مدیرعامل صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی خبرداد:
حل مشکل وام بانکی سرمایهگذاران بناهای تاریخی با تدوین سند راهبردی// تزئینات بنا هم جزو ضمانت بانکی محاسبه میشود
23 ارديبهشت 1393 ساعت 10:03
مدیرعامل صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی از تدوین سند ملی راهبردی احیا، بهسازی و نوسازی با همکاری وزارت راه و شهرسازی، شورای عالی استانها، سازمان میراث فرهنگی، وزارت کشور و ... خبر داد که براساس آن بسیاری از مشکلات سرمایه گذاران بناهای تاریخی از جمله وام بانکی رفع میشود.
احسان ایروانی در گفت و گو با هنرنیوز درباره عدم رغبت بانکها برای تخصیص وام به سرمایهگذاران بناهای تاریخی به بهانه فرسوده بودن گفت: قانون احیا بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارامد شهری مصوب سال ۸۹ بود که مقرر شد ظرف شش ماه از قانون ماده ۱۶ آن، باید سند ملی راهبردی احیا، بهسازی و نوسازی از سوی وزارت راه و شهرسازی با همکاری شورای عالی استانها، سازمان میراث فرهنگی، وزارت کشور و ... تهیه شود. برای تهیه این سند و پیشنهادش به دولت ۱۸ جلسه برگزار شد.
تدوین سند ملی راهبردی احیا، بهسازی و نوسازی
وی توضیح داد: در این سند قید شد که امکان تخصیص کاربری های سرانه شهری در اماکن تاریخی وجود داشته باشد به این معنا که کاربری پیشنهادی می تواند در بناهای تاریخی تعریف شود. پیش از این مشاور این کاربریها را در زمینهای نوساز و بایر تعریف میکرد. اما اکنون امکان تعریف همان کاربریها در بناهای تاریخی آن هم با تایید سازمان میراث فرهنگی و صندوق حفظ و احیا وجود دارد.
مدیرعامل صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی اضافه کرد: یعنی اگر هدف، تامین سرانه آموزشی در محلهای باشد، از خانه های تاریخی خالی موجود در آن محله به علت قدیمی یا کلنگی بودن آن صرف نظر نشود و کاربری را در این خانهها پیشنهاد کند.
تزئینات بنا هم جزو ضمانت بانکی محاسبه میشود
ایروانی تصریح کرد: دوم آن که سهام و بورسی برای احیا، بهسازی و نوسازی راه اندازی شده که در آن تعریف واژه ها با تعریف سازمان میراث فرهنگی همخوان است. این نشان می دهد که برای اولین بار وزارت راه وشهرسازی وسازمان میراث فرهنگی با هم بر سر یک سند توافق کردهاند.
مدیرعامل صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی با اشاره به این که سهام و بورس فقط برای ساخت و ساز و نوسازی نیست،افزود: وزارت راه و شهرسازی قائل به این شد که هم احیا را بپذیرد هم بهسازی و نوسازی را. در زمان تعلق گرفتن وام به بناها، این آثار توسط کارشناس رسمی ارزش گذاری می شوند و کارشناسان ملکی که قدمت دارد را نیز برای احیا و بهسازی قیمت گذاری می کنند. پس طرحی که به بانک داده شده، طرحی است که در آن قیمت واقعی اثر را به بناها داده اند نه قیمت زمین آن را. پس بانک میتواند به وثیقه گذاشتن آن را بپذیرد.
وی تشریح کرد: کارشناس رسمی باید قیمت تزئینات را هم در کنار ارزش ملک محاسبه کند و بانک هم میپذیرد، بنابراین اگر تزئینات تخریب شود، ضمانتی که در بانک گذاشته شده دچار خدشه میشود.و هیچ آدم عاقلی ضمانتی را که به بانک سپرده تا به ازای آن وام بگیرد خدشهدار نمیکند. بنابراین به بنای تاریخی به عنوان یک ارزش اقتصادی نگاه میشود.
ایروانی تأکید کرد.این کارها به تنهایی از عهده صندوق حفظ و احیا بر نمیآید و بانک ها نیز باید همکاری کنند.
بانکها کارشناسان حوزه میراث فرهنگی را به استخدام درآورند!
وی در پاسخ به این پرسش که کارشناس رسمی بانک چگونه انتخاب میشود؟ گفت: کارشناسان رسمی در گروههای هنری، مرمت و باستانشناس و آثار تاریخی... وجود دارد و با این طرح بانک مجبور میشود از کارشناسان استفاده کند. هر چند کارشناسان نه سازمان میراث فرهنگی بلکه از خود بانک هستند اما فهرست کارشناسان در رستههای مختلف در پایگاه اطلاعرسانی قوه قضایی ثبت شده و بانک در حوزههای مختلف از کارشناسان تأیید شده در آن فهرست استفاده میکند که طبیعتاً کارشناسان میراث فرهنگی هم در آن فهرست وجود دارند و بانک میتواند حتا با این طرح آنها را به استخدام دائم خود درآورد. اگر بانک احساس کند که این طرح سودآور است قطعاً این کار را انجام میدهد.
وی در مورد تضمین قبول تعهد بانک نسبت به این سند راهبردی گفت: در تمام جلسات کمیته تخصصی مربوط به این سند نمایندگان نماینده بانک مرکزی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان میراث فرهنگی وزارت اطلاعات،سازمان مدیریت، وزارت صنایع، وزارت نفت، شورای عالی استانها، وزارت کشاورزی، وزارت کشور حضور داشتند و تک تک بندهای انجام شدنی و نشدنی را بررسی کردهاند و پس از تصویب دولت دیگر هیچ نهادی نمیتواند زیر تعهداتش بزند.
کد خبر: 71584
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceen8f.jh8zvi9bbj.html