رضا دریانوش؛

هنر، موثرترین زبان معرفی هر پدیده صنعتی است

13 ارديبهشت 1391 ساعت 14:01

رضا دریانوش«مستندساز» گفت: زبان هنر موثرترین زبان و محصول هنری بهترین شکل برای معرفی هر پدیده ای است.



به گزارش هنرنیوز؛ رضا دریانوش«مستندساز» که سال گذشته با ۲ اثر به جشنواره آمد بود، در گفتگو با خبرنگار روابط عمومي دومین جشنواره ملی فیلم های صنعتی ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: در جای جای دنیای پیشرفته امروز، پدیده ای به نام صنعت جایگاه بسیار ویژه ای دارد و فیلم های مستند صنعتی می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن بهترین و ساده ترین توضیح و تبلیغ و کارکرد را داشته باشند.
وی ادامه داد: به همین دليل کشورهای پیشرفته و دارای صنعت، نسبت به کشورهای جهان سوم، استقبال بیشتری از این نوع مستند دارند و ضرورت آن را بهتر درک می کنند که برگزاری چنین جشنواره ای در کشور نشان دهنده پیشرفت صنعت جامعه و درک این ضرورت است.
دریانوش خاطر نشان کرد: هنر بر خلاف صنعت، حاصل منطقی دو دو تا چهارتا نیست و از آنجایی که امروزه در دست هر کسی یک دوربین یافت می شود، رسالت فیلمساز حتی از نوع مستند صنعتی، چیزی جز ارائه خلاقیت و ابتکار نیست.
دریانوش درباره مسئله بودجه در ساخت مستندهای صنعتی عنوان کرد: این مستندها از آنجایی که سفارش دهنده مستقیم دارد، معمولا به مشکل بودجه در شکل آنچنانی برنخواهند خورد و این فقط صاحبان صنایع هستند که باید قدر پول خود را بدانند و به ساخت این فیلم ها به چشم انجام وظیفه نگاه نکنند.
وی تشریح کرد: صاحبان صنایع باید در جست و جوی افراد متخصص باشند و بودجه ي سازمان خود را در اين بخش، به کسانی بدهند که بتوانند تیزر تبلیغاتی آنها را در حد یک فیلم واقعی، با همان تکنیک ها و مراحل تخصصی، به مخاطب ارائه دهند. این گونه است که خروجی مستندهای صنعتی تاثیر گذار خواهد بود و مانند مستندهای مردم نگاری، تجربی و مثل آنها از جایگاه خوبی در بین مردم برخوردار خواهند شد.
دریانوش در پایان خاطر نشان کرد : برگزاری جشنواره ملي فيلم صنعتي اگر به شکل متداوم و هدفمند باشد، کمک غیر قابل تصوری به این گونه از مستند خواهد کرد.

*** کامبیز قوام زاده مستندساز؛
مستند صنعتی؛ بهترین عامل بسترسازی فرهنگی و آشنایی مردم با صنایع کشور است

کامبیز قوام زاده«كارگردان سينماي مستند»گفت: اگرچه از منظری فیلم های صنعتی حوزه مصرف محدودی دارند و برای مخاطبان خاصی ساخته می شوند، اما از سویی دیگر بهترین عامل بسترسازی فرهنگی و آشنایی مردم با صنایع روز کشور مي باشد.
به گزارش روابط عمومی دومین جشنواره ملی فیلم های صنعتی، کامبیز قوام زاده کارگردان سینمای مستند ضمن بیان این مطلب گفت : مستند صنعتی گونه ای بسیار ارزنده و بسیار ناشناخته در میان مردم، صاحبان صنایع و حتی خود مستندسازان است، که جشنواره هایی همچون جشنواره فیلم صنعتی در نخستین گام خود بانی خیر آشنایی با این مقوله می شوند.
وی افزود: اگرچه از منظری این فیلم ها حوزه مصرف محدودی دارند و برای صنایع و مخاطبان خاصی ساخته می شوند، اما از سویی دیگر بهترین عامل بسترسازی فرهنگی آشنایی مردم با صنایع روز کشور است.
قوام زاده معتقد است: فیلم های صنعتی به خوبی می توانند زحمت و توان متخصصان ایرانی را به تصویر در آوردند، در حالیکه در این امر کوتاهی می شود و سفارش دهنده و مدیران کارخانه به سراغ متخصصان سینمای مستند نمی روند.قوام زاده تشریح کرد: علاوه بر متخصص نبودن سازندگان آثار صنعتی، یکی دیگر از آسیب های این ژانر، کمبود عنصر مهم پژوهش است.
این كارگردان سينمای مستند ادامه داد: اکثر آثار تولید شده در این زمینه فاقد نگاه علمی است و فقط در راستای برآورده کردن خواسته های سفارش دهنده-مدیران واحدهای صنعتی- ساخته شده است. در صورتی که یکی از مولفه های اصلی و اساسی مستندهای صنعتی تحقیق و پژوهش و انعکاس دقیق صنعت مورد نظر است.قوام زاده با اشاره به مشکلات ساخت فیلم های صنعتی می گوید : حضور افراد غیر کارشناس و غیر متخصص یکی از آسیب های جدی این حوزه است.
وی با اشاره به سختي كار در حوزه ي فيلم صنعتي گفت: این حوزه یکی از سخت ترین حوزه های مستندسازی است. چرا كه موضوع ما بسیار بی جان است و نگاه خلاقانه و هنری زیادی می خواهد تا از دل طبیعتی بی جان، اثری مخاطب پسند خلق شود .وی در پایان به یکی دیگر از عوامل موفقیت در رشد مستندسازی صنعتی اشاره کرد و افزود: تجربه،آخرین مولفه موثر در رشد این جنس از فیلم سازی است.
دومین دوره جشنواره ملی فیلم های صنعتی از تاریخ ۲۳ تا ۲۷ اردیبهشت سال جاری در دانشگاه صنعتی شریف و به طور همزمان در ۱۷ استان کشور برگزار خواهد شد.


کد خبر: 40190

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdzf0o.yt0zn6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com