دوران تحول آیتالله طالقانی در این ۱۴ فصل
خبرآنلاین , 28 فروردين 1391 ساعت 14:56
اگرچه این کتاب زندگی آیتالله را از آغاز دهه ۱۳۴۰ بررسی میکند اما تمرکز نویسنده بر آغاز این دهه تا زمان فوت آیتالله طالقانی در ۱۹ شهریور ۱۳۵۸ است، زیرا به عقیده نویسنده، زندگی سیاسی وی در این دوره دچار تحول میشود.
چاپ دوم «زندگینامه سیاسی آیتالله طالقانی» نوشته علیرضا ملائی توانی با قیمت ۶۸۰۰تومان از سوی نشر نی منتشرشد. این اثر تنها توصیفی از زندگی شخصی و فردی آیتالله طالقانی نیست، بلکه بررسی زندگی فکری، سیاسی، اجتماعی و فردی وی به عنوان عضوی از جامعه و تاریخ است.
این کتاب که ۱۴فصل دارد، زندگی آیتالله طالقانی را از آغاز دهه ۱۳۴۰ بررسی میکند اگرچه تمرکز نویسنده بر آغاز دهه ۱۳۴۰ تا زمان فوت آیتالله طالقانی در ۱۹ شهریور ۱۳۵۸ است، زیرا به عقیده نویسنده، زندگی سیاسی وی در این دوره دچار تحول میشود.
«تولد و تحصیلات، اوجگیری فعالیتهای حزبی و سیاسی، محاکمه و مجازات، سازماندهی انقلاب، مشارکت در اداره کشور، مبانی حاکمیت مردم و پارهای از ویژگیهای شخصیتی و نظرگاههای سیاسی – اقتصادی و مذهبی» از جمله عناوین فصل های این کتاب است.
ناشر در توضیح کتاب آورده است: «آیتالله طالقانی هم در حوزه نظر و اندیشه و هم در عرصه عمل اجتماعی دارای سعه صدر و وسعت مشرب بود و اهل مدارا. به همین سبب، با جریانهای گوناگون فکری و رهبران حرکتهای سیاسی مبارزاتی تعامل داشت و در آراء، آرمانها و نگرشهای آنان تأمل میکرد. بدون تعصب و جزماندیشی درعین پایبندی و ایمان استوارش به شریعت اسلامی و مکتب فکری قرآن کریم، با صاحبان آراء و مکاتب فکری، آثار متفکران مکاتب مختلف و مدافعان و مدعیان آن به گفتوگو میپرداخت.»
زندگینامه سیاسی آیتالله طالقانی کتابی است که به بررسی تحلیلی زندگی او میپردازد و از این رو، به ناگزیر در این کتاب بخشهای عمدهای از تاریخ معاصر ایران نیز مرور شده است تا تأثیرپذیری این اندیشمند معاصر از محیط سیاسی اجتماعی و تأثیرگذاری متقابل او بر فضای روزگارش بهدرستی تبیین شود.
کد خبر: 39490
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce7e8x.jh8ooi9bbj.html