مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري تهران:

اقدام رسانه‌ها در موضوع تخريب آثار اثرگذار بود

20 بهمن 1389 ساعت 14:38


مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران اظهار كرد: در موضوع تخريب آثار تاريخي اقدام رسانه‌ها كمك‌كننده بود و جنگ رواني و رسانه‌يي توانست به ما، شهرداري‌ و مسؤولان ديگر تلنگر بزند تا بيشتر متوجه اين مسأله باشيم.
به گزارش هنرنیوز، محمدابراهيم لاريجاني عصر روز گذشته (سه‌شنبه، 19 بهمن‌ماه) در نشستي خبري كه در محل ارگ آزادي برگزار شد، همراه معاونان خود فريدون محمدي ـ معاون گردشگري ـ، شمس ـ معاون سرمايه‌گذاري ـ و اميني ـ جانشين معاون صنايع دستي ـ حضور يافت.
لاريجاني ابتدا توضيح‌هايي را درباره‌ي نمايشگاه فيتور اسپانيا كه همراه معاون گردشگري خود در آن شركت كرده بود، ارائه كرد.
او با اشاره به اين‌كه در نمايشگاه فيتور اسپانيا دولت هزينه‌ي زيادي پرداخت كرد،‌ گفت: ايران در سالن شماره‌ي 6 نمايشگاه، 150 مترمربع غرفه داشت. در اين سالن، بيشتر كشورهاي خاورميانه حضور داشتند. همچنين چند آژانس و توراپراتور در اين سفر همراه گروه اعزامي از ايران بودند.
وي بيان كرد: در اين سفر، مذاكره‌هايي با دو روزنامه‌ي پرتيراژ اسپانيا «ال موندو» و «ال پاريس» انجام شد. آن‌ها درخواست داشتند كه در ويژه‌نامه‌ي خود به معرفي ايران بپردازند. همچنين با شبكه‌ي 2 اسپانيا نيز مذاكره‌هايي انجام و قرار شد كه هر دو گروه همزمان با برگزاري يك مراسم شاد در ايران كه احتمالا ارديبهشت‌ماه و زمان گلاب‌گيري خواهد بود، به ايران بيايند تا براي معرفي جاذبه‌هاي گردشگري در ايران اقدام كنند.
او اظهار كرد: نشست ديگري نيز درباره‌ي بازاريابي شبكه‌يي كه امروزه گردشگران با اين روش خدمات تورگرداني را مي‌گيرند، برگزار شد. در اين‌باره ما علاقه‌مندي خود را براي معرفي بسته‌هاي خود در چنين سايت‌هاي گردشگري اعلام كرديم و در يكي از اين سايت‌ها نيز صفحه‌اي به نام ايران باز شد. البته اين كار هيچ هزينه‌اي براي ما ندارد و قرار شده است اگر اين بسته‌ها به فروش برسند، آن‌ها درصدي را از مشتري بگيرند.
لاريجاني با اشاره به اين‌كه مسؤولان اين سايت (tourlife.com) از قيمت ارزان تورهاي ايران متعجب بودند، ادامه داد: صفحه‌ي بازشده به نام ايران در آن سايت بايد توسط بخش خصوصي تكميل شود. اين اقدام ابزاري ديگر در كنار ساير ابزارها براي معرفي جاذبه‌هاي گردشگري ايران است.
مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران با اشاره به اين‌كه افراد شركت‌كننده از بخش خصوصي كشور اظهار مي‌كردند نمايشگاه فيتور 2011 از سال قبل بهتر بود، گفت: نكته‌ي چشمگير ديگر در اين نمايشگاه حضور ايرانيان مقيم اروپا بود كه حتا برخي از آن‌ها تورگردان بودند و در غرفه با ما همكاري كردند. همچنين برخي از آن‌ها هنرمندان صنايع دستي بودند كه در اين‌باره نيز اقداماتي را انجام دادند.
او بيان كرد: با ايرانيان مقيم اروپا يك توافق‌نامه امضا كرديم و قرار شد در تمام نمايشگاه‌ها با موضوع گردشگري با اين افراد همكاري كنيم. به اين ترتيب كه هزينه‌ي غرفه و مديريت با اين گروه باشد و هزينه‌ي بنر، تهيه‌ي بسته و اقلام تبليغاتي و صنايع دستي نيز با سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري باشد.
وي در اين‌باره اظهار كرد: پس از بررسي‌هايي كه انجام داديم، متوجه شديم 15 نمايشگاه قابليت انجام اين كار را دارند كه سه نمايشگاه تا پيش از پايان امسال برگزار خواهد شد. اين نمايشگاه‌ها شامل نمايشگاه ميلان در اواخر بهمن‌ماه، نمايشگاهي در استان مالاگا در جنوب اسپانيا در اوايل اسفند و نمايشگاهي در برلين آلمان در دهه‌ي دوم اسفند است.
