گزارش هنرنیوز از آیین پایانی سومین جایزه ادبی جلال آل احمد؛/1/
وزیر ارشاد: در نظام کنونی هیچ تضاد ذاتی بین نویسندگان و سیاستمداران نیست
8 آذر 1389 ساعت 11:18
دکتر محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم آیین پایانی سومین جایزه ادبی جلال آل احمد گفت: در نظام کنونی تضاد ذاتی بین نویسندگان و سیاستمداران وجود ندارد.
وی با اشاره به 2070 عنوان کتابکه در سومین دوره جایزه ادبی آل احمد مورد بررسی واقع شدند گفت: امسال جایزه ای به کسی تعلق نگرفته است اما امید است در سال آینده شاهد بهتر شدن روند آن باشیم و برگزیدگان 110 سکه سال آینده معرفی شوند.
حسینی در ادامه تصریح کرد: اعتقاد ما بر این نیست که درنظام کنونی تضاد ذاتی بین سیاستمداران و نویسندگان وجود داشته باشد؛ آن هم در نظامی که فردی حکیم و فرزانه در راس است و چنین مسئولینی که همه خود اهل قلم هستند.
وی با تاکید بر دیدگاه مردمی جلال آل احمد گفت: جلال شهر به شهر حرکت می کرد و با رنج و مرارت مردم به خوبی آشنا بود و لذا مردمی بود و مردمی ماند و مثل عده ای نبود که از سختی های مردم بیخبر بودند و چشم وگوش بسته پیرو غرب و شرق بودند. در اجتماعات حضور پیدا می کردند، اما به محض بیان حقیقت از آنها فاصله می گرفتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توصیف شرایط فعلی اظهار داشت: همینک شرایطی وجود دارد که همواره از نقدهایی که هست استقبال می شود. درهرجایی اگر نقد نیکویی باشد قطعا همگان پذیرا خواهند بود. روحیه انقلابی در مسئولین ما حاکم است و اعتقاد بر اینکه باید تحولاتی حاصل شود. ایران باید به مرحله ای از رشد و تکامل برسد و باید چنان پویا باشد که الگوی سایر کشور ها قرار گیرد. افتخاراتی که جوانان ما در حوزه های مختلف کسب کرده اند با برنامه ریزی های زیادی در طول سه دهه تلاش و همت گسترده بوده است. این موارد سبب تعاملاتی می شود که پیام ما به دنیا منعکس شود.
وی ضمن اشاره به تعبیر مناسب مقام معظم رهبری از جلال آل احمد با عنوان «جلال آل قلم» خاطر نشان کرد: او فراز ونشیب زیادی را در زندگی از سر گذراند و سر انجام از کسی که در جراید حزب توده می نوشت به کسی رسید که «خسی در میقات» را نوشت. او تحت تاثیر قرار نمی گرفت هرچند مورد اعتراض قرار می گرفت.
حسینی با تاکید بر کلام حضرت مولا علی (ع) که می فرماید: «من از ان کسانی هستم که در راه خدا ملامت ملامت کنندگان و سرزنش سرزنش کنندگان در من تاثیری ندارد.» گفت: یعنی اگر کسی مسیر درستی در زندگی آغاز نمود وگرچه همه دنیا در مقابل او صف کشیده باشند، فضاسازی و جوسازی کنند از چیزی نمی هراسد؛ این روحیه ای بود که در جلال وجود داشت، او یک نویسنده صاحب سبک و صاحب قلم بود. ازینکه چند پهلو بنویسد به گونه ای که خوشایند همه باشد پرهیز داشت و چکشی می نوشت تا آنان را که در خواب هستند بیدار کند.
وی در ادامه جلال آل احمد را یک روشنفکر متعهد خواند و تصریح نمود: او شخصیتی تاثیر گذار است بر در حوزه ادبیات داستانی، او روح پرتلاطمی داشت و سکوت و آرامش و درجا زدن را نمی پسندید و به دنبال گمشده حکمت و حقیقت بود، از اورازان گرفته تا یزد و خارک به دنبال آشنایی با مردم این مناطق میرفت. رفتاری که جلال در دوران اختناق دارد باید همیشه مد نظر باشد. او همیشه انتقاد می کرد در حالیکه دچار غرور بیجا هم نشد. «غربزدگی» کتابی است که نکات ارزنده ای در آن وجود دارد. جلال در کتب گوناگون خود به صراحت به بیان مسائل پرداخته است.
در پایان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جابه جایی این برنامه را به خاطر سفرهای استانی دانست.
کد خبر: 20552
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdxk0x.yt0zk6a22y.html