مظفری: شورای واحد بررسی آثار نمایشی تشکیل شود

15 تير 1389 ساعت 16:47


مجید مظفری، بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده معتقد است برای پرهیز از کارهای تکراری و سطحی در شبکه های تلویزیونی باید شورای واحدی برای بررسی آثار نمایشی تشکیل شود و مسئولان این شورا تصمیم بگیرند هر اثر را برای ساخت به کدام شبکه بدهند.
به گزارش هنر نیوز ،مجید مظفری، کارگردان و تهیه‌کننده درباره تاکید مقام معظم رهبری درباره اینکه در آثار نمایشی باید انتقاد کرد نه سیاهنمایی به مهر گفت: فضای انتقاد در تلویزیون فراهم است اما یکسری خطوط قرمز هم داریم. گرچه ممیزی صحیح نیست ولی به هر حال چارچوبی است که باید رعایت شود. البته به نظرم مدیران تلویزیون باید سعی کنند میان سازندگان اثری که کاری در شهرستان تولید می‌کنند با اثری که در تهران تولید می‌شود تفاوتی قائل شوند.
وی در ادامه افزود: به هر حال اثری که در یک شهرستان تهیه می‌شود و تصویرگر آداب و رسوم و گویشهای شهرستان مربوطه است مسلماً روی مخاطبان هم تاثیرگذار است. حتی مسئولان می‌توانند فیلمسازان را ترغیب کنند تا با خلاقیت بیشتر چنین آثاری را بسازند و حتی یک شبکه برای پخش این نوع آثار در نظر بگیرند.
این تهیه‌کننده خاطرنشان ساخت: مقام معظم رهبری به هنرمندان تاکید کردند که در آثار بهتر است انتقاد کنند تا نق بزنند. در این باره باید هنرمندان دقت زیادی کنند. ما پنج شبکه داریم که آثار نمایشی متفاوتی تولید می‌کنند. به نظرم این مشکلی که ایشان تاکید کردند به خاطر نبود یک شورای واحد برای آثار نمایشی است که پیش می‌آید زیرا هر فردی شخصاً طرح خودش را به شبکه‌های مختلف ارائه می‌دهد.
مظفری یادآور شد: برایتان مثالی می‌زنم. یک نویسنده یا تهیه‌کننده طرحش را برای ساخت به چند شبکه پیشنهاد می‌دهد تا در یکی از شبکه‌های تلویزیون تصویب شود. حال ممکن است نویسنده دیگری طرحی نزدیک به همین طرح را می‌نویسد که درباره معضلات اجتماعی است. بعد ممکن است اتفاقی همه این آثار از شبکه‌های مختلف روی آنتن برود. به همین دلیل همه آثار تبدیل به نق زدن می‌شود.
وی ادامه داد: باید شورای واحد برای آثار نمایشی داشته باشیم و همه آثار به آن تحویل داده شود. علاوه بر آن مسئولان این شورا تصمیم بگیرند هر اثر را برای ساخت به کدام شبکه بدهند. در این صورت دیگر این مشکلات پیش نمی‌آید. یکی دیگر از مشکلات عجیب و غریب ما این است که نمی‌توانیم در آثار نمایشی به عملکرد متولیان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ... نگاه نقادنه داشته باشیم زیرا فردای آن روز با انتقادهای زیادی رو به رو می‌‌شویم. به همین دلیل در بیشتر قصه‌ها به معضلات سطحی و پیش پا افتاده اجتماعی پرداخته می شود.
مظفری با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری گفت: ایشان با اشراف زیادی که به ادبیات شفاهی و درام دارند توصیه‌های ارزشمندی داشتند که دیالوگها در آثار تلویزیونی به ویژه مجموعه‌های تاریخی چگونه باشد. ایشان تاکید زیادی به ادبیات شفاهی کردند تا تاثیر لازم را بر مخاطب بگذارد. امیدوارم با توجه فرمایشات ایشان بتوانیم کارهای فاخری تولید کنیم.
وی درباره اینکه صدا وسیما تا چه حد همچون دانشگاه عمل کرده توضیح داد: از سال 82 و 83 تا الان شاهد تغییرات زیادی در برنامه‌های تلویزیون هستیم. شاید در گذشته از واژه‌هایی استفاده می‌شد که تا مدتها سر زبان بچه‌ها می‌افتد ولی الان روی ادبیات شفاهی تاکید بیشتری می‌شود.
این بازیگر در پایان افزود: من فقط تاسف خوردم که زمان دیدار هنرمندان با مقام معظم رهبری کم بود. علاقمند بودم بیشتر از صحبتهای ایشان فیض می‌بردم. امیدوارم با پیگیری رئیس سازمان صدا و سیما سالی دو تا سه بار با ایشان جلسه داشته باشیم تا اهالی هنر مشکلاتشان را مطرح کنند.


کد خبر: 12714

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceef8z.jh8wzi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com