معاون صنایع دستی کشور گفت:

رسانه‌ها یقه بانک‌ها را بگیرند!

10 مرداد 1391 ساعت 15:09

معاون صنایع دستی کشور گفت:رسانه‌ها باید بروند یقه بانک‌ها را بگیرند که چرا ابلاغیه رئیس جمهور برای تخصیص هدایای بانک‌ها از صنایع دستی را عملی نکرده‌اند.


به گزارش هنرنیوز، صبح امروز ( سه شنبه ، ۱۰ مرداد) در نشست مسئولان بانک‌های عامل اجرای طرح اختصاص جوایز نقدی به کالاهای صنایع دستی که در ارگ آزادی برگزار شد، در حالی که کارشناس بانک ملت درباره نامناسب بودن برخی فروشگاه‌ها صنایع دستی انتقاداتی را مطرح کرد، محمد‌حسن صالحی مرام گفت: اظهارات برخی از کارکنان بانک‌ها درباره اینکه برخی از فروشگاه‌های صنایع دستی مکان‌های مخروبه هستند را قبول ندارم چون بهترین خیابان‌ها و مکان‌های اصفهان، تهران، شیراز و کرمان متعلق به فروش صنایع دستی است.

وی ادامه داد: اگر بانک‌ها در زمینه تخصیص هدایا به کالاهای صنایع دستی اقدامی انجام نمی‌دهند حداقل دیگر به سر مال نزنند و بهانه نتراشند که گویی یک مشت لات و ... صنایع دستی می‌فروشند.

معاون صنایع دستی کشور افزود: اگر بانکی دو سال کار را زمین گذاشته به بهانه اینکه یک جایی مشکلی پیش آمده است درست نیست. نمی‌توان اصل قضیه را پاك كرد چون این یک وظیفه و دستور رئیس جمهور است و منتی هم نیست و باید اجرایی شود.واقعا از این شیوه‌ی صحبت كردن ناراحت شدم. باید مشكل را حل كرد. 

در همین حال نماینده‌ی بانك ملت گفت: به‌موقع شكایت‌های دریافت‌شده را ارسال می‌كنم. 

صالحی‌مرام هم بیان كرد: صنایع دستی مشكلات خاص خود را دارد. ما هم از این موضوع رنج می‌بریم، چه بسا گاهی خودمان ما هم سد بوده‌ایم، چون صنایع دستی هشت‌هزار سال پیش مسیر خود را طی كرده و امور كشور تا صد سال پیش در حالی كه نفت نبوده، از این طریق می‌گذشته است. 

معاون صنایع دستی کل کشور اضافه کرد: واقعیت این است كه اگر همه بخش‌های دولت متعهد به صنایع دستی بودند، امروز این مشكلات را نداشتیم. 


مسکن مهر به کمک صنایع دستی بیاید! 

صالحی مرام تأکید کرد: اگر تمام بخش‌های دولت در حوزه صنایع دستی وارد شوند این صنعت دیگر مشکلی نخواهد داشت.

وی گفت: مثلاً در حوزه معماری بسیاری از گره‌چینان، آینه‌كاران و ارسی‌سازان ایرانی که شاخه‌هایی از صنایع دستی است به دلیل نابودی این صنایع خانه نشین شده‌اند. مگر دولت كم ساختمان می‌سازد؟ یا کم، تولید می‌کند آیا مسکن مهر نمی‌‌‌تواند صنایع دستی را وارد مسکن کند؟

او با بیان اینکه مملکت با تعارف و قربان و صدقه درست نمی‌شود ،گفت: امروز صنایع دستی ما مزیت مملکت ماست که فراموش شده است در صورتیکه با ساماندهی صنایع دستی کشور را می‌توان اداره کرد صنایع دستی را نه کسی می‌تواند تحریم کند و نه سود آن کم است ۱۰۰ درصد مالکیت صنایع دستی به بخش خصوصی تعلق دارد.

صالحی مرام موضوع جوایز نقدی به کالاهای صنایع دستی را بخشی از انتظار این معاونت از سیستم بانک‌ها اعلام کرد. و گفت: در سال گذشته، هفت بانك به تعهدات خود برای اختصاص سهمی از جوایزشان به صنایع دستی عمل كردند؛ اما فاصله‌ی بانك اول تا آخر، صفر تا صد بوده است. در گذشته، بانك‌هایی هم بودند كه مشاركت داشتند، ولی در دو سال گذشته هیچ اقدامی نكرده‌اند.


رسانه‌ها یقه بانک ها را بگیرند

وی با اشاره به این که رسانه‌ها باید بروند یقه بانک ها را بگیرند که چرا ابلاغیه رئیس جمهور برای تخصیص هدایای بانک‌ها از صنایع دستی را عمل نکرده‌اند، تاکید کرد: اینکه اینجا ما برای هم نوشابه باز کنیم مشکلی حل نمی‌شود.

معاون صنایع دستی کشور همچنین عملکرد بانک‌های سپه، ملی و تجارت درخصوص اختصاص هدایا به محصولات صنایع دستی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در مراسم ویژه‌ای از مدیران این بانک‌ها تقدیر خواهیم کرد.

۵۰ درصد جوایز بانک‌ها به صنایع دستی اختصاص یابد

صالحی‌مرام تأکید کرد: کف انتظار ما این است که ۵۰ درصد جوایز بانک‌های کشور به محصولات صنایع دستی اختصاص پیدا کند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره رقم اختصاصی بانک‌ها به این جوایز در حالی كه آمار دقیقی از سهم جوایزی كه بانك‌ها سال گذشته به صنایع دستی اختصاص دادند، نداشت، پیش‌بینی كرد: بانك‌ها در سال گذشته ۱۵میلیارد تومان به صنایع دستی اختصاص داده باشند و اگر امسال ۵۰ درصد از سهم خودشان را به این حوزه اختصاص دهند، رقمی حدود ۱۵۰میلیارد تومان می‌شود كه این، راه تنفسی برای صنایع دستی خواهد بود. 

شرکت‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها برای صادرات صنایع دستی کمک کنند 

معاون صنایع دستی کشور اضافه كرد: بانك‌ها شركت‌هایی سرمایه‌گذاری دارند كه از توان مالی بالایی بهره‌مندند كه می‌توانند برای ایجاد فروشگاه‌های صنایع دستی در خارج از كشور به ما كمك كنند. طبیعتا این شركت‌ها دنبال سود هستند كه سود معقول و قابل توجه در صنایع دستی وجود دارد.

صالحی مرام ادامه داد: آمادگی داریم در خصوص ایجاد فروشگاه‌ها در خارج از کشور نیز برای بحث صادرات با تک‌تک بانک‌ها توافق نامه امضا کنیم.

وی با اشاره به این که سود معقولی در تجارت صنایع دستی وجود دارد، گفت: همچنین با حمایت‌هایی که دولت از این روند دارد سود حاصله هم رقم خوبی خواهد بود انتظار داریم در ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی نیز بانک‌ها همکاری کنند.


کد خبر: 44330

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdzs0o.yt0os6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com