وقتی معاونت فرهنگی هنوز خالی از تدبیر و امید است؛

یتیمان ایران به نمایشگاه کتاب فرانکفورت می روند!

25 شهريور 1392 ساعت 13:24

انتصاب معاونین وزیر در چند ایام گذشته در حوزه‌های معاونت هنری، سازمان سینمایی و حج و زیارت، معاونت مطبوعاتی و سایر حوزه‌ها سبب شد تا این سوال پیش آید که سرانجام چه کسی پشت میز معاونت فرهنگی خواهد نشست.


به گزارش هنرنیوز، نزدیک شدن به نمایشگاه کتاب فرانکفورت و اغلب برنامه‌هایی که وابسته به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد هستند نیز این دغدغه را دوچندان می‌کند که اولا چه کسی شایسته چنین انتصابی است و ثانیا چه برنامه‌هایی را باید در این حوزه سر و سامان دهد. 

همه رسانه‌های مکتوب و غیر مکتوب از چند سال اخیر به کرات درباره بحث کاغذ، قیمت آن و نوسانات ناشی از بازار ارز و تاثیرگذاری مستقیم آن بر فراز و فرودهای حوزه نشر اطلاع رسانی نمودند و تقریبا تمام توضیحات و زنگ خطرهای مطبوعات به مسئولین ارشاد در این راستا بی‌نتیجه باقی ماند گواینکه مسئولین معاونت فرهنگی یک گوش را در و گوش دیگر را دروازه کرده بودند. 

در حال حاضر نیز شاید یکی از بزرگ‌ترین موانع و معضلات حوزه فرهنگی همین مسئله باشد و لذا کسی که بر این پست کلیدی قرار می‌گیرد باید با تمام توان برای حل این مسئله بکوشد و جامعه نشر را از دشواری این مسئله رهایی بخشد چراکه در شرایط فعلی مهم‌ترین آسیب حوزه نشر به فراخور این مسئله ایجاد شده است. 

اما نمایشگاه کتاب فرانکفورت بار دیگری بر دوش معاونت فرهنگی است؛ چراکه حضور ایران در چند سال اخیر در این نمایشگاه با ‌‌نهایت تسامح و سکون صورت گرفت و تقریبا هیچ نقش مثبتی از ایران و نشر آن در آن نمایشگاه مبنی بر معرفی فرهنگ ملی و دینی به کشورهای حاضر صورت نگرفت و لذا معاونت فرهنگی ارشاد باید در این امر بیش از گذشته کوشا باشد. 

از دیگر موارد مهمی که مستوجب این امر و برخورد منفی سایرکشور‌ها نسبت به نشر ایران شد بحث عدم رعایت قانون کپی رایت بر اساس عدم تصویب آن در کشور است و سبب حضور نامتعارف ایران در نمایشگاهی است که داعیه وجاهت قانونی در این مسئله را دارد و به رغم آنکه در نشر ایران، کتاب‌های شاخص و بزرگی منتشر شده و یا در حال انتشار است اما عدم تصویب این قانون در بدنه نشر ملی موجب نادیده گرفتن حقوق ملی ما در عرصه بین المللی و گونه‌ای بی‌تفاوتی به آن است. 

کتاب‌های ایران فارغ از اینکه متعلق به کدام نشر و کدام سازمان و کدام بخش خصوصی هستند بی‌آنکه سرپرستی دلسوز داشته باشند به مهمانی بزرگی می‌روند گواینکه یتیمانی هستند که پدر نداشته‌اند تا این اولاد ساکت پر کلام خود را در این مهمانی بزرگ همراهی کند. 

در دولت جدید حکم انتصاب معاونت‌های مهم این سازمان اعلام شد لیکن پس از گذشت دو ماه و اندی از روی کار آمدن دولت جدید هنوز حکمی برای معاون فرهنگی این وزارتخانه نیامده است در حالیکه بخش مهمی از برنامه‌های فرهنگی در نیمه دوم سال برگزار می‌شود و باید متولی مشخصی داشته باشد. 

وزیر ارشاد باید در انتخاب معاون فرهنگی خود ‌‌نهایت درایت و دقت را داشته باشد؛ زیراکه کارهای مهم انجام نشده یا مخروبه‌های پیشین تصمیمات فرهنگی در گذشته آنچنان زیاد است که معاون فرهنگی بدون درایت نخواهد توانست تمام این مسائل را از سر راه بردارد؛ لیکن خوب است تا علی جنتی ظرف چند هفته آینده برای این معاونت مظلوم، انتصابی شایسته انجام دهد و سرگردانی اهالی فرهنگ را خاتمه دهد. 

شاید اگر این اتفاق به بهترین شکل ممکن صورت پذیرد برنامه‌های مهم نیمه دوم سال شکل دیگری به خود گیرند و پر رنگ‌تر و پر مخاطب‌تر از سالهای قبل برگزار شوند و حرکتی نو در جریان فرهنگی کشور دراندازند که به این واسطه بتوان سری در سر‌ها درآورد و به مردم نوید داد که خون تازه‌ای در رگ‌های مدیریت فرهنگی کشور جاری است.

مریم خاکیان


کد خبر: 63790

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce7f8p.jh8xoi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com