دور تازه جلسات شعر حوزه هنری طی مراسمی افتتاح شد
30 آذر 1394 ساعت 13:54
سعید بیابانکی در مراسم افتتاح دور تازه جلسات شعر حوزه هنری گفت: سیطره امروز فضای مجازی نه تنها کمکی به اعتلای شعر نکرده بلکه منجر به ارتقا نیافتن شعر هم شده است.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، دوره جدید جلسات شعر حوزه هنری با نام «ساعت شعر» یكشنبه ۲۹ آذر، طی مراسم در عصر روز ۲۹ آذر ماه آغاز شد. این نشستها كه جایگزین جلسات هفتگی شعر حوزه هنری است كه پیشتر با مسئولیت عباسعلی براتیپور اداره میشد، در دوره جدید فعالیت خود با حضور شاعران شناخته شده كشورمان سعید بیابانكی، علی داودی و محمود حبیبیكسبی به كار خود ادامه میدهد.
در این نشست، علی داودی با بیان این كه حوزه هنری همواره با شعر شناخته می شود، گفت: شعر شناسنامه حوزه هنری است و حتی برای كسانی كه در زمینه های دیگر فعالیت میكنند هم این نهاد فرهنگی پایگاه شناخته شده ای برای شعر شنیدن و شعر خواندن اهمیت داشته است.
وی ادامه داد: بنا داریم جلسات شعری «ساعت شعر» صرفا به شكل سنتی اداره نشود و به شعرخوانی محدود نباشد بلكه جریان ادبی را شكل دهد و پاتوقی باشد كه جریان شعر فرهنگی، آیینی و ... از آن بجوشد.
محمود حبیبی كسبی نیز با تاكید بر این كه حوزه هنری همواره مهد شعر و ادبیات زنده و پویا بوده، گفت: استاد براتی پور سالها زحمت كشیدند و اداره جلسات شعر حوزه هنری را عهده دار بودند و شاعران خوبی را به عرصه ادبیات كشور تحویل دادند. این جلسات نیز بنا دارد تداوم همان نشستها البته با سبك و سیاق جدید باشد.
این شاعر همچنین افزود: «ساعت شعر» قرار است جلسه مركزی شعر، ترانه، شعر نو، كلاسیك و ... باشد، میخواهیم از تك صدایی پرهیز كنیم و شاعران و شعردوستان نیز به نقد و بررسی و بیان نظر بپردازند.
وی با اشاره به این كه حوزه هنری نماینده شعر بعد از انقلاب بوده است، گفت: هنوز هم همینطور است. دیدار شعرا با مقام معظم رهبری، جشنواره انقلاب، جشنواره شعر و داستان جوان سوره و بسیاری از برنامه های دیگر اتفاق می افتد و مخاطبان بسیاری دارد. درواقع با وجود ارگانهایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و برخی نهادهای دیگر، بزرگترین اتفاقات ادبی و شعری كشور در حوزه هنری رخ میدهد.
فضای مجازی، شعر را به سمت «زرد» شدن كشانده است
در ادامه، سعید بیابانكی اظهار كرد: استیلای بیش از اندازه فضای مجازی در سالهای اخیر باعث شده افراد از شركت در جلسات حضوری نقد شعر اجتناب كنند در حالی كه شبكه های مجازی و تلفنهای همراه تنها ابزاری هستند كه میتوان از آنها كمك گرفت نه این كه به آنها بسنده كرد. درواقع میبینیم كه این ابزار، به جای این كه به ارتقای شعر كمك كند، در جهت عكس عمل كرده است.
این شاعر با اشاره به جریان شعر زرد گفت: متاسفانه شاهدیم كه برخی افراد نه تنها مشتاق به حضور در انجمن های ادبی نیستند، بلكه انگیزه ای برای مطالعه هم ندارند. در چنین شرایطی، كار چنین جلساتی این است كه افراد را از بلای خانمان سوز لایكها و تاییدهای بی اساس در فضای مجازی برهاند و آموزش و نقد شعر را به صورت اصولی ارائه كند.
ناصر فیض نیز كه در این نشست حضور داشت، ضمن ابراز امیدواری نسبت به این كه این جلسه در ادامه به دستاوردهای مثبتی منجر شود، گفت: در حال حاضر جلسات شعر زیادی برگزار میشود و صرف این كه جایی جلسه شعر برگزار شود اهمیت چندانی ندارد بلكه مهم این است كه این محافل، شیوه متفاوتی ارائه دهند و بركات و ثمرات داشته باشد.
وی افزود: امیدوارم جلسات «ساعت شعر» طوری باشد كه شركت كنندگان در آن، در صورتی كه نتوانند در این نشستها حضور داشته باشند، احساس نگرانی كنند كه لحظات باارزشی را از دست داده اند.
در ادامه، شاعران حاضر در اولین جلسه ساعت شعر، اشعارشان را قرائت كردند كه مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
کد خبر: 86532
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdxk0j.yt09s6a22y.html