لاريجاني در ادامه‌ي اين نشست، با اشاره به برگزاري 10 شب تعزيه و شب شعر در دهه‌ي محرم در ارگ آزادي، گفت: اميدوارم روزي برسد كه در تهران بگويند ارگ آزادي محلي است كه سال‌ها در آن مراسم عزاداري محرم برگزار شده است.
او همچنين به برنامه‌هاي تدارك ديده‌شده در روزهاي دهه‌ي فجر اشاره و بيان كرد: براي اين مدت، يك اتوبوس دو طبقه متعلق به سال 1341 طراحي شده است كه به محله‌هاي مختلف برود و با داشتن يك راديوي محلي به‌نحوي جاذبه‌هاي گردشگري تهران را معرفي كند. اگر اين امر فراگير شود و سالي 100 روز با محوريت گردشگري اين كار را بتوانيم انجام دهيم، در راستاي توسعه‌ي آگاهي مردم از جاذبه‌هاي گردشگري گام برداشته‌ايم.
به گفته‌ي لاريجاني، علاوه بر اين برنامه‌ها، هر شب در ارگ آزادي جنگ شادي برگزار مي‌شود كه با استقبال خوبي مواجه شده است.
او درباره‌ي برنامه‌هاي نوروز 1390 نيز توضيح داد: در تهران تورهايي به مقصد همين شهر وجود دارد و دفاتر خدماتي مسافرتي پس از هماهنگي با هتل‌ها و بخش‌هاي ديگر تلاش مي‌كنند تا 20هزار نفر را به تهران بياورند. از سوي ديگر، علاوه بر جمعيت استان تهران، 15ميليون نفر از كل كشور خدمات توري خود را از تهران مي‌خرند كه اين اقدام نيز وظيفه‌ي ما را سنگين‌تر مي‌كند.
مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران با اشاره به اين‌كه كارگروه گردشگري اين استان از حدود دوماه پيش تشكيل شده است، گفت: ابتدا بايد بحث قرارداد با آژانس‌ها را دنبال كنيم تا اگر مردم مشكلي داشتند، قابل پيگيري باشد. در واقع، امسال عزم جدي داريم اين كار را پيگيري كنيم تا قرارداد را در دفاتر خدماتي مسافرتي بتوانيم جابيندازيم.
به گفته‌ي او، امسال چند جشنواره براي نوروز تدارك ديده شده است، البته سال گذشته فقط يك جشنواره در سعدآباد برگزار شد؛ ولي امسال در سه نقطه از تهران جشنواره‌ي سوغات، غذاهاي محلي، صنايع دستي و موسيقي برپا مي‌شود.
وي درباره‌ي ستاد تسهيلات سفر استان تهران نيز اظهار كرد: كميته‌هاي اين ستاد تشكيل شده است و دو كميته‌ي نظارت و حمل‌ونقل اهميت ويژه‌اي دارند.
او همچنين اعلام كرد: در ارديبهشت‌ماه همايشي با عنوان «راهكارهاي تحقق سند چشم‌انداز در صنعت گردشگري» را پيش‌بيني كرده‌ايم و اكنون هماهنگي‌هاي لازم را با انجمن راهبردي وزارت علوم انجام مي‌دهيم.
لاريجاني درباره‌ي فعاليت‌هاي انجام‌شده در حوزه‌ي سرمايه‌گذاري نيز بيان كرد: مطالعات امكان‌سنجي 35 منطقه‌ي نمونه‌ي انجام شده است. اكنون بيش از 50 منطقه‌ي نمونه‌ي گردشگري سرمايه‌گذار دارد كه زمين آن‌ها به سرمايه‌گذار تحويل داده شده است. علاوه بر اين، تفاهم‌نامه‌هايي را با مترو و فرهنگسراهاي شهر تهران بسته‌ايم و قرار است در حدود 15 ايستگاه مترو، كيوسك‌هاي صنايع دستي، گردشگري و مركز اطلاع‌رساني راه‌اندازي شود. اين غرفه‌ها با همكاري سازمان ميراث فرهنگي، شهرداري و سازمان زندان‌ها برپا مي‌شود و عوايد آن به سازمان زندان‌ها مي‌رسد.
او درباره‌ي حوزه‌ي حفظ و احياي آثار تاريخي نيز توضيح داد: هيچ زماني اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران به اين اندازه به اين حوزه ورود نداشته و موفق نبوده است. امروزه 70 تا 80 درصد از موارد تخريب آثار تاريخي پيش از وقوع جلوگيري مي‌شود.
وي با تأكيد بر اقدام رسانه‌ها و كمك آن‌ها در اين زمينه، اظهار كرد: بازار تهران داراي يك سند راهبردي شده كه در شوراي شهر نيز به تصويب رسيده است. اكنون در مرحله‌ي تصويب آيين‌نامه‌ي اجرايي آن هستيم، البته مسائل ميراثي را نيز در آن ارائه كرده‌ايم.
