی کنار بکشد کارها از روال معمولی خارج خواهد شد به عنوان مثال ، وقتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نظارت خودش را از دستمزد بازیگران سینما برداشت ما شاهد بلبشویی در این زمینه بودیم.بنابراین فرهنگ، با سیاست یک بام و دو هوا ایجاد نخواهد شد.
این کارگردان سینمای ایران با اشاره به عمر کوتاه دولت یازدهم در عرصه فرهنگی افزود: هنوز برای قضاوت این دولت در زمینه فرهنگی زود هنگام است. سال آینده ، می توان با صراحت اعلام کرد که آیا این دولت نسبت به وضعیت فرهنگی کشور موفق عمل کرده یا اینکه فقط شعار داده است.
کارگردان فیلم سینمایی « کیلومتر ۵ » ادامه داد: بهتر است دولتها به جای سیاسی کاری در حوزه فرهنگی ، سیاست ورزی داشته باشند چرا که سیاسی کاری در عرصه فرهنگی به همان جایی ختم می شود که هم اکنون در کشور شاهد هستیم. بنابراین دولتها با سیاسی بازی فقط می خواهند به خواسته های حزبی خودشان برسند و سیاست، ابزار می شود نه افکار، اما زمانی که یک دولت ، با سیاست رفتار می کند یعنی با اندیشه عمل می کند و طیف نگاهش به کلیت است نه به جز یا حزب خاص.
وی با اشاره به هنرمندان کشور گفت: هنرمند متعهد و ماندگار کسی است که چه تشویق بشود و چه نشود به خاطر تعهدی که دارد کارش را در زمینه فرهنگی تا آنجایی که بتواند انجام خواهد داد.ولی بقیه هنرمندان، به تناسب خواسته ها و جایگاههایی که می خواهند به آن برسند تلاش می کنند.متاسفانه برخی از سینماگران ما، آنچه را که در فیلم هایشان نشان می دهند خودشان باور ندارند و تنها به خودنمایی کارهای فرهنگی می پردازند. این درحالی است که بعضی از مدیران سینمایی هم ، این خودنمایی ها را بیشتر می پسندند.
سیفی تاکید کرد: اما هنرمندان فرهیخته، خودنمایی نمی کنند بلکه خود فدایی می کنند و کارشان را انجام می دهند.
وی در خاتمه افزود: مدتها است که قصد ملاقات با آقای ایوبی را دارم تا برخی از مشکلات سینما را برای ایشان بازگو کنم اما هنوز موفق نشدم .این درحالی است که امثال مثل آقای ایوبی، چند صباحی بیشتر در سینما حضور دارند اما این سینماگران هستند که در این حوزه ماندگارند پس باید این ملاقات ها،خیلی زود اجابت شود تا نظرگاه های سینماگران بلافاصله به مدیران منتقل شود.
کد خبر: 70953
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdsn05.yt0zk6a22y.html