دکتر میرشکرایی عنوان کرد:

صادق هدایت؛ بنیانگذار مردم‌شناسی در ایران

19 خرداد 1392 ساعت 15:24

محمد میرشکرایی گفت: برنامه ریزی دانش مردم شناسی به تعبیر ما و انسان شناسی به تعبیر كشورهای غربی موضوع اصلی هویت فرهنگی كشور است.


به گزارش هنرنیوز، دكتر محمد میرشکرایی پیشکسوت مردم‌شناسی در همایش «میراث فرهنگی‌، دیروز‌، امروز و فردا» درباره تاریخچه مردم‌شناسی گفت: دیروز در حوزه‌ی مردم‌شناسی به چندهزار سال پیش برمی‌گردد، اگرچه این علم کاملا جدید است؛ اما موضوع‌اش بسیار قدیمی است و کتاب‌های زیادی حتی به زبان پهلوی در این زمینه نوشته شده است.

او ادامه داد: علم مردم شناسی از رشته‌های جدید در حوزه میراث فرهنگی به شمار می‌رود،اما باید بدانیم آغاز رشد این دانش در كشور از متخصصان خارجی شروع نشد بلكه با حضور اندیشمندانی در كشور شروع شد.

وی افزود: برنامه ریزی دانش مردم شناسی به تعبیر ما و انسان شناسی به تعبیر كشورهای غربی موضوع اصلی هویت فرهنگی كشور است. 

این کارشناس ارشد حوزه میراث فرهنگی گفت: آنچه مردم‌شناسی را از دیگر دانش‌های حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی متمایز می‌کند، نوع روش تحقیق در این زمینه است.

میرشكرایی اضافه کرد: برخی كشورهای منطقه هویت می‌خرند. ما كه این همه اسناد هویتی داریم باید برنامه ریزی داشته باشیم تا تمامی این دانش را مستند سازی كنیم.

او مردم‌شناسی در «دیروز» را در دو بخش تاریخ و مردم‌شناسی گذشته با مفهوم امروزی تقسیم‌بندی کرد و افزود: افرادی مانند صادق هدایت، بنیان‌گذار مردم‌شناسی در کشور بودند. هرچند بعدها فرنگی‌ها آمدند و نام مردم‌شناسی را برابر با قوم‌شناسی گرفتند، ولی ما مردم‌شناسی را به معنای انسان‌شناسی به کار می‌بریم که حوزه‌های کاری و پژوهشی زیادی را دربرمی‌گیرد.

میرشکرایی درباره مردم‌شناسی در «فردا» گفت: فردا یعنی برنامه‌ریزی. این علم، دانشی است که موضوع اصلی‌اش هویت فرهنگی است که اگر برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم، برای آینده برنامه‌ریزی کرده‌ایم .
وی تاکید کرد: فردا نیازمند یک برنامه‌ریزی هدفمند است و باید برنامه‌ی هدفمندی برای مردم‌شناسی در ایران باشد و اگر در این زمینه موفق شویم، بزرگ‌ترین وظیفه‌ی خود را انجام داده‌ایم.


کد خبر: 59434

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceee8n.jh8oxi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com