تولید انیمیشن ۱۰۰ قسمتی «روباه و خروس» در مرکز صبا/ سازندگان به دنبال عرضه جهانی

12 آبان 1394 ساعت 15:23

مجموعه انیمیشن «روباه و خروس» با تکنیک ۲ بعدی در ۱۰۰ قسمت در مرکز صبا تولید می‌شود.


به گزارش هنرنیوز؛ صبح امروز نشست پرسش و پاسخ تولید انیمیشن «روباه و خروس» با حضور عبدالرضا عالی‌زاده مدیر گروه فیلمنامه مرکز صبا، حسن مهرپویان مدیر گروه خردسال مرکز صبا، بابک و بهنود نکویی تهیه‌کننده و کارگردان انیمیشن «روباه و خروس» در دفتر مرکزی صبا برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری حسن مهرپویان مدیرگروه خردسال مرکز صبا درباره تولیدات این مرکز گفت: نکته‌ مهمی که در ابتدا برایمان اهمیت داشت پرهیز از فیلمنامه‌های تکراری بود و داستان روباه و خروس یکی از این فیلمنامه‌ها بود. تولید این انیمیشن بر اساس انیمیشن‌ها به اصلاح بزن و بکوب است و بر این اساس طراحی شده است.

وی در ادامه با اشاره به مبنای تولید این انیمیشن گفت: مبنای تولید این انیمیشن بر سه رکن استوار است اول اینکه وجه هنری کار به کیفیت قابل قبولی برسد و بعد اینکه بتوانیم تولیدی فاخر و ارزشمند داشته باشیم که بتوانیم آن را تکرار کرده و تولید آن را ادامه دهیم و بر همین اساس مخاطبان خردسال زیادی بتوانند با این انیمیشن ارتباط برقرار کنند.

وی در ادامه افزود: رکن بعدی تولید این انیمیشن مخاطبان آن است به عقیده من یک اثر موفق باید مخاطب‌شناسی قوی را به دنبال داشته باشد تا بتواند زمان زیادی مخاطب را با خود همراه کند. البته منظورم از زمان زیاد سال‌های طولانی است نه صرفا ده دقیقه یا ۲۰ دقیقه. آن هم به این دلیل که خردسالان در حال حاضر علاقه زیادی به نشستن پای تلویزیون ندارند و به این دلیل ما وجه آموزشی این انیمیشن را کمتر کرده‌ایم.

مهرپویان در ادامه افزود: رکن بعدی تولید این انیمیشن بخش تجاری آن است. از گذشته این موضوع باب بوده که انیمیشن‌هایی ماندگار شدند که تولیدات تجاری کنار آنها در اختیار خردسالان قرار گرفته باشد بدین صورت که در حال حاضر خیلی از انیمیشن‌های جهانی را می‌بینیم که لوازم‌التحریر و یا اسباب‌بازی‌های مربوط به آنها در اختیار کودکان قرار داده شده است و از این طریق سازندگان توانسته‌اند به اهداف خود برسند.

در ادامه این نشست خبری عبدالرضا عالی‌زاده مدیر گروه فیلمنامه صبا بیان داشت: ما در گام اول برای ایجاد و تولید برند هدفگذاری داریم. اگر کمی دقت کنید متوجه می‌شوید که هر چه به سمت گذشته پیش ‌می‌رویم برندهای انیمیشنی بیشتری را می‌بینید درست برخلاف الان که برندهای به یاد ماندنی کمی در ذهن کودکان ما وجود دارد.

وی ادامه داد: فرآیند این صنعت و بخش تجارتی ماجرا در کشور ما از اتصال محکمی برخوردار نیست و تا به حال آن طور که باید و شاید تولید انبوهی صورت نگرفته است و برخلاف ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تهیه‌کنندگان و کارگردان‌های انیمیشن در کشورما هنوز نتوانسته‌ایم دست به تولید انبوه کالاهای انیمیشنی بزنیم.

وی درباره فرآیند پیش‌تولید انیمیشن روباه و خروس نیز گفت: در این تغییر رویکرد فرایند پیش‌تولید را طوری پیش بردیم که همه مراحل و حتی جزئیات آن در مرکز صبا اتفاق بیفتد حتی بخش‌های مربوط به فیلمنامه را نیز زیر نظر دوستان و در همین مرکز جلو بردیم.

