خبررسانی در عرصه هنری، نیاز جامعه هنری
قسمت دوم : ارزشهای هنری یا ارزشهای خبری؟
19 آذر 1388 ساعت 14:50
در یادداشت قبلی با مقدمهای کوتاه از فرهنگ و هنر و رسانه حرف زدیم و تا به آنجا رسیدیم که آیا هنر نیاز به سامانه خبری ویژه دارد یا خیر؟
شاید برخی این سئوال را بدیهی بدانند و شاید برخی دیگر بپرسند سامانه خبری ویژه به معنای چیست؟
واقعیت آن است که با وجود همه ادعاها و حرفهایی که در باب هنر و هنرمند و دفاع از حقوق صاحب منصبان این عرصه زده شده است، تاکنون صرفاً در حوزه کلامی مانده است و هیچ پیشرفت قابل توجهی نداشته است.
شاید این مدعا آن است که هنوز کسی نمی تواند ادعا کند سامانه رسانهای و یا همان نوعی خاصی از broadcasting را راهاندازی کرده است که صرفاً از هنر در آن سخن گفته شود و اگر هم کسی چنین ادعا کند قطعاً این سامانه خاص او شناخته شده نیست!
همه ما با نیوزهای مختلفی که در همین سالهای اخیر ایجاد شدهاند آشنا هستیم. فارس، مهر، ایسنا، ایکنا و ایلنا و خلاصه خیلی خبرگزاریهای دیگر که در سالهای اخیر تأسیس شدهاند. بهتر که نگاه کنیم هیچ کدام از آنهایی که نام برده شدند تاکنون با عنوان اختصاصی هنر کار نکردهاند و خیلی که توجه ویژه داشته باشند سرویسی به نام فرهنگ و هنر و گاهی هنر را در میان چندین سرویس خود راهاندازی کرده اند که متأسفانه در مواردی کمترین، کمبارترین، ضعیفترین از حیث ارزشهای خبری و خلاصه درجه پایینترین اخبار در سرویس هنری تهیه شدهاند و طبیعی است که با توجه به آنچه پنداشته می شود " همیشه اخبار داغ اخبار سیاسی هستند."نتیجه آنست که ارزشهای خبری امروز جامعه رسانهای ایران، ارزشهای هنری نیستند و متأسفانه خیلی اوقات هنرمند را یک بازیگر میدانند که معمولاً هم اهل طنز است و در فلان برنامه تلویزیونی یا فیلم سینمایی خاص هنرنمایی کرده است.
نهایت غربت این تعریف از هنرمند در جایی است که میبینی خیلی از افرادی که خود در گروه فوقالذکر قرار دارند، با اظهار ناراحتی از این تصویر، اذعان دارند که حیطه هنر تنها کار آنهاست و هنر هفتم یعنی سینما،تازه هفتمین عرصه هنر است و چرا از دیگر جنبه ها یاد نمی شود؟
به قلم :صادق راستگو
ادامه در یادداشت بعد..
کد خبر: 6575
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce.f8pbjh8nn9bij.html