سهيل كريمى در گفتگو با هنرنيوز:
همراه گروه مذاکره کننده به ژنو رفتم
1 آبان 1392 ساعت 11:29
سهيل كريمى گفت: اخیراً مستندی را شروع کردم تحت عنوان «۱+۵ کوچک تراز ۱» که در ارتباط با مذاکرات هستهای است. این فیلم را هم با هزینه شخصی خودم شروع کردم، که هفته گذشته به خاطر همین فیلم بود که در سوئیس «ژنو» بودم.
کریمی در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز که به تازگی مشغول به چه کاری هستید گفت: بنده یک پروژه نیمه تمام داشتم به نام «فتنه شام» که سال گذشته بیشتر از دو ماه در سوریه، لبنان و روسیه حضور داشتم و بخشی از کار را تولید کردیم؛ اما به دلیل این که منابع مالی برای ما تامین نبود پروژه به اتمام نرسید. وزارت ارشاد قول داد که کمک میکند، تا حدودی این کار را انجام داد؛ بنده را هم تشویق کردند که ادامه بدهم اما در اواسط کار همه چیز را رها کردند. به این دلایل کار نیمه تمام ماند. تا این که امسال خودم رفتم به سوریه با هزینه شخصی و بيش از چهل روز هم آن جا بودم که در کنار تکمیل کردن بخشهایی از این مستند سه مستند دیگر را تولید کردم به نام «همه بچههای سید اعلا»، «زیتون تلخ» و «ما چند نفر» که تولید آنها کامل تمام شد.
وی در ادامه افزود: منتها برای آوردن راشها نیاز به مجوز سیستم امنیتی در سوریه داشتیم. راشها و برخى تجهيزات كارى بنده در حال حاضر دست سيستم امنيتى در سوريه است و البته لازم به گفتن است از آن جايى كه بنده و گروهم و حتى عكاس معتبر جهانى مثل استاد تاجيك با انجام همه هماهنگى ها و داشتن مجوزهاى لازم در سوريه حاضر شده بوديم، نوع برخوردى كه با گروه بنده و شخص آقاى تاجيك صورت گرفت بسيار توهين آميز و خارج از ضوابط رسانه اى بود و اگر چنان چه اين مشكل با اعاده حيثيت از ما حل نشود، در آينده نزديك گفتنى هاى زيادى براى رسانه ها دارم مبنى بر اين كه چه كسانى در اين مسير كارشكنى كردند و چرا اين مشكل تا به امروز حل نشده است.
وی درادامه گفت: همان طور كه گفتم با این که ما با مجوز کامل در تمام عملیات ها شرکت داشتيم اما لپ تاپ بنده را هم ضبط کردهاند که عملاً اين موضوع کمی به سمت لج و لج بازی رفت و کسی هم در این پروسه ما را که در جبهه مقاومت کار میکنیم حمات نکرد. این قول را میدهم که این کارها که ساخته شود به نفع محور مقاومت است. چرا که کارمنحصر به فردی است. من با دوربینم در عملیاتهایی که با خط شکنها همراه بودم در پارهای اوقات میشد که جلوتر از آنها حرکت میکردم و تصویرمیگرفتم و صحنههایی را ثبت کردم که تا به حال سابقه نداشته است. این حرف خود من نیست بلکه جمله دوستانی است که خودشان مستند ساز جنگ هستند و با دیدن راشها در آنجا شگفت زده شدند.
کریمی در پاسخ به این سوال که آیا مسئولین فرهنگی فعلی با توجه به سوابق شما در این حوزه در روند تولید از شما با توجه به مسائل پیش آمده حمایت کردند، گفت: در دولت جدید من سراغ آقایان نرفتم و نمیدانم هم که چگونه برخورد میکنند.