وی اظهار داشت: تاکنون در مرکز صبا ۲۰ قسمت فیلمنامه مصوب برای انیمیشن روباه و خروس داریم و حدود ۸۰۰ ساعت برای این انیمیشن جلسات متعددی در زمینه فیلمنامه برگزار کردیم.

وی ادامه داد: در سیستم فعلی تزریق منابع مالی توسط مرکز صبا صورت می‌گیرد تا ساخت این انیمیشن را برای سازندگان با مشکلات کمتری مواجه می‌کند یعنی فعالیتی صورت گرفته تا تیم تولید بیشتر به فکر محتوای کارشان باشند تا مسائل مالی.

عالی‌زاده درباره اهداف ساخت این انیمیشن گفت: یکی از بزرگ‌ترین هدف‌هایمان ایجاد اشتیاق بیشتر در بچه‌ها در دیدن این انیمیشن‌ها است و امیدواریم که میزان پخش انواع انیمیشن‌های غیرایرانی در تلویزیون ما کاهش پیدا کند.

وی درباره مشکلات مالی سازمان صدا و سیما نیز گفت: به عقیده من سازمان صدا و سیما مشکل مالی نداشته و ندارد و ممکن است تولید هر پروژه‌ای از نظر مالی دچار مشکلاتی شود که قابل رفع است و اگر برای مثال پروسه تولید یک انیمیشن در مرکز صبا حدود ۳ سال طول بکشد در تمام این مدت مرکز صبا از آن پروژه حمایت می‌کند.

در ادامه این مراسم مهرپویان بیان داشت:‌زمانی که اثری را به ما تحویل می‌دهند همه مراحل فنی آن نیز انجام شده و به همین خاطر هزینه‌ای که ضمن تولید صورت گرفته را به دوستان پرداخت می‌کنیم.

در ادامه عالی‌زاده ادامه داد: تولید این انیمیشن‌ها با هدف نشاط و سرگرمی گروه خردسال در نظر گرفته و جالی است که اغلب اوقات سایر اعضای خانواده بیننده این انیمیشن‌ها هستند.

وی درباره داستان انیمیشن روباه و خروس نیز گفت: همانطور که می‌دانید در این داستان درباره مکر و حیله روباه صحبت شده و ما سعی داریم که شیوه‌های مبارزه با مکر و حیله و هوشیاری کودکان و آموزش آنها در این زمینه را بیان کنیم.در این داستان روباه همواره در حال کشیدن نقشه برای به چنگ آوردن جوجه خروس‌ها است و خروس هم در تلاش است که با زیرکی از خود دفاع کند.

مهرپویان در ادامه با اشاره به ویژگی‌های خوب برندسازی این انیمیشن نیز گفت: وقتی بچه‌ها با این انیمیشن‌ها آشنا می‌شوند و با آنها ارتباط برقرار می‌کنند می‌توان گفت هر کاری که این شخصیت‌ها در لحظه آموزش رفتارهایشان به بچه‌ها القا کنند را به خوبی درک می‌کنند و حرف‌های آموزنده شخصیت‌های انیمیشنی را به راحتی می‌پذیرند و ما از این طریق به هدف‌های خود نزدیک می‌شویم.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم به صورت استاندارد پیش برویم می‌بایست ۱۳ قسمتی پیش رویم اما در حال حاضر ما برای تولید فاز اول ۱۰۰ قسمت ۵ دقیقه‌ای در نظر گرفته‌ایم که همه آنها به صورت بی‌کلام تولید شده تا هر کشوری بنا به زبان ملی خود بتوانند دوبله‌های مناسبی را روی آن قرار دهند.

وی درباره دلیل انتخاب برادران نکویی به عنوان سازندگان این انیمیشن بیان داشت:‌ در تولید این انیمیشن کیفیت مطلوب برایمان بسیار مهم بود و انتخاب این دوستان به دلیل برخورداری از نوع تکنیک و سبک کار بین‌المللی‌اشان و همچنین گرافیک بصری این انیمیشن‌ها صورت گرفته است.