به گفته‌ي او، مركز باستان‌شناسي و دفتر پژوهش‌هاي اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران در عمارت نظاميه‌ي بهارستان راه‌اندازي خواهد شد. همچنين به‌مناسبت اين‌كه سال 1390 يكصدمين سالي است كه در تهران حفاري‌هاي باستان‌شناسي انجام مي‌شود، همايش تجربه‌ي 100 سال باستان‌شناسي در تهران برگزار خواهد شد.
لاريجاني در پايان اين نشست به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ داد و درباره‌ي توريسم ورزشي و اقداماتي كه در اين‌باره در استان تهران انجام شده است، گفت: كميته‌ي توريسم ورزشي در استان تهران شكل گرفته، ولي اقدام مؤثري در اين زمينه انجام نشده است.
او همچنين درباره‌ي راه‌اندازي موزه‌ي مطبوعات، بيان كرد: در هيچ كجاي دنيا اين‌طور نيست كه دولت خود در اين زمينه اقدام كند، زيرا بايد در راستاي كوچك‌سازي دولت فعاليت كرد. اگر موزه‌ي مطبوعات مي‌خواهيد صنف خودتان بايد اقدام كند و ما هم اين قضيه را دنبال مي‌كنيم و دولت حمايت خود را خواهد داشت.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري كه به تخريب بخشي از ساختمان پرچم در فخرآباد اشاره و درباره‌ي ميزان همراهي اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران با شهرداري سؤال كرد، گفت: ساختمان پرچم در فهرست آثار ملي ثبت نشده، ولي از جهاتي داراي اهميت است. همچنين موضوع شهرداري را ديگر چالش نمي‌دانم و به نظرم به يك‌سري نقاط مشترك رسيده‌ايم.
او ادامه داد: به‌زودي با شهردار منطقه‌ي 12 جلسه‌اي داريم. آنچه با شهرداري درباره‌ي آن توافق داريم، توسعه‌ي شهري با حفاظت از ميراث فرهنگي است، زيرا شهر و بافت فرسوده نيازمند توسعه است و از آن سو، بافت قديمي نيز بايد حفاظت شود كه اين كار با بخشنامه و جنجال به‌دست نمي‌آيد.
مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران گفت: به‌جز همكاري‌هايي كه در كارگروه‌ با معاون شهرسازي و مدير بافت تاريخي شهرداري تهران انجام مي‌دهيم، هر ماه يك جلسه را در سطح عالي برگزار مي‌كنيم و اگر قرار باشد، طرحي در محدوده‌ي بازار اجرا شود، در اين جلسه بررسي مي‌شود تا به يك هدف مشترك برسيم.
لاريجاني با اشاره به اين‌كه روبه‌روي پارك شهر، فضايي را براي پاركينگ طبقاتي مي‌خواستند كه اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران با اين كار مخالفت كرد، بيان كرد: وقتي ديوان عدالت اداري اثري را از فهرست آثار ملي خارج مي‌كند، قانون است و ما بايد دنبال راهكار ديگري باشيم. اين اتفاق در بحث تعليق آژانس‌ها نيز تكرار مي‌شود.
مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران در پاسخ به پرسشی درباره‌ اقدامات انجام‌شده براي بازار تهران پس از قرار گرفتن آن در فهرست ميراث در خطر، اظهار كرد: سازمان‌هايي مانند آتش‌نشاني، بررسي‌هاي فني را در بازار تهران انجام مي‌دهند، زيرا در بازار 80هزار مترمربع انبار وجود دارد. همچنين قرار شده است بررسي سيستم برق بازار برعهده‌ي وزارت نيرو باشد. علاوه بر اين، با اداره‌ي راهنمايي و رانندگي براي بحث ورود ماشين‌هاي سنگين مكاتبه كرديم و آن‌ها موافقت كردند كه چنين ماشين‌هايي به محدوده‌ي بازار وارد نشود، مگر در موضوعي كه با توافق ما انجام شود.
او همچنين درباره‌ي برگزاري تورهاي تهران‌گردي در نوروز گفت: امسال مبدأ اين تورها در بيشتر ميدان‌هاي تهران خواهد بود.






کد خبر: 23640

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce7p8w.jh8xei9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com