«۱+۵ کوچک تراز ۱» را درباره مذاکرات هسته ای می سازم
من سال گذشته مستندهای خاصی را کار کردم. در قزاقستان مستندی به اسم «غربتستان»، یک مستند در عراق ساختم به اسم «راه» و اخیراً مستندی را شروع کردم تحت عنوان «۱+۵ کوچک تراز ۱» که در ارتباط با مذاکرات هستهای است. این فیلم را هم با هزینه شخصی خودم شروع کردم، که هفته گذشته به خاطر همین فیلم بود که در سوئیس «ژنو» بودم. در دولت قبل که تمام هزینهها از جیب خودمان میرفت. اما در این سفر لطفی که وزارت خارجه داشت آن هم چون با شخص خود آقای ظریف همراه بودیم، این بود که اقامت گاهی را برای ما در نظر گرفتند. با این که خیلی مناسب نبود اما ما حاضریم روی زمین هم بخوابیم تا کارمان انجام شود وآن را به سرانجام برسانیم. این که این دولت رسانه را میفهمد جای امید واری دارد.
سیما فیلم من را سر کار گذاشتند
تهیه کننده و کارگردان مستند ساز در ارتباط با هم کاری دیگر ارگانها گفت: متاسفانه نامردی اى که دوستان در سیما فیلم درحق ما کردهاند، به كار ما به شدت لطمه زد. به من گفتند طرحها وفیلمهایت را بیاور تا حمایت کنیم حتی جلساتی هم گذاشتیم و قرار داد نوشتیم از بنده چک و سفته گرفتند، که در نهایت قرار شد شصت، هفتاد میلیون تومانی را که از جیبم رفته است جلوتر بگیرم این مبلغ به غیر از هزینههای مصرفی و دست مزد عوامل بود. در قزاقستان من را سر کار گذاشتند و هم در ترکیه پشتم را خالی کردند در سوئيس هم آب پاکی را ریختند روی دست من، تا همین هفته گذشته پی گیر بودم اما دو روز قبل سفرم که قرار بود کمکم کنند اطلاع دادند که ما هیچ پولی برای این مستند و سفرشما نداریم با وجود این که با من قرارداد داشتند. گفتند امیدی هم برای آینده نمیدهیم به نوعی لغو قرار داد کردند. من ازجای دیگری هزینه این سفر را پرداخت کردم به نوعی از دوستانم قرض کردم حیفم آمد اتفاقی که در تاریخ انقلاب اسلامی یک بار ممکن است بیافتد از دستمان برود.
وی در ادامه گفت: نباید به مسئله 1+5 به چشم یک خبر نگاه کرد که فقط این یک خبر مهم در سطح ملی است ما برای ماندگاری این دوران باید این لحظهها را مستند گونه به تصویر بکشیم. شما فکر کنید من بروم انواع متخصصین و کارشناسان غیر ایرانی را بیاورم و بنشانم جلوی دوربینم و نقطه نظرات آنها را با نگاه انتقادی خودم به تصویر بکشم. اما متاسفانه کسی برای این موضوع با این ابعاد ارزشی قائل نيست. اما این کار برای من یک ارزش است ما میتوانیم در این جا حاشیه مذاکرات هستهای را با یک غرور ملی و امنیتی به صورت مستند ثبت و ضبط کنیم. حاشیههایی که قطعاً برای همه و مسئولین دیدنی خواهد بود. اما این پروژه هنوز بیصاحب مانده است.
کریمی در ارتباط با این سوال که آیا پیش آمدهای این چنینی شما را از هدف تان باز می دارد؛ گفت: من به دلیل احساس وظیفهای که میکنم پای این اثر ایستادهام که با شرایط بدتر از این هم ادامه بدهم. من مستندهای بحران را که کارمی کردم مرکز گسترش سینمای مستند تجربی حمایت میکرد اما نمیدانم این دوستانی که آمدهاند چه رویکردی دارند. امیدوارم دوستان مستندهای این چنینی را جدی بگیرند و هزینه کنند چرا که این مستندها مانند چراغی مردم را از تاریکی روبروی شان نجات میدهد.
کد خبر: 65077
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcef78p.jh8nfi9bbj.html