گزارش هنرنیوز از نشست خبری تشریح همایش کارگاه های مکتب تهران؛
جلال تهرانی: کارگاه های مکتب تهران گزینشی عمل نمی کند
31 خرداد 1391 ساعت 9:17
جلال تهرانی در نشست خبری تشریح همایش کارگاه های مکتب تهران گفت: معتقدم که داوری کار ساده ای نیست و نمی توان با یک ساعت افراد را گزینش کرد و استعدادهای جوانان را تشخیص داد به همین خاطر در کارگاه های مکتب تهران گزینشی برای داوطلبان نداریم.
نشست خبری تشریح همایش کارگاه های مکتب تهران امروز ۳۰ خردادماه با حضور حمیدرضا اردلان نماینده خانه هنرمندان، جلال تهرانی مدیر موسسه مکتب تهران، احسان فلاحت پیشه مسئول کارگاه های بخش کارگردانی، مازیار تهرانی مسئول بخش گرافیک و سمیرا سپهرنیا دبیر چهارمین همایش مکتب تهران در تالار امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست حمیدرضا اردلان گفت: مکتب تهران به عنوان موسسه ای خصوصی فعالیت خود را در این دوره با همکاری خانه هنرمندان انجام می دهد که نظیر این اتفاق کمتر در کشور ما رخ داده است. ارگانی فراگیر و کمی بالاتر از حد تخصصی مجموعه ای را جمع کرده است و ارگانی چون خانه هنرمندان معتقد است که باید با این مجموعه همکاری کند.
وی ادامه داد: خانه هنرمندان از سال گذشته سعی کرده است تا روحی مولف در حوزه عملی و تئوریک داشته باشد به همین خاطر این مکان معاونت پژوهشی تشکیل داد که روزانه در آن کارگاه های مختلف را برگزار می کرد. زمانی که مکتب تهران برگزاری همایش هایش را به خانه هنرمندان پیشنهاد داد یک تیم متشکل از معاونت فرهنگی و معاونت پژوهشی این برنامه را تحلیل کرد و توجه به یک عنوان که مشخصا «میزانسن در تئاتر» است برایمان جذاب به نظر رسید که توسط این مکتب کارگاه هایی بر پایه این موضوع شکل می گیرد.
نماینده خانه هنرمندان خاطرنشان کرد: دلیل دیگری که خانه هنرمندان حاضر به همکاری با این پروژه شد حضور هنرمندان برجسته در این کارگاه ها بود و سرفصل هایی که برای این همایش ها در نظر گرفته شده سرفصل هایی متفاوت است که با نگاه خانه هنرمندان نگاهی تطابقی دارد.
اردلان گفت: خانه هنرمندان با ارسال پیامک و سایت خانه هنرمندان تبلیغات لازم را برای معرفی برگزاری این مکتب انجام می دهد همچنین سایت تماشاخانه ایرانشهر نیز از این اتفاق حمایت خواهد کرد.
جلال تهرانی در ادامه این نشست اظهار داشت: همایش چهارم مکتب تهران بعد از برگزاری سه همایش پیشین تیرماه برگزار خواهد شد. مکتب تهران تصمیم دارد از امسال، سالی یک دوره این همایش را برگزار کند و این اتفاق در نتیجه تعاملاتی است که با هنرجویان در دوره های قبلی داشته ایم.
وی تاکید داشت: ما در دوره های پیشین این همایش تصورمان از برگزاری آن جمع شدن عده ای در کنار هم و صحبت در مورد یک موضوع و تبادل تجربیات بود اما در طول سه همایش گذشته هنرجویان ابراز علاقه کردند تا اینکه در این همایش کارهایشان را اجرا ببرند و تنها بحث آموزش مطرح نشود و در پایان دوره هایشان کاری را اجرا ببرند. امسال از ایده تا اجرا را در این همایش خواهیم داشت و نمایشنامه نویسی خواهیم داشت که در این مسابقه همه شرکت کنندگان حق داوری نیز دارند که حدود ۵۰ نمایشنامه کوتاه داریم که این نمایشنامه های در اختیار گروه های کارگردانی قرار می گیرد و با انتخاب بازیگران از کارگاه های بازیگری، نمایش هایی اجرا خواهند شد و گرافیست هایی که در این کلاس ها حاضر شده اند پوسترهای تئاتر را طراحی می کنند.
کارگردان نمایش «مخزن» افزود: محدودیت هایی که در این همایش برای هنرجویان وجود دارد آنها را خلاق تر می کند و اتفاقا آنها را سازگار تر می کنند.
تهرانی عنوان کرد: هیچ گونه انگیزه اقتصادی در برگزاری این همایش ها نیست به همین خاطر همواره کف قیمت ها را در نظر گرفته ایم تا هزینه های همایش تامین شود و مبنای آن ساعتی ۷ هزار تومان است.
در ادامه این نشست سپهرنیا دبیر چهارمین همایش مکتب تهران عنوان کرد: همایش مکتب تهران در این دوره در ۴ بخش برگزار می شود که این بخش ها عبارتند از نمایشنامه نویسی، کارگردانی، بازیگری و گرافیک. این بخش ها به گونه ای برنامه ریزی شده است که با هم مرتبط هستند و در نهایت یک اجرا ختم می شوند که مربی های ثابتی نیز در این ۴ بخش دیده می شود که راهبردهای هر بخش را تعیین می کند.
احسان فلاحت پیشه نیز در این نشست خاطرنشان کرد: در بخش کارگردانی، مسئولیت برنامه ریزی با من است که هر بخش از۴ بخش اصلی، مرکزی، پیوسته و بینارشته ای تشکیل شده است. بخش مرکزی ما ۱۱ جلسه ۳ ساعته است و ۲ جلسه پیوسته که توسط فرهاد مهندس پور و آتیلا پسیانی برگزار می شود.
این کارگردان تاکید داشت: مکتب تهران در بخش کارگردانی به شکلی عملی برگزار می شود و محیطی فراهم می شود تا هنرجویان با مربیان بهتر تعامل داشته باشند و هنرجویان دوره کارگردانی در روزهای پایانی کلاس هایشان با هنرجویان بازیگری یکی شده است تا کارگردانان بازیگران خود را از این کلاس ها انتخاب کنند.
مازیار تهرانی مسئول گرافیک این همایش در این نشست خبری گفت: در بخش گرافیک ۷ جلسه اصلی و یک جلسه بینارشته ای داریم که این یک جلسه، جلسه خوانش متن است برای طراحی پوستر تئاتر و ۳ جلسه ابتدایی جلسات تئاتری هستند و ۳ جلسه دیگر عملی است و در نهایت بولتن اختتامیه توسط هنرجویان گرافیست طراحی می شود.
کد خبر: 42414
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceee8e.jh8wzi9bbj.html