جواد طوسی؛

فیلم «بیتابی بیتا» تنهایی و تلاش برای مستقل بودن زن را به تصویرمی کشد

15 تير 1392 ساعت 12:47

جواد طوسی منتقد سینما گفت: فیلم سینمایی «بیتابی بیتا» را می توان در ادامه فیلم هایی مثل من ترانه ۱۵ سال دارم ، سارا و دربند دید که می خواهد تنهایی شخصیت زنش و تلاش برای مستقل بودن او را به تصویر بکشد.


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی برنامه هفت سینمایی؛ برنامه سینمایی هفت شب گذشته ۱۴تیرماه به نقد و بررسی فیلم سینمایی «بیتابی بیتا» با حضور« جواد طوسی« و«رضا درستکار» به عنوان منتقدان برنامه اختصاص داشت.

بنابراین گزارش ؛ در ابتدا طوسی با اشاره به سابقه روزنامه نگاری فرید در سالهای گذشته درباره حضور اهالی مطبوعات و منتقدین به سینما گفت: افرادی چون سیروس الوند، فریدون جیرانی، احمد امینی، احمد طالبی نژاد و رسول صدرعاملی از جمله نویسندگانی بودند که وارد عرصه فیلمسازی شدند.

وی افزود: باید دید چطور است که در فرانسه در دهه ۵۰ منتقدان مجله "کایه دو سینما" با شکل دادن تئوری موج نو در سینمای فرانسه خودشان نیز وارد عرصه فیلمسازی شدند و به فیلمسازان موفقی هم بدل شدند اما در این هیچگاه این اتفاق نیفتاده است. کاش همکاران ما بتوانند در زمینه سینما حرفه ای تر فعالیت کنند.

در ادامه درستکار در این زمینه توضیح داد: این حرف که منتقدین فیلمسازان ورشکسته ای هستند در مقطعی باب شد که قابل بررسی است. ممکن است منتقد نسبت به موضوعی که نقدش می کند فهم تئوریک داشته باشد اما در زمینه اجرایی و یا کارگردانی به آن دانش نرسیده باشد.

این کارشناس سینما ادامه داد: اما درباره فرید باید بگویم که وی توانسته دراین فیلم بهترین کارش را ارائه دهد. مسیری که فرید در آن قرار گرفته مناسب تر از دیگر کارهایش است. معتقدم فرید در دوره کارگردانی اش موفق تر از دوره روزنامه نگاری اش بوده است.

طوسی نیز درباره فیلم یادآور شد: "بی تابی بیتا " تدام نگاه فرید از زمانی است که در روزنامه سلام فعالیت می کرده است. وی در آن زمان هم به مضامین اجتماعی علاقه نشان می داد. این فیلم بهترین کار فرید تا امروز است. شخصیت پردازی امیر با بازی حامد بهداد نکته مثبت فیلم است که مرز بین شرارت و معصومیت این نسل را به درستی به تصویر می کشد.

وی افزود: اما وی در کارگردانی به نگاه روبنایی از مسائل اجتماعی بسنده کرده است. این اثر را می توان در ادامه فیلم هایی مثل"من ترانه ۱۵ سال دارم"، "سارا" و "دربند" دید که می خواهد تنهایی شخصیت زنش و تلاش برای مستقل بودن او را به تصویر بکشد. اما این فیلم در اجرا نتوانسته موفق عمل کند و شخصیتهایش تخت و یکسویه هستند.

این منتقد سینما در ادامه متذکر شد: اگر قرار است یک فیلم اجتماعی را به نمایش بگذاریم ملزم به رعایت برخی نکات حقوقی و قضایی هستیم که متاسفانه در این فیلم رعایت نشده است. همین نگاه محقانه است که فیلمی مثل«جدایی نادر از سیمین» را برجسته می کند که در آن یک دادیار را به یک شخصیت که در مقاطعی از داستان نگاه انسانی هم دارد تبدیل کرده است.

درستکار نیز در بخش دیگری از این بحث متذکر شد: ما در«بیتابی بیتا » با فیلمی روبرو هستیم که قصه یک خطی دارد و در ادامه این پی رنگ فیلم است که ادامه پیدا می کند. اما منطق روایی، زبان و فضای فیلم مشکل دارند و استحکام لازم را نیافته اند. در فیلم با شناسنامه زمانی روبرو نیستیم و زمانی که مخاطب از سینما خارج می شود عمر فیلم هم به پایان می رسد.

فرید: تولید آثار اجتماعی با مشکلات فراوانی روبرو است

در ادامه این بحث مهرداد فرید کارگردان فیلم نیز که به صورت تلفنی در برنامه حضور داشت عنوان کرد: "بیتابی بیتا" بیشتر از اینکه متعلق به سینمای اجتماعی باشد به سینمای داستانگو تعلق دارد. اینکه فیلم مینی مال روایت می شود و شخصیتها پرگویی نمی کنند جزء محاسن فیلم است. متاسفانه در سالهای اخیر در زمینه ساخت فیلم های اجتماعی با مشکلات فراوانی روبرو بوده ایم. خود من برای دریافت پروانه ساخت فیلم ۴ ماه دوندگی کردم.

درستکار درپایان این بحث عنوان کرد: همه فیلم ها بالاخره داستانی را روایت می کنند و داستانگو هستند اما شخصیتهای این فیلم نیم بند هستند. پس وقتی که اطلاعات درستی از روابط و شخصیتها ارائه نمی دهیم نمی توانیم این نیم بندی را جزء امتیازات فیلم به شمار بیاوریم. سبکی که فرید در این فیلم انتخاب کرده به ساخته های اخیر اصغر فرهادی نزدیک است اما متاسفانه شخصیتها چیزی کم دارند و منفعل هستند.

رویدادهای سینمایی هفته، نقل قول های هفته و پخش پشت صحنه فیلم سینمای« نیش» به کارگردانی همایون اسعدیان که محصول سال ۱۳۷۳ است و گفتگو با کارگردان این اثر آیتم های دیگر برنامه شب گذشته بودند.


کد خبر: 60540

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce7n8p.jh87ei9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com