نشست خبري «چهار فصل تئاتر ايران»؛

«چهار فصل تئاتر ايران» در 30 استان كشور برگزار مي‌شود

31 فروردين 1387 ساعت 15:10




به گزارش فارس، ايوب آقاخاني، مسئول برنامه‌هاي چهار فصل تئاتر ايران در يك نشست خبري به تشريح برنامه‌هاي اين پروژه تئاتر پرداخت.
بنا بر اين گزارش، وي در جمع خبرنگاران گفت: پروژه چهار فصل تئاتر ايران قرار است به يك كارگاه مشاوره توليد متون نمايشي تبديل شود و هدف از برگزاري آن ارتقاي سطح كيفي درام‌نويسي در سطح كشور است.
وي ادامه داد: هميشه سطح كيفي درام‌نويسي در كشور دچار مشكل بوده كه آموخته‌هاي آن نيز در ميان هنرمندان از روي الگوهاي پرنقصي است كه صورت پذيرفته است.
آقاخاني اضافه كرد: اين الگوهاي پرنقص هميشه نتيجه قابل نقد دارد و هرگز نتوانستيم با يك درام خوب در شهرستان‌ها برخورد كنيم، در مجموع اين پروژه قرار است در هر فصل موضوع معيني داشته باشد و بر اساس موضوعيت كارگاه توليد متون نمايشي نيز ايجاد شود.
وي يادآور شد: موضوع هر فصل در سال 88 تغيير خواهد يافت و امسال نيز در فصل بهار به خاطر سي‌امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، تئاتر انقلاب و دفاع مقدس را خواهيم داشت و در فصل تابستان نيز به خاطر تقارن با جشنواره تئاتر كودك و عروسكي، تئاتر كودك را خواهيم داشت.
آقاخاني تصريح كرد:فصل پاييز نيز موضوعات اجتماعي با موضوعات آزاد خواهيم داشت و در زمستان نيز به دليل تقارن با جشنواره تئاتر رضوي و ديني، موضوعيت توليد متون ديني خواهد بود.
وي گفت:با اعلام موضوعات در هر فصل به اندازه سه برابر ظرفيت از 30 استان طرح‌هايي را دريافت مي‌كنيم.از ميان مجموعه طرح‌هاي رسيده، بعد از كارشناسي، طرح‌ها را معرفي و بلافاصله كلاس آموزشي براي هنرمندان در تهران و با بودجه مركز هنرهاي نمايشي برگزار مي‌كنيم.
وي ادامه داد:با برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي درام‌نويسي از هنرمندان مي‌خواهيم تا نمايشنامه‌هاي خود را تكميل كرده و به مركز هنرهاي نمايشي ارسال كنند، با بررسي هر يك از نمايشنامه‌ها نيز مركز هنرهاي نمايشي قرارداد با هنرمندان بسته و هر كدام از نمايشنامه‌ها در استان‌هاي خود اجرا مي‌شود.
آقاخاني در پاسخ به اين سئوال كه آيا اين پروسه طولاني باعث كمبود زمان نخواهد شد، بيان داشت:با توجه به اين كه پروژه نوپاست، خواه يا ناخواه در فصل اول و دوم تاخير خواهيم داشت چرا كه هنوز برخي از استان‌ها براي ارسال طرح‌هاي خود نيز وقت خواسته‌اند و اميدوارم در دورخيزي و در پايان چهار فصل به يك نتيجه اصلي و عقلاني برسيم.همچنين نتيجه نمايش‌ها در جشنواره تئاتر فجر امسال نيز ديده مي‌شود.
وي همچنين درباره اين موضوع كه آيا برگزاري كلاس‌ها و نظارت بر كيفيت نمايشنامه‌ها اين سوء‌ظن را به وجود نمي‌آورد كه نظارت محتوايي بر متون صورت مي‌گيرد؟، گفت:كنترل و نظارت محتوايي بر نمايش‌هاي شهرستان آسان است و اين طرح نيز تنها براي ارتقاي كيفي نمايشنامه‌ها است، براي كنترل محتوايي نيازمند برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي نيستيم.
آقاخاني اضافه كرد: اين كار كشف استعدادها است و فرصتي براي ارتقاي تئاتر شهرستان‌ها محسوب مي‌شود.در اين طرح با رضايت انجمن‌ها از كمك آنها نيز استفاده مي‌كنيم و اين طرح براي مركز هنرهاي نمايشي است.
وي درباره زمان برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي گفت:مترصديم تا متن‌ها ارسال شود و چند روز ديگر به برخي از شهرستان‌ها وقت داده‌ايم و در پايان نتيجه برنامه‌ريزي خواهيم داشت.در فصل اول يك ماه و نيم را از دست داده‌ايم.
وي افزود:بودجه اين برنامه نيز از محل سه ميليارد توماني خواهد بود و بر اساس كارهاي صورت گرفته در هر استان بودجه اختصاص مي‌يابد.در هر حركتي نيز صحبت‌ها و صداهاي حاشيه‌اي ايجاد مي‌شود كه ما را نگران نخواهد كرد.
وي درباره اعضاي انتخاب متون نمايشي نيز گفت:در اين شورا كه متون انتخاب مي‌شود، بنده قطعا حضور دارم و سعي مي‌كنم كه دو يا سه عضو ثابت نيز داشته باشيم.
وي در پايان نيز بيان داشت: هنرمندان تهراني مي‌توانند در اين چهار فصل تئاتر ايران شركت كنند در صورتي كه قول بدهند در شهرستان‌ها نيز اجراي عمومي داشته باشند.


کد خبر: 2083

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce.v8wbjh87x9bij.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com