تهدید رسانه‌ای (رادیوهای بیگانه فارسی‌زبان)

19 اسفند 1388 ساعت 11:05


با توجه به ضعف راهبردی برای برخورد با تهدیدات رسانه‌ای علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران و اهدافی که این کشور با هویت اسلامی دینی خود دارد، بدین معنی که نظام سلطه را برنمی‌تابد و به چالش می‌کشد؛ سبب خیزش فرهنگی - اسلامی در مناطق وسیعی از دنیا شده است. از طرفی با توجه به رشد فزایندة فناوری ارتباطی که عمدتاً در دست کشورهای غربی و به خصوص آمریکا می‌باشد، آنها عمدتاً با این فناوری فرهنگ‌ها را مورد هجوم قرار داده تا ارزش‌های و سنت‌های کشورهای رقیب را از بین برده تا بتوانند یک فرهنگ جهانی آمریکایی - غربی به وجود بیاورند. پس با مطالعة کلی تهدیدهای رسانه‌ای و همچنین مطالعة موردی رادیوهای بیگانه فارسی‌زبان که در این کتاب بیان شده می توانیم از فناوری رسانه‌ای در جهت پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم و هم از تهدیداتی که از طرف این رسانه‌ها و رادیوهای فوق‌الذکر می‌باشد دور نمانیم. هدف اصلی کتاب این است که ضمن جستجوی رابطه‌ی قدرت و رسانه؛ ابعاد تهدیدهای رسانه‌ای و نیات غرب در پیگیری این تهدیدها علیه جمهوری اسلامی ایران، گونه‌های تهدیدهای رسانه‌ای و تکنیک‌ها و محورهای القائی پیام این رسانه‌ها را بررسی کند. 
این کتاب دارای چهار فصل می باشد و نویسنده در فصل‌اول به بررسی ارتباطات و رسانه‌های ارتباط جمعی می‌پردازد. این فصل به طور کلی دارای بخش‌های زیر است مفهوم ارتباط، کارکردها و نقش‌های رسانه‌های جمعی، پارادایم منتقد، هژمونی و سلطه در رسانه‌ها، مالکیت و انحصار رسانه‌ای، رادیوها، تلویزیون‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان. 
فصل دوم این کتاب به موضوع قدرت و رسانه و یا به نوعی همسویی قدرت با رسانه می‌پردازد که شامل بخش‌های زیر است تعریف قدرت، ماهیت قدرت، منابع و عناصر قدرت، رسانه و قدرت، قدرت و رسانه از نظر کنت گالبرایت می‌پردازد. 
فصل سوم کتاب به موضوع تهدید‌شناسی و رسانه می‌پردازد که شامل بخش‌های زیر است نگرش معرفت‌شناسانه به موضوع تهدید، تهدید در فضایی اجتماعی، تهدید در فضایی سیاسی، انواع تهدیدها، شاخص‌های کمی و کیفی تهدید، شاخص توانمندی در سنجش تهدید، شاخص عمق در سنجش تهدید، دامنه تهدید، زمان و ماهیت تهدید، بازشناسی اهداف و منافع ملی، رسانه‌ها حد فاصل محیط ذهنی و عینی، نقش رسانه در ادراک تهدید، جنگ روانی، جنگ رسانه‌ای، انگاره از ایران، اسلام و خاورمیانه و نقش رسانه‌های غربی می‌پردازد. 
فصل چهارم این کتاب نیز به مطالعة موردی تهدید رسانه‌ای رادیوهای بیگانه فارسی‌زبان اختصاص دارد. 
این کتاب با توجه به دوره کنونی که با اقدامات جریان نوین سلطه از آن به استعمار فرانو تعبیر می‌شود؛می‌تواند در جهت تصمیم‌گیری‌ها و خط ‌مشی بزرگان در دستگاه‌های مسئول چون شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدیران راهبردی، حوزه‌های علمی، دانشگاهیان و اساتید، مجمع تشخیص مصلحت نظام، کمیسیون فرهنگی مجلس، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و ادارة اطلاعات و دستگاه‌های زیربط مؤثر باشد. 
کتاب "تهدید رسانه‌ای (رادیوهای بیگانه فارسی‌زبان) " را حسین ساری تالیف کرده است که انتشارات دانشگاه عالی دفاع ملی چاپ اول آن را در سال 1388 در 220 صفحه منتشر کرده است.


کد خبر: 8555

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce.n8vbjh8nn9bij.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com