جمال شورجه در گفتگو با هنرنیوز:

مخالف کسانی هستم که می‌گویند سینمای اجتماعی ما خنثی است

20 دی 1391 ساعت 13:07

یک کارگردان پیشکسوت سینمای ایران گفت: ما اگراز آبشخور معصومین علیه السلام تغذیه نکرده باشیم نمی توانیم اثرمنزه ای ارائه دهیم این درحالی است که درحوزه فیلمسازی باید به سمت خوبی ها و زیبایی ها حرکت کنیم.


یک کارگردان پیشکسوت سینمای ایران گفت: ما اگر از آبشخور معصومین علیه السلام تغذیه نکرده باشیم نمی‌توانیم اثر منزه‌ای ارائه دهیم این در حالی است که در حوزه فیلمسازی باید به سمت خوبی‌ها و زیبایی‌ها حرکت کنیم.


جمال شورجه کارگردان با سابقه سینمای ایران در گفتگ وبا خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد ادعای برخی از فیلمسازان که معتقدند سینمایی که به ناهنجاری‌ها نپردازد سینمای خنثی ایی خواهد بود افزود: ما باید اخلاق، اندیشه و باورهای دینی خودمان را ارتقا دهیم و آنگاه خواهیم توانست اثری در راستای باورهای دینی و انقلابی خلق کنیم.

وی ادامه داد: ما هنگامی که در جامعه دینی مثل ایران فیلم می‌سازیم باید خودمان را به اعتقادات و باورهای دینی نزدیک کنیم اگر این اتفاق بیفتد خود فیلم هم که نشات گرفته از تفکرات فیلمسازاست فیلم سازنده و تاثیرگذاری خواهد بود.

کارگردان فیلم سینمایی «۳۳ روز» اضافه کرد: من مثل برخی ازفیلمسازان معتقد نیستم که ما باید حتما در سینما ناهنجاری‌ها را نمایش بدهیم؛ بلکه معتقدم سینما به عنوان یک ابزارمصلحانه باید هنجار‌ها را تبلیغ کند و اگر قراراست ناهنجاری‌ها را هم نمایش بدهد باید تا حدی که مورد مذمت قراربگیرد نمایش داده شود.

شورجه با بیان اینکه ما منکرات را تا حد مجاز می‌توانیم نمایش بدهیم به اندازه‌ای که مخاطب را انذار بدهیم گفت: اما به موازات نمایش منکرات باید حسنات را هم نمایش بدهیم به گونه‌ای که همواره کفه ترازو در فیلم‌های اجتماعی به سمت خوبی‌ها و خیرات سنگینی کند.

ما نمی‌توانیم ناهنجاری‌ها را بیش ازحد مجازی که یک فیلم نیاز دارد نمایش بدهیم وآن طورهم نیست که سینمای ایران با نشان ندادن فیلم‌های تلخ، گزنده و بد آموز، خنثی تلقی شود و از حیض انتفاع ساقط شود.

کارگردان فیلم سینمایی «حماسه مجنون» تصریح کرد: فطرت بشر همواره به دنبال زیبایی‌ها وخوبی هاست. البته فطرت انسانی یک میل شیطانی هم دارد که باید با ساخت فیلم‌های مناسب وخوب مهار شود بنابراین این درست نیست که نمایش فیلم‌های ناهنجار و ناهمگون با باورهای مردم، سینمای زنده‌ای باشد و نمایش هنجار‌ها سبب خنثی شدن سینما شود.

شورجه با دفاع ازعملکرد وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی درحوزه فیلمسازی یاد آورشد: اگرچه برخی از فیلمهای سال گذشته مورد اعتراض پاره‌ای ازاقشار جامعه قرارگرفت اما با توجه به مجموعه تولیدات سال گذشته که بالای ۸۰ فیلم بود تنها چند فیلم که حتی به تعداد انگشتان دو دست هم نمی‌رسد مورد اعتراض قرارگرفت بنابراین شایسته نیست که همه فیلم‌ها و حتی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی را به زیر سوال ببریم. اینگونه قضاوت کردن حقیقتا قضاوت‌های ناعادلانه‌ای خواهد بود.

این کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران با اشاره به اعتراض‌های جمعی ازمردم نسبت به برخی فیلم‌ها گفت: ما دیدیم که سال گذشته با هدایت جناح‌های سیاسی، اقشاری ازجامعه به دلیل اکران دو فیلم به کف خیابان‌ها آمدند وعلیه کل عملکرد وزارت ارشاد اعتراض کردند درحالی که وزارت ارشاد زیر مجموعه‌های مختلفی دارد که درهمه آن‌ها عملکرد خوبی داشته است.

تهیه کننده فیلم سینمایی «نفوذی» با بیان اینکه وقتی آب گل آلود می‌شود برخی‌ها به دنبال ماهی گرفتن خودشان خواهند بود به یکی ازنهاد فرهنگی اشاره کرد وافزود: ما دیدیم که یک عده ازطرد شده‌های خانه سینما در این نهاد انقلابی به دورهم جمع شدند و این نهاد انقلابی را امیال سیاسی خودشان قرار دادند و ه‌مان‌ها بودند که برخی ازاعتراض‌ها را هدایت و حمایت می‌کردند.

شورجه با تاکید براینکه‌‌ همان طوری که نهی ازمنکر می‌کنیم باید امر به حسنات هم بکنیم گفت: به نظر می‌رسد شخصیت‌های انقلابی و صاحب کرسی و منبر، قدری نسبت به سینمای انقلابی، سینمای ارزشی و دینی کم توجه‌ای می‌کنند‌‌ همان طوری که نهی ازمنکر می‌کنند و فیلم‌هایی که به زعم این بزرگواران فیلم‌های بد و ناخوشایندی است و مردم را از دیدن آنان منع می‌کنند ازسوی دیگر باید فیلم‌های خوب را هم تشویق نمایند و به مردم توصیه کنند این فیلم‌ها را ببینند.


کد خبر: 52477

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcefe8n.jh8wfi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com