امیر بهاری:
ارزش مالی جشنواره امسال بیشتر از سالهای قبل است
2 اسفند 1394 ساعت 12:46
برنامه "ارغنون" با موضوع ویژه برنامهی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر، از شبکه رادیویی گفتوگو روی آنتن رفت.
در این برنامۀ "ارغنون" مسعود شعاری از انتشار آلبوم جدید خود خبر داد و گفت: این آلبوم مجموعه ای از ۸۰ سال موسیقی سنتی ایرانی از زمان وزیری تا بنان که توسط ارکستر سهتار نواخت و ضبط شده است و در مرحلهی آواز است؛ و در کنار این، آنالیزهایی از موسیقی ایرانی در حال انتشار است که جلد اول آن منتشر شده است.
وی با اشاره به تفاوت کنسرت و اجرای جشنوارهای، گفت: اساسا خود کلمه موسیقی در نخست باعث می شود که هنرمندان این رشته کنار هم جمع شوند، حال چه با عنوان جشنواره یا کنسرت. ضبط این اجرا ۱۵ سال پیش انجام شده بود که روی صحنه بردن آن برای مسئولان جشنواره و هم خود ما کار بسیار دشواری بود. در این میان یکی از مزیتهای عمدهی جشنواره در مقابل کنسرت این است، که بخشی از کارهای اداری برای برگزاری کنسرت را از دوش هنرمند برمی دارد و این امر سهولت کار اجرا را به همراه دارد. به یقین اگر قرار بود خودمان برای برگزاری کنسرت اقدام کنیم نیاز به هماهنگی های اداری و انرژی بیشتری بود. در اجرای جشنوارهای هنرمند در واقع کنسرت اجرا می کند اما پروسهی برگزاری سهلتر میشود.
این نوازنده برجسته سهتار در ادامه افزود: ما باید در روند جشنوراهی موسیقی تغییر داشته باشیم و این تغییر باید توسط فکر جمعی و مشورتهای چند جنبهای اتفاق افتد
در بخش دیگر این برنامه کریستف رضاعی با اشاره به اجرای خود به همراه مسعود شعاری و ارکستر سمفونیک تهران در سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر، گفت: از این همکاری بسیار خوشحالم، بازنویسی قطعات این اجرا وقت و انرژی بسیاری را در یک ماه گذشته از من گرفت به همین دلیل امسال فقط فیلم مانی حقیقی را کار کردم.
وی در ادامه افزود: بعد از اجرای جشنواره قرار است موسیقی یک انیمیشن بلند را بسازم و با نشریهی میم همکاریهای بیشتری داشته باشم.
این آهنگساز برجستهی ایرانی با بیان این که ستاد جشنواره موسیقی فجر به من پیشنهاد حضور در این جشنوراه را داد، عنوان کرد: به دلیل اجرای ارکستری، برگزاری این کنسرت کار سنگینی است، و من به تنهایی شاید از پس تمام کارها بر نمی آمدم. مدت ها بود که دوست داشتم آلبوم «سیر» را به صورت زنده اجرا کنیم که در این رویداد این اتفاق افتاد.
کریستف رضاعی با بیان این که کنسرت و جشنوراه تضاد خاصی با هم نداشته و می توانند همپوشانی داشته باشند، اظهار داشت: هر هنرمندی گاهی با ارادهی خود کنسرت برگزار میکند اما جشنواره در مدتی که برگزار می شود جشنی را شکل می دهد که کنسرت های مختلفی در آن حضور دارند و این امر رویداد خوب و مطلوبی است. در کنار این، جشنواره توان جذب هنرمندانی را از کشورهای دیگر دارد که با حضور در جشنواره دیده و شنیده می شوند و موسیقی ایران را در رسانه های خارجی منعکس می کنند.
در بخش دیگر برنامه ارغنون امیر بهاری با اشاره به بخش رقابتی سی و یکمین جشنوراه موسیقی فجر، گفت: قبل از شروع جشنواره فراخوانی به تمام ناشران موسیقی ارسال شده که آلبومهای خود از مهرماه ۹۲ تا مهرماه ۹۴ به ستاد جشنواره ارسال کنند. در نهایت پس از اخذ تعداد زیادی آلبوم موسیقیT ۵۰۰ آلبوم از فیلتر اولیه عبور کرده و توسط رای داوران بهترین آلبوم های هر بخش انتخاب شد.
مدیر روابط عمومی ستاد جشنواره موسیقی فجر در ادامه افزود: امسال در بخش موسیقی سنتی شاهد برگزیدگان متعددی خواهیم بود و در بخشهای دیگر، جایزهها، تحت عنوان بهترین آهنگسازی یا بهترین خنیاگر اهدا می شود. علاوه بر این باید اشاره کرد که ارزش هدیهای که برای برگزیدگان در نظر گرفته شده بیشتر از سری قبل است، به طوری که هر هنرمند با مبلغ جایزهی خود میتواند دو آلبوم دیگر منتشر کند.
صوت برنامه "ارغنون" در سایت شبکه قابل دریافت می باشد.
کد خبر: 89260
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdce7w8v.jh8opi9bbj.html