معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری:
ما در صنعت گردشگری به حمایت بانک ها نیازمندیم
8 مهر 1393 ساعت 10:54
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:بانکها به لحاظ سنتی توان ورود، ارزیابی و پاسخگویی به این عرصه را ندارند و سراغ بخشهای دیگر می روند و لذا بخش گردشگری بخشی مهجور در سیستم بانکی است و برای پروژههای خیلی بزرگ آن هم کارشناسی در بانک وجود ندارد که سوددهی این نوع پروژهها را بررسی کند و نظر دهد. بنابراین بانک ها ترجیح میدهند وارد بخش سرمایهگذاری در حوزه گردشگری نشوند.
به گزارش هنرنیوز؛ سعید شیرکوند در همایش «تجلیل از ۲۰۰ نفر از سرمایه گذاران عرصه گردشگری سراسر کشور» که دیشب ( ۷ مهرماه) در باغ دربند برگزار شد، گفت: در کشورها در تأمین و استفاده از منابع برخی وقتها رویکرد دولتها توسعهای و برخی مواقع اقتصادی است. به همین دلیل در بازار پول برخی بانکها توسعهای و برخی سرمایهای و تجاری است.
او افزود: در بانکهای توسعهای هدف دولت ایجاد توسعه در کشور است و گاهی خودش هم هزینه میکند و حتا شرایطی ایجاد میکند که این بانکها به توسعه بخش کمک بکنند اما در بانکهای تجاری سود مبنا است. بخشی از گردشگری نیاز به بانک توسعهای دارد و ما متأسفانه بانک توسعهای خاصی برای گردشگری ندارد اما بانکهای موجود را دولت با تمهیداتی که اندیشیده است صندوق توسعه ملی را به مدد بانکها آورده که نقش بانک توسعهای را بازی بکند لذا سرمایهگذار می تواند طبق توافقی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با صندوق توسعه ملی داشته این صندوق مقرر کرده است که تسهیلات بانکی با سود ۱۶ درصد رااز کارگزی بانکها به سرمایهگذاران بدهند، این بارعرف سود بانک فاصله دارد که دلیل آن نگاه توسعهای دولت به گردشگری است.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: نکته دیگر در تامین منابع در دنیا سرمایهگذاری بلند مدت از بازار سرمایه کسب میکنند، بازار پول مربوط به تامین منابع کوتاه است و بانکها معمولاً باید سرمایه در گردش تعریف کنند. دلیل این که بخش گردشگری توانمند نبوده و نتوانسته با بازار سرمایه ارتباط برقرار کند بنابراین از این بخش تامین منابع نمیکند و بودجه هم که در دست بانکهاست و از طریق بانکها تأمین منابع میکند. بنابراین بایستی توجه ویژهای بشود.
وی خطاب به رییس بانک مرکزی اظهار کرد: مشکل ما توسعه گردشگری است که در رسیدن به اهداف و انتظارات دولت و سند چشم انداز مورد تأکید است. در طی این چند ماه رییس جمهور در سفرهای استانی یکی از محورها مورد تاکیدشان برای ایجاد اشتغال، درآمدزایی و پیشرفت آن منطقه تأکید بر گردشگری بوده است. ما در صنعت گردشگری به حمایت بانک ها نیازمندیم.
او با تأکید بر این که سرمایه گذاران سه گونه از بانکها انتظار حمایت دارند، افزود: یکی سرمایهگذارانی که پروژه خود را آغاز کردند و به بهرهبرداری هم رسیدند اما قدرت باز پرداخت سرمایه به دلیل رکود گردشگری و عدم توجه بدان در چند سال گذشته را ندارند و نیازمند استمهالند. ما با بانکها صحبت کردیم اما نگاه توسعهای دولت باید کمک کند تا این تسهیلات یک استمهالی در موردشان صورت بگیرد.
شیرکوند تشریح کرد: دومین بخشی که سرمایهگذاران بخش گردشگری از بانکها انتظار کمک دارند این است که خیلی از افراد پروژهایی را آغاز کردند و برآورد اولیهای داشتند که با این مقدار هزینه پروژه به بهرهبرداری میرسد اما تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی دو سه سال گذشته عملاً تأثیرش را برهزینه تولید گذاشته لذا برآورد اولیه اکنون جوابگو نیست و نیاز به متمم دارد. بانکها باید یک تجدید نظر و بررسی دوبارهای انجام دهند و یک متممی را به این سرمایهگذاران اختصصا دهند.
وی اظهار کرد: سومین قسمت هم مربوط به سرمایهگذارانی است که با توجه به ثبات و آرامش پیش آمده در کشور که کاملاً محسوس است به این بازار میخواهند وارد شوند از جمله سرمایهگذاران خارجی.
او گفت: بخش گردشگری هم چابک است، هم آماده به کار حتا از بخش کشاورزی و صنعت هم بستر کار در آن مهیا تر است و نیازمند تسهیلات بانک هاست. اگر بانکها ازمنابع خودشان تسهیلاتی در اختیار قرار دهند و سازمان میراث فرهنگی هم از کمکهای دولت که نگاه توسعهای به گردشگری دارد تا ۶درصد سود را به عنوان کمک اعتباری و یارانه به بانکها میپردازد و اگر نرخ سود متعارف بانکی ۲۴ درصد باشد وقتی ۷.۸ درصد آن راهم سازمان تقبل میکند به یک نرخ سود ۱۶ درصدی می رسیم.
شیرکوند تصریح کرد: این شرایط برای بانکها بسیار خوب است اما بانکها به لحاظ سنتی توان ورود، ارزیابی و پاسخگویی به این عرصه را ندارند و سراغ بخشهای دیگر می روند و لذا بخش گردشگری بخشی مهجور در سیستم بانکی است و برای پروژههای خیلی بزرگ آن هم کارشناسی در بانک وجود ندارد که سوددهی این نوع پروژهها را بررسی کند و نظر دهد. بنابراین بانک ها ترجیح میدهند وارد بخش سرمایهگذاری در حوزه گردشگری نشوند.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: در سیمناری که قرار بود صندوق توسعه ملی به مدد این بخش با سود ۱۶ درصد بیاد و دولت کار کارگزاری آن را انجام میدهد و سودش را هم صندوق دریافت میکند بازهم بانکها انگیزه زیادی برای ورود به بخش گردشگری نداشتند.
کد خبر: 75192
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdxf05.yt0kn6a22y.html