جواد مولانیا در گفتگو با هنرنیوز:
نمیدانم تلویزیون چگونه مجریانش را انتخاب میکند
3 دی 1392 ساعت 12:05
جواد مولانیا گفت: من یازده سال است که وارد تلویزیون شدهام و جوانیام را در این رسانه ملی گذراندم و خاطرات خوبی هم دارم اما واقعاً نمیدانم این انتخابها چگونه انجام میشود.
جواد مولانیا در پاسخ به این سوال خبرنگار هنرنیوز مبنی بر اینکه سازمان صدا و سیما مجریان را بر اساس چه معیارهایی انتخاب میکند؛ گفت: اگر واقعیتش را بخواهید نمیدانم این انتخابها در سازمان صدا و سیما به چه صورت شکل میگیرد. من یازده سال پیش درتلویزیون حضور پیدا کردم و دوران خوبی را هم در تلویزیون سپری کردم. خاطرات خیلی خوبی هم در ذهنم نقش بسته است البته در خاطراتم چیزهایی هم است که باعث ناراحتی بنده شده اما تعدادش آنقدر زیاد نیست. من جوانیام را برای تلویزیون گذاشتم در سن بیست سالگی وارد این فضا شدم و تمام ذهنم درگیر فعالیت در این عرصه بودهه اما هنوز نمیدانم انتخابها در این سازمان چگونه و بر چه پایه و اساسی انجام میشود.
وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما تلویزیون در چه زمانی میتواند موفق باشد گفت: به نظرم یک تلویزیون زمانی موفق است که بتواند آدمهای خودش را پیدا کند این یک قانون کلی برای همه تلویزیونها است در تمام دنیا. تلویزیون باید این افراد را آموزش بدهد و البته باید از آنها هم نگه داری کند. نگه داری از آدمها بسیار مهم است یعنی آنها را در جایی که نباید باشند قرار ندهیم به آنها فضای مطالعاتی بدهیم، برایش استرس و خطر بیکاری را به وجود نیاوریم که آنها به این فکر بیافتند که خوب اگر پول در نمیآورم بروم کارهای دیگری انجام دهم. ما باید اطمینان او را از لحاظ مالی جلب کنیم تا تمام تمرکزش را صرف حرفه و کارش در تلویزیون کند. این به نفع تلویزیون است که افرادی که در آن جا کار می کنند تمام تلاششان برای کیفیت رسانه ملی باشد و این روحیه در افراد را باید خود مسئولین به وجود بیاورند.
مولانیا با اشاره به اینکه عدهای در تلویزیون در جایگه خودشان نیستند؛ گفت: با کمی دقت در مییابیم که در بسیاری موارد آدمها سر جای خودشان قرار نمیگیرند بارها من با دوستان صحبت کردهام که چرا فلان کار را قبول کردهای تو که تخصصت در زمینه ورزش نیست بعد متوجه میشوم که دغدغه کرایه خانه دارد. این اتفاقها است که باعث میشود که تماشاگر احساس کند این آدم بیسواد است. در صورتی که این طور نیست آن فرد سر جایش قرار نگرفته و یا شرایط آن را به اینجایگاه کشانده است این مبحث بسیار مهمی است که باید جدی گرفته شود.
مجری تلویزیونی برنامه «۴۳۲۱» در ارتباط با تلاشش برای کمک به جوانهای علاقهمند به این عرصه گفت: به جرات میتوانم بگویم جزو یکی از کسانی هستم که بدون هیچ ارتباطی وارد این عرصه شدم و یکی از افتخاراتم هم همین است که با تلاش و خواست خدا بدون هیچ رابطهای وارد این عرصه شدم. تنها کاری که من توانستهام انجام دهم آموزش است. من سالها است که در زمینه تئاتر و اجرا تدریس میکنم هم در اموزشگاهها وهم در دانشگاهها البته سعی کردم که درست درس بدهم. بنده شاگرد و وامدار آنچه که زنده یاد حمید سمندریان به من یاد داده است هستم و اگر هم هر جایی تدریس کردهام سعی کردم وژدان کاری داشته باشم و جوانان را درست راهنمایی کنم.
وی در ادامه گفت: راهنمایی کردن به این نیست که به او فقط کار کردن یاد دهی در برخی موارد باید هنر جو را آگاه کرد که درست نیست در این راه وارد شود چون ابزارها و پتانسیل لازم را ندارد. راهنمایی درست این است، که بعضی وقتها رک به طرف بگوی که تو به درد این کار نمیخوری. طبیعی هم است که در بسیاری از موارد این بچهها ناراحت میشوند و بدون توجه به حرف های فرد با تجربه تر به کار خودشان ادامه دادهاند و آنقدر ناموفق بودهاند که بعد از چهار سال تصمیم گرفتند مسیر خود را تغییر دهند.
وی با اشاره به این که به تازگی قرار است در نمایشی بازی کند در ارتباط با بازیگری برخی از مجریان گفت: من ابتدا در تئاتر بازیگر بودم و کم کم به سمت اجرا کشیده شدم. خیلیها مجری توانمندی بودند و بعد از مدتی که وارد عرصه بازیگری شدند به موفقیت خوبی نرسیدند البته بر عکس این اتفاق هم افتاده است. همه چیز بر میگردد به توانایی خود فرد هر کسی اگر خود را در جایگاهی که هست به درستی اثبات کند قطعاً مخاطب شناسنامه گذشته او را دیگر در نظر نخواهد گرفت. البته در این بین نوع بکارگیری افراد بسیار مهم است. ممکن است در آینده تلاش و انرژیام را در معقوله بازیگری نیز به کار بگیرم و شاید کم کم زمانش رسیده باشد تا در حوزهای که در ابتدا فعالیت داشتم حضور پیدا کنم.
کد خبر: 67200
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce7w8p.jh8f7i9bbj.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com