خزاعی: مگر قبلا در سینما ناامیدی تزریق میشد
خبرگزاری فارس , 15 بهمن 1392 ساعت 16:14
دبیر سیو دومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به موضوع سینمای امید تاکید کرد: مگر قبلا در سینما ناامیدی تزریق میشد، در این سی و دو سال سینما من ندیدهام کسی بگوید که امید به سینما برگردد.
محمد خزاعی دبیر سی امین جشنواره بین الملل فیلم فجر درباره تاثیرات جشنواره فیلم فجر بر آینده سینمای کشور عنوان کرد: چون جشنواره بین المللی فیلم فجر کارنامه یکساله سینمای ایران است مجموعه ای از تغییر و تحولات فرهنگی را در این جشنواره میبینیم، یعنی سیاست گذاری سالیانه سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر دیده میشود و همچنین برنامه ریزی سال آینده، اکران و توزیع و کشف استعدادهای جدید نیز در این جشنواره دیده میشود.
وی افزود: می توانیم بگوییم که جشنواره فیلم فجر با جریان سینمای ایران پیوند خورده است البته اشکالاتی هم دارد که ما بارها و بارها در این باره صحبت کرده ایم که باید برطرف شود.
دبیر سی امین دوره جشنواره فیلم فجر در ادامه به اشکالات این جشنواره پرداخت و تاکید کرد: از جمله اشکالاتی که در این جشنواره وجود دارد عدم حمایت جدی از فیلم های برگزیده و عدم حمایت جدی از فیلمسازهای نخبه است که به عنوان فیلم اول مطرح میشوند. البته نباید جشنواره انقدر مهم باشد که اگر فیلمی به جشنواره راه پیدا نکرد و نتواسنت در بخش مسابقه سینمای ایران شرکت کند این فیلها شهید شوند و در اکران مشکل داشته باشند، باید فرآیندی را طی کنیم تا تعاملی برقرار شود و همه این تصور را نداشته باشند که اگر فیلم در جشنواره حضور پیدا نکرد دیگر آن فیلم امیدی به سینمای ایران نداشته باشد.
وی در ادامه به بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و افزود: در بخش بین الملل جشنواره به تجدید نظر احتیاج داریم و اینکه ببینیم ما میخواهیم در بخش بین الملل چه کنیم و چشم انداز ما چه خواهد بود، نمی توان گفت در این سالها کاری نشده اما باید افق مناسب تری داشته باشیم تا در بخش فرهنگی تاثیر بیشتری داشته باشد.
خزاعی در ادامه با اشاره به سخنان حسن روحانی و رئیس سازمان سینمایی مبنی بر سینمای امید اظهار داشت: مگر قبلا در سینما نا امیدی تزریق میشد، در این سی و دو سال سینما من ندیده ام کسی بگوید که امید به سینما«برگردد»! اگر مد نظر ما این است که در سینما جریانی پیش آمده که سینماگران دچار مشکل بودند این یک بحث دیگر است وگرنه هیچ دوره ای کسی نگفته که مضامینی تولید کنید که ناامیدی را نشان دهد، همیشه و در همه دوره ها نشاط و شادابی هم وجو داشته است.
وی تاکید کرد: امید وقتی تزریق می شود که ما ببینیم مدیریت فرهنگی خط کشی های خودش را از سینما بر میدارد و گرایش های سیاسی خود را برمیدارد و به تعامل به همه سینماگران می پردازد، ما اگر عدالت فرهنگی را در سینما طوری ایجاد کنیم که چپ و راست وجود نداشته باشد قطعا به نتایج خیلی بهتری خواهیم رسید.
دبیر سی امین جشنواره فیلم فجر خاطرنشان کرد: سینما برای گرایش چپ و راست نیست، سینما برای نظام جمهوری اسلامی ایران است. اینکه سینماگران گرایش های مختلفی دارند طبیعی است، سینما باید سیاست گذاری داشته باشد اما نباید سیاست زده شود.
خزاعی ادامه داد: اگر با این نگاه به سینما بنگریم و تلاش کنیم که عدالت را در محیط فرهنگی خودمان برقرار کنیم و همه آدمها را بدون گرایش های مختلف ببینیم قطعا امید باز خواهد گشت.
وی تاکید کرد: من صراحتا اعلام میکنم که همیشه در سینما یکسری مضامین ساخته میشود که در سال بعد عده ای معترض خواهند بود و ما باید مجموعه سلایق را در سینما مدیریت کنیم.
تهیه کننده «قلاده های طلا» در ادامه عنوان کرد: کسی که در مدیریت فرهنگی کشور قرار میگیرد، پدر فرهنگ کشور است و دیگر تفاوتی نمیکند که کسی با گرایش سیاسی به وی نزدیک تر است یا دورتر، ما اگر بتوانیم چنین مدیریتی را حاکم کنیم قطعا شاهد تبعات بسیار خوبی خواهیم بود
خزاعی در پایان تاکید کرد: سیاست در مسائل فرهنگی ما آفت میوه های این درخت تنومند است، اگر در مسائل فرهنگی سیاست زده عمل نکنیم قطعا میتوانیم موفق شویم.
کد خبر: 69000
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce778p.jh8o7i9bbj.html