گفتگوی هنرنیوز با فاضل نظری؛
عنایت رهبری به «ضد» مسئولیت شاعران را سنگین تر کرد
23 ارديبهشت 1392 ساعت 11:25
فاضل نظری معتقد است اینک زمان آن است تا یک نمایشگاه تخصصی ویژه کتاب های شعر با حضور ناشرانی که به صورت تخصصی آثار ادبی و خصوصا شعر منتشر می کنند برگزار کرد تا از این رهگذر هم جریانی تازه در نشر کتاب های شعر ایجاد نمود و هم اهالی قلم و تفکر را گردهم آورد.
فاضل نظری شاعر مجموعه سروده های «اقلیت»، «گریه های امپراطور» و «آنها» و مدیر سابق حوزه هنری استان تهران امسال با مجموعه شعری تازه به بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران آمد؛ مجموعه سروده «ضد» که پس از حضور در نمایشگاه نخست توسط مقام معظم رهبری خریداری شد و سپس پر فروش ترین کتاب انتشارات سوره مهر گشت، توانست بازار کتاب های شعر را گرم کند و رکورد فروش مجموعه های شعر را بشکند.
نظری در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب و ادبیات هنرنیوز در پاسخ به این پرسش که «تقریظ ها و توجهات مقام معظم رهبری تا چه اندازه در ارزش گزاری کتاب های منتشره تاثیر گذار و راهگشاست؟» اظهار داشت: تقریظ ها و نگاه ایشان به کتاب نشان از توجه و دقت نظرشان به موضوعات ادبی، فرهنگی و مقوله کتاب دارد.
وی با انتقاد از سایر مسئولان این حوزه تصریح کرد: ای کاش این توجه و تدبیری را که مقام معظم رهبری به حوزه فرهنگ دارند سایر مسئولین هم داشتند و به کتاب به شکل فرمایشی و فانتزی نگاه نمی کردند و کتاب واقعا جزئی از زندگیشان بود.
وی با بیان این مطلب افزود: تاثیر نظرات ایشان بر جامعه به عنوان یک شخص معتمد، دانا و آگاه یک سلیقه معیار است که به نظر من بسیار حائز اهمیت و قابل تامل است.
شاعر مجموعه شعر «ضد» در پاسخ به این پرسش که « توجه رهبر انقلاب را درباره مجموعه سروده «ضد» به چه معنا می دانید؟» اظهار داشت: توجه ایشان نشانه لطف و عنایت ایشان به عنوان شخصی عالم به حوزه شعر است و لذا وظیفه را بر شاعران سنگین تر و در عین حال راهشان را روشن تر می نماید.
وی درباره وضعیت بیست و ششمین نمایشگاه کتاب و ارزیابی آن با سال های پیشین بیان نمود: نیمه دوم نمایشگاه اندکی بهتر از نیمه اول آن است و در واقع حالش بهتر از چند روز اول است اما من خلوتی نمایشگاه را بیشتر می پسندیدم.
نظری با تاکید بر اینکه باید برای محل نمایشگاه تددابیری اندیشید، خاطر نشان ساخت: وضعیت امسال نمایشگاه کتاب تذکر می دهد که مصلی جای خوبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب نیست و ما همچنان به محلی برای نمایشگاه نیاز داریم که متناسب نشر و در شان فرهنگمان باشد.
وی در خاتمه با اشاره به برگزاری نمایشگاه تخصصی کتاب گفت: به نظرم می شود خوب است تا یک تخصصی کتاب های شعر برگزار شود و ناشرانی را که فقط کار شعر می کنند گردهم آورد که از این طریق هم علاقه مندان به شعر، اهالی قلم، شاعران و پژوهشگران ادبیات را در چنین مکانی و در جلسات و.یژه شعر گردهم آورد و هم به نشر کتاب های شعر جلوه ای تخصصی و رونقی تازه بخشید و هرازگاهی این اتفاق بیفتد بسیار مبارک و فرخنده خواهد بود.
کد خبر: 58057
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcef78n.jh8vni9bbj.html