بابک نکویی تهیه‌کننده و کارگردان انیمیشن روباه و خروس در ادامه این مراسم گفت: در این مدت اتفاقات زیادی در حوزه انیمیشن افتاده است که بخشی از این تولیدات در جشنواره‌ها و بخش دیگرش در سریال‌های انیمیشنی دیده شده است.همه ما در کودکی‌مان با بسیاری از انیمیشن‌ها و کارتن‌ها خاطره‌ داریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر تفاوتی که مرکز صبا برای تولید انیمیشن‌هایش ایجاد کرده همان نگاه کارشناسی شده است که به صورت ریشه‌دار و بلندمدت کارهای انیمیشنی را تولید می‌کند و این تفاوت به نسبت به تولیدات قبلی صبا چشمگیرتر است.

نکویی با اشاره به ویژگی‌های انیمیشن‌های جدید مرکز صبا افزود: کیفیت بالا، تولید تأثیرگذار و جذاب برای مخاطب از جمله ویژگی‌های تولیدات این مرکز است. نکته بعدی در مورد تولیدات مرکز صبا این است که ما می‌خواهیم از مرزهای ایران فراتر رویم تا بتوانیم انیمیشن‌هایمان را به صورت جهانی نیز عرضه کنیم که بدین شکل از بعد اقتصادی می‌تواند نتیجه مطلوب‌تری داشته باشد.

وی با اشاره به شخصیت روباه و خروس و همگانی بودن این داستان بیان داشت: داستان روباه و خروس با کاراکترهایی که دارد و در ادبیات کلاسیک ما وجود داشته قابلیت جهانی شدن دارد.

نکویی ادامه داد: در ساخت این انیمیشن هیچگونه کلامی وجود ندارد و می‌تواند به محض تولید همان حس مشترک بین سایر ملیت‌ها را ایجاد کند.

نکویی درباره تکنیک تولید این انیمیشن گفت: تکنیک تولید انیمیشن روباه و خروس دو بُعدی است و کاراکترها با حساسیت بالایی تولید شده است و همچنین ساخت آن متناسب با ساخت انیمیشن‌های روز سریال‌سازی در دنیا است.

وی در ادامه با تشکر از مرکز صبا بیان داشت:‌ شخصا باید از این مرکز تشکر کنم چرا که تا به حال در کشور به این شکل تولید انیمیشن نداشتیم و امیدوارم از این پس تولید گسترده‌ای داشته باشیم.

در بخش دیگری از این نشست خبری بهنود نکویی کارگردان و تهیه‌کننده انیمیشن روباه و خروس گفت: مدتی پیش مرکز صبا پیشنهاد ساخت انیمیشنی را دادند که برندسازی آن انیمیشن برایشان بسیار مهم بود و دوست داشتند که علاوه بر تولید و نمایش این انیمیشن از نظر تجاری و تولید اسباب‌بازی، لوازم تحریر و ... بتوانند در همگانی شدنش تأثیر بسزایی داشته باشند.

وی ادامه داد: ما نمی‌خواهیم این انیمیشن صرفا ًبه مرحله تولید برسد و سایر مسائل در کنار آن برایمان اولویت دارد.

وی درباره تفاوت روباه و خروسی که در این انیمیشن نمایش داده شده است نیز بیان داشت: در ساخت این انیمیشن المان‌هایی را به شخصیت روباه اضافه کردیم که آن را با سایر روباه‌هایی که تا الان دیده و شنیده‌ایم متفاوت می‌کند همچنین شخصیت خروس نیز از لحاظ طراحی بسیار متفاوت است. در این انیمیشن که در استودیو گنبد کبود ضبط می‌شود دو شخصیت اصلی که همان روباه و خروس هستند را در کنار ۱۸ شخصیت فرعی به نمایش گذاشته‌ایم، همچنین این انیمیشن ۱۰۰ قسمتی محتوایی طنز دارد و قرار است با کیفیت HD پخش شود.

بر اساس گزارش فارس؛ وی در پایان گفت: از جامعه انیمیشن تشکر می‌کنم که بسیار حرفه‌ای‌تر از گذشته به کار تولید انیمیشن توجه می‌کنند. برای ما به عنوان تهیه‌کننده و کارگردان تولید این کار بسیار ارزشمند و دوست‌داشتنی است.


کد خبر: 84363

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdss0j.yt0o96a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com