جهانگیر الماسی در گفتگو با هنرنیوز؛
نفهمیدم چرا جشنواره فیلم مقاومت فیلم من را نپذیرفت
7 مهر 1393 ساعت 9:47
جهانگیر الماسی گفت: ه نظرم بهتر است که نسل نو در ارتباط با علل جنگ صحبت کند و تاثیرات آن را بررسی نماید. موضوعات زیادی است که میتوان در غالب مقاومت در مورد آنها فیلم ساخت اینکه چرا باید بیشترین جنگها در محدوده خاورمیانه رخ دهد و چه کسانی این جنگها را رهبری میکنند؟!
جهانگیر الماسی در گفتگو با خبرنگار سینمای هنرنیوز در ارتباط با دفاع مقدس و موضع گیریهایی که در ارتباط با آن شکل میگیرد گفت: در هشت سال جنگ تحمیلی که مردم کشور ما آن را مدیریت کردند افرادی حضور داشتند که خودشان را میانداختند به روی مینها تا لشگری از آنجا عبور کند در کجای دنیا انسانهایی این چنینی میتوان یافت؟! بنده شخصاً شاهد بودم که فرد کم سن و سالی در جبهه پشت ضد هوایی نشسته بود و مدام شلیک میکرد و آنقدر این کار را ادامه داد که از گوشهایش خون میچکید. این یعنی فداکاری، ایثار و گذشت که در حد متعالی میتوان از شهدا این مفاهیم را یاد گرفت.
وی درباره اینکه نسل جدید با چه نگاهی میتواند به جنگ نگاه کند که نتیجه خوبی داشته باشد گفت: به نظرم بهتر است که نسل نو در ارتباط با علل جنگ صحبت کند و تاثیرات آن را بررسی نماید. موضوعات زیادی است که میتوان در غالب مقاومت در مورد آنها فیلم ساخت اینکه چرا باید بیشترین جنگها در محدوده خاورمیانه رخ دهد و چه کسانی این جنگها را رهبری میکنند؟! در ارتباط با استعمار، استکبار و ظلمهایی که شده است بسیار میتوان نوشت و فیلم ساخت. فیلمهایی بسیاری را دیدهام که سازندگانش میخواستند در ارتباط با حماسه جنگ فیلم بسازند درباره حادثه جنگ فیلم ساختند. بزرگترین نکته و مهترین آن این است که ما در میان خودمان به عنوان یک مسلمان اتحاد و وحدت داشته باشیم.
کاگردان فیلم سینمایی «رنج و سرمستی» گفت: کارهای بزرگ مردم را در حال حاضر با سینما میتوان نشان داد و ما باید یاد بگیریم که چگونه از این وسیله استفاده کنیم. در دنیای امروز تبلیغات بسیار مهم است تبلیغات درباره اتفاقاتی که جنگ برای ملت ما آن را به وجود آورد و نشان دادن این فیلمها به جهانیان باعث میشود که نقاط تاریکی که برای مردم جهان وجود دارد تبدیل به روشنایی شود. البته باید به لحاظ تکنیکی و تسلط بر تراژدی در فیلمهایمان به سمتی حرکت کنیم که که برای مخاطب جذابیت ایجاد کند تا فیلمهای ما جذابیت مورد دلخواه مخاطب را نداشته باشد نمیتوانیم آنها را پای فیلم مان بنشانیم و حرفها و ایدئولوژی خودمان را به آنها برسانیم.
این هنرمند پیشکسوت این چنین ادامه داد: همه ما مردم ایران با توجه به اینکه در یک کشور زندگی میکنیم باید بدانیم که منافع مشترکی داریم و باید یاد بگیریم که با آرامش در کنار هم زندگی کنیم. باید دغدغههای مشترک خودمان را بیابیم و در آن راستا با خلوص نیت گام برداریم. زندگی جمعی ضرورتیهایی دارد که باید آنها را فرا بگیریم افرادی که در جبههها در حال جان فشانی بودند این معقوله را به خوبی دریافت کرده بودند که در کنار هم با دست خالی از کشور و مردمشان دفاع میکردند.
الماسی در ادامه گفت: جوانهای ما باید هویت جنگ ما را متوجه باشند و آن را بشناسند و بدانند دفاعی که جوانان این سرزمین کردند دفاع جانانه و با هویتی بود که امروز ما باید آن راه را ادامه دهیم و جشنوارههایی همچون سیزدهمین جشنواره بین المللی مقاومت میتوانند مکان خوبی برای انتقال اطلاعات به نسل جدید و وحدت ملی باشند.
بازیگر فیلم سینمای «پشت پرده مه» گفت: البته همچنان گله من ادامه دارد که جشنواره فیلم مقاومت فیلم من را نپذیرفت و هنوز هم دلیل شان را نفهمیدم. فیلم سینمایی «رنج و سرمستی» فیلمی بود که در آن از عوامل حرفهای سینما استفاده شده بود و تدوین این فیلم را کسی همچون کیانوش عیاری انجام داده است فردی که جزو بهترین کارگردانهای این سرزمین است.
الماسی در ادامه افزود: بعد از این همه سال تجربه میتوانم این ادعا را کنم که فیلم بسیار خوبی است من برای ساختار این فیلم از مولانا وام گرفتم. به نظرم اگر فرد دیگری این فیلم را ساخته بود تبدلی میشد به یک شاهکار جهانی اما چون من این فیلم را ساختم نخواستند که دیده شود.
وی در پایان گفت: برای من عجیب است که سینمای هالیوود الگوی سینمای ایران میشود. سینمای ایران جایگاه ویژهای دارد که باید به دنبال آن بگردد و آن را در جهان ثبت کند مسیر سینای ما از دیگر سینماهای کشورهای اروپایی به ویژه هالیوود جدا است. جهان امروز برای همه چیز برنامه دارد باید ما هم با برنامه پیش برویم.
کد خبر: 75110
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdzf05.yt0kf6a22y.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com