حمایت مسئولین از نویسندگان کودک و نوجوان؛/8/

اقبال زاده: جایگاه حقوقی نویسندگان کودک و نوجوان در قانون تعریف نشده است

27 دی 1389 ساعت 9:43


شهرام اقبال زاده، سخنگوی پیشین انجمن نویسندگان کودک گفت: جایگاه حقوقی نویسندگان کودک و نوجوان در قانون تعریف نشده است.
اقبال زاده در گفتگو با خبرنگار ادبی هنرنیوز گفت: نهادی مثل انجمن نویسندگان کودک و نوجوان یک نهاد صنفی فرهنگی است، اگرچه متاسفانه به لحاظ حقوقی جایگاه متعینی در قانون برای نویسندگان تعریف نشده است و نویسندگی یک حرفه به شمار نمی آید و بیشتر نویسندگان به خاطر وضعیت اقتصادی نامطلوب دو شغله هستند.
وی افزود: نویسندگان همواره از نظر معیشتی و اجتماعی جایگاه مناسبی ندارند، در حال حاضر به جز تعدادی از نویسندگان که به صورت حرفه ای در این حوزه مشغول به کار هستند و تنها ممکن است تعدادی از آنان به لحاظ مالی تامین باشند باقی نویسندگان از این شرایط بی بهره اند و این واقعیت وجود دارد که متاسفانه نمی توان از طریق قلم ارتزاق کرد و در چنین شرایط اقتصادی نامطلوب تنها عشق به نوشتن است که اهالی قلم را به ادامه فعالیت ترغیب می کند.
اقبال زاده در تبیین دلایل تنزل فرهنگ و عوامل پویایی آن در حوزه ادبیات کودک به چرخه گردش کتاب اشاره نمود و تصریح نمود: کتاب، تبلور کار فرهنگی و ما حصل تلاش فکری است، این در حالیست که به رغم ارزش والای تولید معنوی به لحاظ اقتصادی از کمترین جایگاه بهره مند است.
سخنگوی پیشین انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به طرح مسائل بنیادی این حوزه پرداخت و گفت: تعامل بین تدوین کنندگان راهبردها امری بسیار مهم است، من تا سال گذشته سخنگوی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان بودم، حدود دو سال پیش جناب آقای مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه این شورا به اختصاص بخشی از این نهاد به حوزه ادبیات کودک و نوجوان صحبت کرد، پس از آن با این اعتقاد که در راهبردهای کلان باید از خرد جمعی استفاده شود نامه هایی را به آن شورا ارسال کردیم که پاسخی به آنها داده نشد سپس مطلع شدیم که جناب آقای مصطفی رحماندوست به عنوان نماینده ادبیات کودک در آنجا هستند.
وی افزود: آقای رحماندوست اعلام کرده اند که حدود ده ماه است جلسه ای با این عنوان در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل نشده است.
شهرام اقبال زاده از تلاش های انجمن در دوره های پیشین در راستای بررسی وضعیت موجود چرخه کتاب کودک و ارائه راهکارها خبر داد و افزود: متاسفانه آن راهکارها بایگانی شد و از آنها استفاده نشد در حالیکه ارائه دیدگاه های انجمن نویسندگان کودک و نوجوان می تواند در تدوین سند راهبردها بسیار موثر باشد.
وی در برشماری ضرورت های تشکیل شورای صنفی نویسندگان کودک و نوجوان گفت: هر صنف با مشکلات موجود در بطن خود آشناتر است و در نتیجه باید با استفاده از یک استراتژی دقیق به راهکارهایی برای رفع مشکلات موجود برسند و تشکیل شورای صنفی قطعا بسیاری از موارد را رفع خواهد کرد، در واقع متعالی ترین فرآورده فکر و فرهنگ کتاب است و در حال حاضر مظلوم ترین کسانیکه که عاشقانه و با مشقات بسیار کار می کنند نویسندگان کودک و نوجوان هستند بنابراین باید شرایط به گونه ای تغییر کند که نویسندگان کودک دغدغه اقتصادی نداشته باشند.
اقبال زاده خاطر نشان کرد: باید به تقویت انجمن نویسندگان کودک و نوجوان پرداخت و آن را گسترش داد و همه هم قلمان ما در آنجا گردهم آیند.
این نویسنده کودک و نوجوان، ادبیات را در محور سازندگی اجتماع بسیار مهم دانست و افزود: اگر فرهنگ را تقویت کنیم همه زمینه ها رشد خواهد کرد، ما باید بنیان ها را تقویت کنیم که تفکر و تخیل با هم رشد بیابد و ادبیات با همه جوانب خلاقانه خود به تعالی تفکر جامعه بپردازد.

مریم خاکیان


کد خبر: 22650

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce7p8w.jh8wni9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com