یادداشت محمد گلریز در مورد جشنوارهموسیقیمقاومت؛
نماد استقامت و پایداری ملت ایران
20 شهريور 1391 ساعت 12:49
مقاومت در معنی یعنی پایداری. شاید در زمان جنگ این واژه معنای خاصی را تداعی میکرد، اما امروزه این واژه با چرخش و تحولات دوران، معنای خاصی پیدا کرده که بخشی از آن را میتوان در زندگی روزمره نیز تعریف کرد
یکی از امکانات موسیقیایی دوران ما (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی) موسیقی مقاومت است. موسیقی مقاومت برای ایرانیان تعاریف گستردهایی از ایثار، پایداری، مبارزه و... را شامل میشود. موسیقی مقاومت نقش بسزایی در شکلگیری هویت ایرانی در مناسبتهای جهان امروز داشته و خواهد داشت.
از اینرو برگزاری جشنواره موسیقی مقاومت در کنار دیگر جشنوارههای موسیقی، رنگ و بوی خاصی به موسیقی ایرانی میدهد. موسیقی مقاومت امکان هنری است که از سوی مردم هم مورد توجه قرار گرفته و در دو دهه اخیر آثار ارزشمندی در این زمینه از سوی هنرمندان خلق شدهاست که این آثار میتواند، نمود ارزشهای انقلاب را پررنگتر و بارزتر کند.
مقاومت در معنی یعنی پایداری. شاید در زمان جنگ این واژه معنای خاصی را تداعی میکرد، اما امروزه این واژه با چرخش و تحولات دوران، معنای خاصی پیدا کرده که بخشی از آن را میتوان در زندگی روزمره نیز تعریف کرد؛ مقاومت در برابر مشکلات زندگی. مقاومت در برابر جنگ نرمی که از سوی غرب و آمریکا هدایت میشود و هشیاری ملت نسبت به تبعات فرهنگی آن و معانی دیگری که در یک بیست و چهار ساعت زندگی میتوان از این واژه استفاده کرد.
بدین جهت جشنواره موسیقی مقاومت به لحاظ سیاستگذاریها و برگزاری جشنواره این دوره، نقش خطیری را در خصوص حفظ ارزشهای انقلاب و مقاومت مردم احساس میکند تا با هوشیاری هرچه تمامتر در میدان حاضر شود. البته در این زمینه زحمات و نقش معاونت امور هنری ارشاد و دفتر موسیقی را نمیتوان نادیده گرفت، اما این ارگان هم با دست خالی نمیتواند کاری از پیش برد، یا ما توقع بیجا از آن داشته باشیم. برای به ثمر رسیدن این تلاشها لازم است هئیت دولت ردیف بودجهای معقولی برای امور هنری در نظر بگیرد تا کارها به روال درست پیش برود.
اما یکی از دغدغههای مرکزی و اصلی جشنواره مقاومت این خواهد بود که ذهن جوانان را با ارزشها و ثمرات هشت سال دفاع مقدس آشنا کند و از طریق بهکارگیری ظرفیتهای این نوع موسیقیایی، انگیزه گوش دادن به موسیقی مقاومت را در جوانان ایران بیدار کند. انگیزه ایی که اگر ما به آن توجه نکنیم و بیداری آن را مهیا نکنیم، هجمه هجوم موسیقیهای مبتذل و شبه غربی به آن آسیبهای جبران ناپذیری می زند.
این ضرورت ایجاب میکند که ما تلاش بیشتری در خصوص برگزاری جشنواره موسیقی مقاومت داشته باشیم. از هنرمندانی که در این زمینه فعالیت داشتهاند تجلیل به عمل بیاوریم و آثار این هنرمندان را هرچه دقیقتر بررسی کنیم تا از این طریق با شناخت دقیق دوران، هدایت و اقتضای زمان را بشناسیم.
در زمینه هدایت هنر ملی، خوشبختانه هنوز سکان در دست اهلی هنر و رسانهها است و اگر می خواهیم در آینده نیز شایسته دایهداری این سکان باشیم باید با شناخت و درک درستی، برنامه و طرحهای هنری را پیش ببریم.
جشنواره موسیقی مقاومت به طور کلی در دو سال اخیر یک روند متوسطی را طی کرده است. این روند به علت نبود بودجه کافی در بخش بینالملل آسیبهایی را به جشنواره وارد کرد که امسال با حذف بخش بیناللمل سعی داریم با تمرکز بیشتری در سطح ملی جشنواره را هدایت کنیم. جشنواره موسیقی مقاومت یادی است از شرف والای ملت ایران و استقامت و پایداری انان در برابر ظلم و فساد!
یادداشت: محمد گلریز
کد خبر: 46022
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdxz0o.yt09x6a22y.html