دبیر اتحادیه تورگردانان ایران در گفت و گو با هنرنیوز:
آمار دقیقی از ورود گردشگران مذهبی از طریق آژانس وجود ندارد
ورود خودجوش گردشگران مذهبی به گردشگری ایران صدمه میزند
4 شهريور 1391 ساعت 14:35
دبیر اتحادیه تورگردانان ایران گفت: زمانی که گردشگران مذهبی ساماندهی نشوند و کانالیزه وارد نشوند پولی را که انتظار داریم یک توریست در کشور خرج کند عملی نمیشود.
سید هادی شیرازی – دبیر اتحادیه تورگردانان ایران – در گفت و گو با هنرنیوز و در پاسخ به این پرسش که آیا توافقاتی بین تورگردانها و مسوولان گردشگری مذهبی سایر کشورها وجود دارد که به تعداد یا کمتر از آن گردشگری که از ایران خارج میشود، زوار وارد کشور شود؟ گفت:اگر هم توافقی باشد، من کاملا بیاطلاعم. ما آماری نداریم که فرضا اگر یکی از مراکز یا سازمانها در طول روز ۵ هزار نفر یا هزار زائر را به کشوری میفرستند، همین میزان یا کمتر یا بیشتر درخواست کنند که گردشگر به ایران بفرستند.
وی تاکید کرد: اما این گونه هم نیست که خودشان به صورت خودجوش یا کاروان زیارتی یا با تور وارد ایران نشوند. ممکن است سازمان به عنوان متولی نسبت به ورود تورهای مذهبی اقدامی درباره انجام این کار در قالب تور انجام نداده باشد اما همکاران ما در تهران و شهرستانها این کار را انجام میدهند.
او بیان کرد: در واقع گروهی خودشان و برخی با کمک همکاران ما وارد میشوند. مثلاً آژانسداران و تورگردانان در استان خراسان در این زمینه کاملا فعال هستند .
شیرازی در پاسخ به این پرسش که آیا آمار دقیقی در این زمینه وجود دارد که چه تعداد گردشگر مذهبی کانالیزه و از طریق آژانسها وارد کشور میشوند؟ عنوان کرد: آمار دقیقی وجود ندارند اما آمار نزدیک به واقعیت حدود ۳۵۰ هزار نفر از این زوار کانالیزه وارد کشور شدند .
وی اعلام کرد: بیشتر این افراد از کشورهای حاشیه خلیجفارس و کشورهای همسایه مثل کویت، بحرین، قطر، عمان البته کمتر از امارات، همچنین عربستان، لبنان، پاکستان، افغانستان، هند هستند چرا که شیعیان بیشتر در این مناطق متمرکز شدهاند .
دبیر اتحادیه تورگردانان ایران درباره این که بیشتر تورگردانان در ورود این نوع گردشگر با چه مشکلاتی مواجه هستند؟ گفت: اگر دقت عمل از سوی مسوولان صورت نگیرد، گردشگران مذهبی خیلی علاقمندند کاروانی وارد شوند و در نتیجه دیگر دفاتر و گروههایی که با ورود این گردشگران برایشان ایجاد شغل و منفعت میشود، درآمدی کسب نمیکنند.
وی اضافه کرد: زمانی که این افراد ساماندهی نشوند پولی را که انتظار داریم یک توریست در کشور خرج کند عملی نمیشود. از سویی وقتی زوار تنها میآیند، سری بعد هم فقط به خاطر همان جاذبه مذهبی صرف وارد کشور میشوند. در صورتی اگر با تور وارد شوند جاذبههای دیگر گردشگری در مسیر و حتا در شهرهای مقصد برایشان تعریف میشود.
او تصریح کرد: همچنین با نگاه مذهبی صرف هم ما یکسری آثار، ابنیهی تاریخی و امامزاده متبرکه داریم که اگر این نوع از گردشگران در قالب تور وارد شوند با آشنایی بیشتر، این مراکز هم برایشان ایجاد انگیزه بیشتری برای آمدن به ایران ایجاد میکند. این در حالی است که آمدن خودجوش سهم کمتری برای گردشگری ایران رقم میزند .
شیرازی اظهار کرد: کانالیزه آمدن از طریق تور با توجه به تمهیدات که اندیشه میشود از خطرات و مشکلات احتمالی در مسیر نیز میکاهد.
وی در مورد لغو روادید گفت: هیچ وقت لغو روادید برای ما سود آنچنانی نداشته است. شاید سهولت در دادن روادید مثل هزینه کمتر و تسهیل در صدور روادید برای ما در حال حاضر بیشتر منفعت داشته باشد.
او توضیح داد: البته لغو کامل روادید در برخی موارد لازمه کار است. برخی شیعیان هستند که به لغو روادید هم نیاز ندارند و به راحتی میتوانند به ایران بیایند اما هستند کشورهایی که ممکن است حکام متعصبی داشته باشند و رفتن به کشور شیعه را حرام بدانند. در آن کشورها برای این افراد لغو روادید بسیار مهم است تا در صورت تمایل سفر به ایران با مشکلی مواجه نشوند.
وی اضافه کرد: این در حالی است که لغو روادید در موارد دیگر کار را از دست متولیان امر و بخش خصوصی خارج میکند. چرا که ضمن کاهش درآمد ممکن است موجب بروز مشکلاتی شود..
شیرازی در پاسخ به این پرسش که تبلیغات در حوزه گردشگری مذهبی برای ورود از طریق آژانس متوجه تورگردانان و آژانس داران است یا مقاماتی بالاتر؟ اظهار کرد: در بخش بازاریابی باید برای تورهای ورودی فرهنگی، تاریخی، ورزشی و طبیعتگردی و... مخصوصاً بخش زیارتی که شیعه هستند و قطعا کانال ایران را خیلی بیشتر نگاه میکنند، برنامه خاصی داشت.
وی بیان کرد: دولت ابتدا به ساکن باید تبلیغات به روز شدهای داشته باشد. باید با نشان دادن جاذبههای مذهبی درخواست برای ورود به ایران را افزایش دهند. اما در مقابل بخش خصوصی وظیفه دارد در نمایشگاههای مختلف و برنامههای همایشی با حضور در تلویزیون آن کشورها، با تبلیغات محیطی به هر صورت خودش را بشناساند و برای دیدن جاذبههای مذهبی بازاریابی و همراهی کند.
دبیر اتحادیه تورگردانان ایران با تاکید بر این که هر دو بخش باید درگیر این کار شوند، گفت: بخش نخست خود دولت است که بازار را ایجاد میکند و بازارسازی میکند. بخش دوم بخش خصوصی است که برای جذب گردشگران به ایران بازاریابی میکند و بخش سوم توامان است یعنی مردم، بخش خصوصی و بخش دولتی که همزمان بازارداری کنند یعنی به گونهای با گردشگری ورودی رفتار کنند که وقتی باز میگردند، علاوه بر خودشان با تبلیغات مثبت تعدادی گردشگر به ایران بیاورند.
وی در پایان تأکید کرد: اگر دو مرحله قبلی به خوبی انجام شود در بخش سوم با توجه به فرهنگ مهماننوازی فکر میکنم تقریبا موفق هستیم.
کد خبر: 45302
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdxs0o.yt0kz6a22y.html