گزارش هنرنیوز از رونمایی «مگیل»؛
شهرام شکیبا: شوخیهای کلامی «مگیل» را جبهه نرفتهها هم متوجه میشوند
1 شهريور 1389 ساعت 10:03
به گزارش خبرنگار ادبی هنرنیوز، کتاب طنز «مگیل» نوشته محسن مطلق که در فضای جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس، می گذرد، عصر روز گذشته در حوزه هنری رونمایی شد.
سید حسین جانباز و یکی از نویسندگان با ذوق و طنزپرداز در مراسم رونمایی از گتاب «مگیل» محسن مطلق که عصر روز گذشته در شب شعر در حلقه رندان برگزار شد، گفت: زمانی که کتاب و حجم کم آن را دیدم، احساس کردم که می توان آن را زود خواند اما با خواندن آن چند نکته به ذهنم رسید. «مگیل» کتابی در خور تامل و عجیب است، این کتاب با توجه به زمینه طنز خود، آدم را سرگردان میکند و تا آخرین صفحه، اجازه قضاوت و تصمیمگیری به خواننده نمیدهد.
وی با بیان این که از خواندن «مگیل» لذت برده است، افزود: نکتهای که شاید رعایت نشده و یا نویسنده آگاهانه رعایت نکرده است، این بود که با توجه به نابینا و ناشنوا بودن قهرمان داستان، نثر خلاف آن را ثابت میکند و در بعضی جاها اطلاعات وی را میبینیم.
این طنزپرداز ادامه داد: این داستان اغراقهای جالبی دارد که آن را خواندنی کرده است. در برخی از فصول کتاب هم طنز نیشداری به چشم میخورد که در جای خود قابل توجه است.
شهرام شکیبا سخنران بعدی این مراسم بود. وی گفت: در میان آن چه تا به حال در حیطه ادبیات دفاع مقدس تعریف میشود و به موضوع شوخ طبعی پرداخته به اعتقاد من کار بانمکی ندیدهام. معمولا نویسندگان فضای جبهه را میآفرینند، فضایی که حتما باید تجربه کرده باشی تا بتوانی آن را درک کنی و از همین رو، شوخیها در نظر افرادی که فضای جنگ را درک نکردهاند، جذاب نمینماید. یکی از مهم ترین ویژگیهای «مگیل» همین مساله بود که چنین فضایی نداشت، از شوخی های کلامی مختص جبهه استفاده نکرده بود.
شکیبا افزود: پیشنهاد میکنم کتاب را همه بخوانند، در برخی جاها، کتاب عالی است و بعضی دیگر را نه ضعیف، که نیازمند بازنگری میدانم که شاید با عجله چاپ شده است.
در ادامه محسن مطلق، صحبت درباره «مگیل» را به جلسه نقد و بررسی کتاب، در نشست «دگرخند» موکول کرد. «مگیل» به سفارش و حمایت دفتر طنز حوزه هنری در انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. مگیل شخصیت اصلی این کتاب قاطری است که به همراه چند استر دیگر تسلیحات و تدارکات لازم را به نیروهای مستقر در خط مقدم می رساند. این قاطر از کمین نیروهای دشمن جان سالم بدر میبرد اما ماموریت بعدی او رساندن یک رزمنده مجروح به عقب است. این رزمنده در طول جنگ بینایی و شنوایی خود را از دست داده و مجبور است به مگیل اعتماد و دنبال او راه بیافتد. ماجراهایی که طی داستان برای مگیل و این رزمنده پیش می آید داستان را خواندنی و جذاب می کند.
یادآور می شود شب شعر در حلقه رندان عصر روز گذشته با حضور شاعران طنزپردازی چون بانی، جمشید مقدم، رحیم رسولی، امید مهدی نژاد، جواد زهتاب، عباس صادقی و ... در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
لازم به ذکر است، محسن مطلق در نوجواني، يعني در سال 1362، براي اولين بار به جبهههاي جنگ رفت و تحت تأثير آن فضا تا پايان جنگ در جبهه ماند. «مطلق» كار نوشتن درباره جنگ را با كتاب «زنده بادكميل» آغاز كرد و چند كتاب ديگر مثل «برد ايمان»، «مخمل يادها»، «نگاه شيشهاي»، «مهاجر مهربان»، «يك روز يك مرد» و مجموعه داستان «آنجا كه من بودم» از جمله كارهاي اوست.
زنده باد كميل، مخمل يادها، بُرد ايمان، سفرنامة جنگ، نگاه شيشهاي، مهاجر كوچك (درباره شهيد دقايقي)، يادگار (داستان زندگي شهيدان جعفريان و واعظي)، شهيد آويني (داستان نوجوانان)، آنجا كه من بودم (مجموعه داستان)، قصههاي شهر جنگي: نگهبان كوچك (درباره شهر سر پل ذهاب)، قصههاي شهر جنگی: درخت تنها (درباره شهر مهران) نام برخی از آثار این نویسنده است.
کد خبر: 15602
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdx90f.yt0kz6a22y.html