یک هنرمند خوشنویس در گفتگو با هنرنیوز؛
تکرار هنر سنتی نشخوار است
18 خرداد 1392 ساعت 10:38
نقاشیخط به عنوان گونهای تازه از هنر تلفیقی قابل بررسی است. به نظر میرسد که دودستگی نظریات درباره نقاشیخط اختلافی همیشگی میان هنرمندان سنتگرا و مدرن به وجود آورده است.این موضوع را با سعید نقاشیان هنرمندی که در حوزه خط و نقاشیخط فعالیت میکند؛ در میان گذاشتیم.
عدهای معتقدند خوشنویسی به شیوه سنتی چندان مناسب احوال دوران نیست. از سوی دیگر عدهای معتقدند نقاشیخط عدول از شیوههای اصیل هنر خط است و باید این هنر را همانگونه که هست حفظ کرد.
با حفظ اصالت هنر موافقم. اما باید توجه داشت در چه عصری زندگی میکنیم. عصر حاضر عصر ماهواره و اینترنت است.عصریست که حجوم عناصر مدرن به سرعت گسترش مییابد. ما نمیتوانیم؛ درجا بزنیم. کسی که بخواهد در نقاشی، خوشنویسی و هر هنر دیگر بدعتی را شکل دهد؛ باید سنت را خوب بشناسد. بدون شناخت موسیقی سنتی هنرمند ماندگار نیست و نخواهد توانست یک جریان هنری را شکل دهد. هنرمندانی چون صداقت جباری، افجهای، پیلارام، زنده رودی، و هنرمندانی از این دست؛ خوشنویسی سنتی را خوب میشناختند و با این شناخت درست به خلق اثر زدند. به هر شکل نباید فراموش کنیم؛ بنیان آنچه شکوفایی به دنبال دارد؛ از اصالت ریشه گرفته.
درباره روند فاصله گرفتن خود از خوشنویسی سنتی بگویید.
این موضوع درباره من هم صدق میکند. اعتراف می کنم هرچه دارم از دانش نستعلیق است. تلفیق دانش خوشنویسی با دانش تایپوگرافی سبب شد تا بتوانم هنری مخصوص به خود بیافرینم. تلفیق سنت و مدرنیته اگر نادانسته اتفاق افتد؛ نتیجهای نخواهد داشت. من امروز در زمینه خط معلی کار می کنم؛ اما سال نزدیک به پانزدهسال قبل موفق به اخذ درجه ممتاز در رشته نستعلیق شدم. من هر آنچه دارم از نستعلیق است. فضای سنتی به من کمک کرد و از این منظر میتوان گفت دانش هنر سنتی و مدرن لازم و ملزوم یکدیگر هستند. هر کس بخواهد اتفاقی تازه ایجاد کند؛ باید هر دو را بشناسد. به باور من سنت مطلق یعنی نشخوار، ما به سنت وابستهایم. اما این جا یک سوال اساسی مطرح است و آن این است که سهم هر یک از ما از هنر چیست؟
هنر احتیاج به زایش و پالایش دارد. به هر روی خوشنویسی نیازمند یک رنسانس است. من موافقم که خوشنویسی باید تازه شود. درجا زدن رکود را سبب می شود.
سعید نقاشیان متولد ۲۶ تیر ۱۳۵۶ در تهران است. وی از سال ۷۵ در رشته گرافیک وارد دانشگاه سوره شده و در سال ۷۷ در رشته خوشنویسی و در شاخه نستعلیق موفق به اخذ درجه ممتاز شدهاست. در سال ۷۶ و در پی آشنایی با حمید عجمی خالق مکتب خوشنویسی معلی ......................................................
وی دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته گرافیک دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز و فارغ التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه سوره، تهران است. نقاشیان همچنین دارای مدرک درجه ۲ هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد است. وی مدرس رشته های گرافیک رایانه و کاربرد خط در گرافیک،دانشگاه سوره دانشگاه جامع علمی کاربردی، و دانشگاه الزهرا است. او در سالهای ۱۳۸۴-۱۳۸۰ دبیر و مربی خوشنویسی بخش جوان نمایشگاه بین المللی قرآن بوده است.
**
از فعالیتهای او میتوان به:
داوری بخش هنرهای تجسمی دومین جشنواره ترنج اهوازو قم در سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰
داور جشنواره اسماء متبرکه دانشکده هنر و معماری دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال۱۳۸۶
برپایی شش دوره کارگاه آموزشی خط معلی برای خوشنویسان زاهدان در سال۱۳۸۵
کارشناس هنری یازدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در سال ۱۳۸۲
کد خبر: 59047
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcef78n.jh8oei9bbj.html