محمد ساجدی در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد؛

ورود مجریان غیر حرفه‌ای از مجراهای سفارشی در تلویزیون!

9 آذر 1393 ساعت 9:57

محمد ساجدی گفت: رییس پیشین رسانه ملی فردی منطقی بود اما در انتخاب مدیرانش موفق نبود و همچنین در آن دوران شاهد ورود مجریانی بودیم که از راه غیر حرفه ای وارد این عرصه شده اند.


محمد ساجدی در گفتگو با خبرنگار سرویس تلویزیون هنرنیوز در ارتباط با فضای رسانه ملی و همچنین فعالیت نیروی جوان در این حوزه گفت: بنده سی و پنج سال است که در این عرصه فعالیت دارم. در ابتدا هم به عنوان یک خبرنگار کار خودم را شروع کردم. تلویزیون و رادیو از دور دلربا است ولی از نزدیک این گونه نیست. بسیاری از دوستان علاقه دارند که به یکباره وارد این عرصه شوند اما این امکان پذیر نیست اگر پله‌ها را یکی پس از دیگری طی نمودید موفق خواهید شد در غیر این صورت اصلاً به نتیجه خوبی نخواهند رسید.

وی در ادامه گفت: در اوایل انقلاب هر فردی که قرار بود وارد این حوزه شود باید چهار سال کار مکتوب می‌کرد و بعد از آن چهار سال هم در زمینه صدا در رادیو تجربه اندوزی می‌کرد و سپس وارد تلویزیون می‌شد که البته در آنجا هم باید چهار سال در سطح پایین فعالیت می‌داشت و بعد از این مدت بود که می‌توانست در رسانه ملی تبدیل به یک خبرنگار شود اما امروزه هر فردی از راه می‌رسد می‌تواند بیاید در سطوح بالا‌تر قرار بگیرد. هم دوره‌ای‌های بنده در CNN و BBC دوره دیده‌اند که نتایج خوبی هم بدست آوردند اما در دوره‌های بعد از ما، اتفاقات خیلی خوبی نیافتاد.

ساجدی این چنین ادامه داد: موج زیادی از جوان‌ها که پشت درهای بسته مانده‌اند و نتوانسته‌اند وارد این عرصه شوند به دلیل این است که توانایی اولیه را ندارند و آن‌ها نباید از این نکته غافل شوند. به نظرم هر فردی که به توانایی‌های خودش ایمان داشته باشد و درسطح خوبی از آن قرار گرفته باشد حتما می‌تواند به خواسته‌اش برسد. دوستان جوان این موضوع را باید بپذیرند که برای موفقیت باید از صفر شروع کنند و نباید توقع داشته باشند که در اولین روز‌ها و ماه‌های کارشان در سطح بالایی قرار بگیرند و به زودی به شهرت برسند. اگر جوان‌های علاقه‌مند به عرصه گویندگی توانمندی‌های خودشان را بشناسند و آن‌ها را تقویت کنند به طور طبیعی وارد این عرصه می‌شوند.

وی در ادامه با نگاهی انتقادی به نوع خواسته جوان‌ها از این حرفه گفت: چند درصد از افرادی که در دانشگاه‌ها تحصیل کرده‌اند و حالا توقع دارند که رسانه ملی از آن‌ها استفاده کند این حرفه را برای پول نمی‌خواهند و میزان علاقه‌شان چقدر است؟! آیا به نِدای دلشان گوش داده‌اند؟! بسیاری از آن‌ها همچنان ذهنیت اشتباهی از رسانه دارند.

ساجدی با تاکید بر اینکه مجریان رسانه ملی از راهی غیر حرفه‌ای وارد این رسانه می‌شوند گفت: متاسفانه مجریان سازمان و افرادی که قرار است در این رسانه فعالیت داشته باشند از مَجراهای قانونی انتخاب نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها سفارشی وارد این عرصه می‌شوند. در گذشته در انتخاب خبرنگار و گوینده دقت بسیاری می‌کردند تا جایی که حتی فیزیک آن فرد و به خصوص صدایش مورد توجه قرار می‌گرفت اما در حال حاضر این گونه نیست و هر فردی که از راه با سفارش می‌رسد می‌تواند گوینده و مجری باشد.

کار‌شناس مسائا سیاسی در رادیو و تلویزیون در ارتباط با ویژگی‌هایی که برای این عرصه مورد نیاز است گفت: یک خبرنگار و گوینده خوب باید سه ویژگی مهم داشته باشد که متاسفانه در اغلب گویندگان ما این ویژگی‌ها وجود ندارد. ابتدا باید تحصیلات مرتبط در این زمینه داشته باشند در مرحله بعد داشتن یک فیزیک استاندارد است برخی از مجریان چاق، بسیار بلند قد و دارای لهجه هستند. پنجاه درصد از اجرا ظاهر مجری است. در مرحله سوم باید بدانند که دیپلماسی روز یعنی چه و چقدر با آن آشنا هستند. در میان دوستان ما به ندرت افراد این چنینی پیدا می‌شوند اگر هم هستند بر اساس ذوق فردی خودشان دارای این توانایی شده اند نه یک تشکیلات حساب شده و قانونمند.

وی در پایان با اشاره به این نکته که رییس پیشین سازمان صدا و سیما خیلی در انتخاب مدیران پایین دست دقت نکرده بود گفت: به نظرم ضرغامی رییس پیشین سازمان صدا و سیما بسیار فرد منطقی بود ولی متاسفانه بافت و ترکیب مدیرانشان به گونه‌ای نبود که بتوانند اهداف خودشان را به سر منزل مقصود برسانند. امیدوارم آقای سرافراز رییس جدید رسانه ملی بتواند با جایگزینی مدیران شایسته این خلاء را که در زمان آقای ضرغامی به خوبی احساس می‌شد را بپوشانند. بسیاری از مدیران سر جای خودشان نبودند.


کد خبر: 76930

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce7o8f.jh8pxi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com