گزارش هنرنیوز از نشست خبری نمایش «دیگر کدام ما زندگی کردن را دوست دارد»؛
غفاری: به بهانه بازسازی سالنهای تئاتر را تعطیل نکنیم
15 ارديبهشت 1392 ساعت 15:39
عباس غفاری در نشست خبری نمایش «دیگر کدام ما زندگی کردن را دوست دارد» گفت: به بهانه بازسازی سالنهای تئاتر را تعطیل نکنیم چرا که با بسته شدن هر سالن دو هزار دانشجو و ۸۰۰ هنرمند حرفهای بیکار میشوند.
نشست خبری نمایش «دیگر کدام ما زندگی کردن را دوست دارد» صبح امروز ۱۵ اردیبهشت با حضور عباس غفاری کارگردان، نازنین بیاتی طراح لباس و مریم کاظمی و وحید آقاپور بازیگران این نمایش در سالن کنفرانس مجموعه تئاترشهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست عباس غفاری کارگردان این نمایش گفت: در ابتدای این نشست باید از تماشاگرانی که در این شرایط بد اقتصادی به تماشای تئاتر مینشینند تشکر کرد، چرا که اگر حمایت این تماشاگران نبود تئاتر جایگاه خود را آنگونه که شایسته بود پیدا نمیکرد، این روزها هزینه کردن برای فرهنگ و هنر کار بسیار دشواری است اما تماشاگران به تماشای تئاترها مینشینند.
وی در مورد داستان این تئاتر اظهار داشت: نمایش «دیگر کدام ما زندگی کردن را دوست دارد» قصه یک زوج است که به روزمرگی رسیدهاند که در طول نمایش، تعاملات بین این دو زوج را میبینیم، در حقیقت این نمایش یک رئالیسم اجتماعی است اما با سبکی جدید، که این سبک طبق گفته چرمشیر در اروپا نیز حدود ۵ سالی است که اجرایی شده و در ایران نیز اولین تجربه من و چرمشیر بود که به این شیوه نمایش را اجرا کنیم.
این کارگردان افزود: قرار است تا اگر مشکلی پیش نیاید، نمایشنامههایی با این سبک به چاپ رسد.
کارگردان نمایشهای «خواب بیوقت حوریه» و «کبوتری ناگهان» در خصوص دوریاش از کارگردانی تئاتر خاطرنشان کرد: دوری من از تئاتر خود خواسته نبوده و متنهای بسیاری برای اجرا به شورای ارزشیابی و نظارت ارائه دادم که متاسفانه هر بار متن را به دلیلی رد کردند، البته در بعضی مواقع هم این دوری خود خواسته بوده است. اتفاق خوبی که در این ۴ سال برای من افتاد یاد گرفتن از جوانهایی بود که در این عرصه حضور دارند.
وی ادامه داد: اما معتقدم که مسئولان و به ویژه معاون هنری وزیر ارشاد حمید شاه آبادی موظف هستند تا شرایط کارکردن را برای هنرمندان حوزه تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی فراهم کنند نه اینکه سالنها را به بهانه بازسازی تعطیل کنند. اگر واقعا تئاتر بودجه ندارد چرا به سمتی نرویم که بتوانیم اسپانسر و حامی مالی پیدا کنیم، اینکه در دفتر کار خود نشسته و با دو نفر راجع به بودجه مذاکراتی انجام دهیم که بودجه پیدا نمیشود.
این کارگردان افزود: در مدتی که از این دولت مانده از آقای شاه آبادی میخواهم تا به وعدههایی که دادهاند عمل کنند. با بسته شدن هر سالن دو هزار دانشجو و ۸۰۰ هنرمند حرفهای بیکار میشوند. ما کشور فرهنگی هستیم و این درشان هنرمندان ما نیست که برای سالن بدوند.
غفاری تاکید داشت: افرادی که تئاتر کار میکنند واقعا با عشق این کار را انجام میدهند، و به اعتقاد من باید در سالهای آینده از این افراد تندیس طلا ساخته شود که این گونه پای عشق و هدف خود میایستند.
وی در مورد حضور امیر جعفری و پانته آ بهرام در این کار گفت: امیر جعفری و پانته آ بهرام از متعهدترین بازیگران تئاتر هستند و برای بازی در این نمایش زمانهای ما به هم نخورد چرا که حقیقتا زمان تمرین بسیار کم بود و این زمان، زمان لازم برای یک اجرای ایده آل نیست.
عباس غفاری ادامه داد: در حقیقت نمایش ما یک سوال اساسی را مطرح میکند وآن این است که در روزگار امروز چه اندازه به هم توجه میکنیم. همه ما گذشته را فراموش کردهایم ما هر شب اجرایمان را به یکی از هنرمندان زن تقدیم کردهایم چرا که این افراد سبب شدند تا برخی موارد را در تئاتر جای خود را پیدا کنند.
بازیگر نمایشهای «پارههای ساده» و «شازده کوچولو» افزود: در میان صحبتهایی که گفته شد گلایهای هم دارم از هیات مدیره خانه تئاتر و اعضای آنکه چرا به تماشای تئاترها نمیآید حتما باید از آنها دعوت شود که به تماشای کارها بنشینند اگر مسئولان از ما حمایت نمیکنند چرا خودمان از هم حمایت نکنیم و همچنین گلایهای دیگر دارم به انجمن منتقدان که تا به امروز نقدی از تئاتر ما کار نکرده است.
مریم کاظمی نیز در این نشست گفت: مسئولان کار خود را بلد هستند و هیچ مدیری نمیآید تا چیزی را درست کند چرا که وظیفهاش از پیش مشخص شده است ما خودمان باید تغییر کنیم و روی ایدههای خود پافشاری کنیم تا به آنچه که میخواهیم برسیم.
وی ادامه داد: همه میگویند در تئاتر پول نیست، دغدغه ما پول نیست مشکل تئاتر این است که برنامهای ندارد و برنامهاش هیچ وقت مشخص نیست.
وحید آقاپور نیز در این نشست عنوان کرد: این نمایشنامه حال و هوای خوبی داشت اما من از خودم در این کار راضی نیستم چرا که زمان ما بسیار محدود بود. این نمایش متکی به بازیگر است.
نازنین بیاتی طراح لباس این نمایش گفت: اولین تجربهام در طاحی لباس در تئاتر است، زمانی که نمایشنامه را خواندم لازم ندیدیم که طراحی لباس ویژهای داشته باشیم چرا که شخصیتها اطلاعات لازم را به تماشاگران میدهند و لباسها اطلاعات کمی را نشان میدهد.
یازدهمین اجرای نمایش «دیگر کدام ما زندگی کردن را دوست دارد» که فردا شب ۱۶ اردیبهشت ماه به توران مهرزاد تقدیم تقدیم میشود که در این اجرا خانم مهرزاد حضور خواهند داشت.
کد خبر: 57642
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdx90k.yt05o6a22y.html