دكتر ابراهيمي‌تركمان:

داشته‌هاي فرهنگي‌مان را براي حضور در عرصه بين‌المللي پالايش كنيم

8 مهر 1394 ساعت 12:14


رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در نشست تخصصي «ضرورت‌ها و الزامات گفت‌وگوهاي فرهنگي در دوران پساتوافق» گفت: داشته‌هاي فرهنگي مان را براي حضور در عرصه بين‌المللي پالايش كنيم.
به گزارش هنرنیوز، نشست تخصصي «ضرورت‌ها و الزامات گفت‌وگوهاي فرهنگي در دوران پساتوافق» پيش از ظهر امروز، سه‌شنبه ۷ مهر با حضور و سخنراني ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و حسين سليمي، رييس دانشگاه علامه طباطبايي در محل اين سازمان برگزار شد.
در اين نشست، ابراهيمي‌تركمان، با اذعان به اينكه روابط فرهنگی، زمینه لازم برای تسهیل مذاکرات و فهم متقابل را پدید می‌آورد، گفت: ما باید برای تأثیرگذاری مسايل فرهنگی، مسیر درست را انتخاب کنیم.
وي در ادامه تأكيد كرد: براي اينكه در عرصه فرهنگ تأثيرگذار باشيم، لازم است تا نسبت به پالايش داشته‌هاي فرهنگي خود توجه كنيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: اگر به داشته‌های خود در سطح منطقه بنگريم، خواهيم ديد كه هيچ كشوري به اندازه ايران در عرصه فرهنگي ثروتمند نيست.
وي همچنين با تأكيد دوباره بر اينكه ايران يكي از ثروتمندترين كشورها در عرصه فرهنگ است، گفت: اگر رفتار و تعامل فرهنگی ما در عرصه بین‌الملل به گونه‌ای باشد که مورد توجه قرار بگیرد، می‌تواند اثربخشی ايجاد كند.
ابراهيمي‌تركمان در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت بحث گفت‌وگو در دنياي كنوني، اظهار كرد: براي گفت‌وگو و ايجاد روابط بين‌الملل در سطح جهان لازم است تا زبان ملي را به زبان بين‌المللي تبديل كنيم كه اين مهم، يك ضرورت مهم به شمار مي‌رود.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با تأكيد بر اينكه بايستي گفت‌وگوها را به سمت «یکدیگرفهمی» هدایت کنیم، افزود: با توجه به داشته‌هاي فراواني كه در عرصه فرهنگ از آن برخورداريم بايد به راهكارهاي نفوذ فرهنگي دست يابيم.
در ادامه اين نشست حسين سليمي، رييس دانشگاه علامه طباطبايي از فرهنگ به عنوان مجموعه‌اي از باورها و پندارهاي ارزشي ياد كرد كه در آداب و رسوم، زبان، ادبيات، مذهب و عقايد ديني تجلي مي‌يابد.
وي، گفت: دنياي ما دنياي شبكه‌هاي معنايي است كه هويت‌ها، فرهنگ‌ها و كنش‌هاي رفتاري را تشكيل مي‌دهد.
سليمي همچنين به نظريه‌هاي روابط بين‌الملل اشاره و تصريح كرد: براي درك روابط بين‌الملل امروز، سه نظريه واقع‌گرایی، انتقادي و سازه‌انگاری مدنظر قرار دارد كه مشهورترين آن، واقع‌گرایی است. در اين بُعد بازيگران اصلي دولت‌ها هستند و براساس قدرتشان دو مسأله امنيت بيش‌تر و منعفت بيش‌تر را طلب مي‌كنند.
وي ادامه داد: مسأله انتقادي مبتني بر سلطه است و در سازه‌انگاری، مقوله فرهنگ‌محور حايز اهميت واقع مي‌شود و به طوركلي، سازه‌انگاری در حال تبدیل شدن به جریان اصلی در روابط بین‌الملل است.
بنابر اعلام اين خبر، در اين نشست تخصصي قهرمان سليماني، معاون پژوهشي و آموزشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و محمدعلي رباني، رييس مركز مطالعات فرهنگي بين‌المللي و جمعي از محققان و كاركنان اين سازمان نيز حضور داشتند.


کد خبر: 83300

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdzs0j.yt0sz6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com