رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي:
گفتوگوي ديني مانع فجايعي همچون داعش مي شود
1 شهريور 1394 ساعت 11:47
ابوذر ابراهيميتركمان در ديدار كريستين برگ هارپويكن، رييس انستيتو صلح اسلو، گفت: با گفتوگوي ديني ميتوانيم از بروز فجايعي مانند آنچه در منطقه و به دست داعش با پشتوانه تفكر چندين ساله رخ داده است، جلوگيري كنيم.
به گزارش هنرنیوز كريستين برگ هارپويكن، رييس انستيتو صلح اسلو، تروند باكهويج، اسقف كليساي لوتري نروژ و سه تن از فعالان صلح و گفتوگوي بين ادياني اين كشور، شب گذشته شنبه ۳۱ مرداد، با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با ابوذر ابراهيميتركمان، رييس اين سازمان ديدار و گفتوگو كردند.
ابراهيميتركمان در اين ديدار ضمن معرفي فعاليتها و مأموريتهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، به برگزاري چندين دور گفتوگوهاي ديني اين سازمان با رهبران و نمايندگان ديني كشورهاي مختلف جهان اشاره كرد و گفت: اين گفتوگوها از ۳۰ سال پيش آغاز شده است و در ابتدا هم به دليل عدم آشنايي دانشمندان و متفكران طرفين، با احتياط انجام ميشد.
وي افزود: در ۱۰ سال نخست كه گفتوگوهاي ديني خود با كشورها و اديان مختلف را آغاز كرديم، تنها به كليات ميپرداختيم و نياز به زمان داشتيم تا بتوانيم به ادبيات مشترك دست پيدا كنيم. اما امروز از گفتوگوهاي كلي عبور كرده و بيشتر در موضوعات مورد علاقه به گفتوگو ميپردازيم.
وي ادامه داد: براي مديريت اين گفتوگوها هم شوراي عالي سياستگذاري گفتوگوي اديان را تشكيل دادهايم. در اين شورا تصميم گرفته ميشود كه در طول سال با نمايندگان كدام دين و كشور و در چه موضوعاتي گفتوگو انجام شود.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ادامه با توجه به ظهور و بروز پديدههاي سياسي و فرهنگي جديد در منطقه و جهان گفت: سرعت اتفاقاتي كه در دنياي اسلام رخ ميدهد، ضرورت اين گفتوگوها را بيش از پيش نمايان كرده است. البته امروز نگراني ما اين است كه هرچند رهبران ديني با هم گفتوگو ميكنند؛ ولي پيروان اديان فاصله بيشتري با رهبران ديني پيدا كنند و نتايج اين گفتوگوها در جامعه ديده نشود.
وي تأكيد كرد: اين از نظر ما يك نگراني خيلي جدي است و به همين دليل به دنبال آن هستيم كه گفتوگوها را كاربردي كنيم تا اثر آنها در جوامع ظاهر شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين اظهار كرد: تجربيات بسيار خوبي در زمينه گفتوگو به دست آوردهايم و اميدواريم كه از اجلاسهاي بعدي، با شما هم اين گفتوگوهاي ديني را انجام دهيم.
وي در ادامه با اشاره به فعاليت انستيتو صلح اسلو در نروژ كه توسط كريستين برگ هارپويكن ـ يكي از ميهمانان نروژي اين ديدار ـ هدايت و مديريت ميشود، گفت: اين مؤسسه توانسته است مسير خود را به خوبي پيدا كند. ما ميتوانيم با برگزاري گفتوگوهاي ديني، به ادبيات مشترك در موضوعات مختلف برسيم و با ادامه دادن به اين گفتوگوها، آن را به شكل كاملتري تداوم دهيم.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي همچنين ظهور و بروز برخي جريانات سياسي را ايجابكننده انجام گفتوگوهاي ديني دانست و ادامه داد: نبايد اجازه دهيم كه ضرورتهاي سياسي ما را به انجام گفتوگو وادار كند و بايد اين گفتوگوها را پيش از ايجاب ضرورتهاي سياسي آغاز كنيم و آن را منظم ادامه دهيم. اگر اينگونه عمل كنيم ميتوانيم از بروز فجايعي مانند آنچه در منطقه و به دست داعش با پشتوانه تفكر چندين ساله رخ داده است، جلوگيري كنيم.
خواستار استفاده از تجربيات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هستيم
در ادامه اين ديدار كريستين برگ هارپويكن، رييس انستيتو صلح اسلو ضمن تمجيد از فعاليتهاي بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و مركز گفتوگوي اديان اين سازمان، گفت: ما به اين نتيجه رسيدهايم كه در فعاليتهاي صلحطلبانه خود ميتوانيم از تجربيات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي بهرهمند شويم. انستيتوي ما اشتراكات فراواني با اين سازمان دارد؛ براي نمونه هر دو علاقمند به همبستگي دين، رواج عقلانيت و تلاش براي صلح براي بشريت هستند.
وي افزود: انستيتو صلح اسلو همچنين تلاش ميكند تا عوامل بروز جنگها را شناسايي كند و بداند كه چگونه ميتوان جنگ را به صلح تبديل كرد. بنابراين هدف ما شناخت خود است و نه از دست دادن هويت خود و در اين خصوص سعي ميكنيم تا از تجربيات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي كه در گفتوگوي ديني با ديگر كشورها به دست آورده است، استفاده كنيم.
كريستين برگ ادامه داد: ميتوانيم از راه شناخت خود به ابزاري برسيم تا به وسيله آن ضمن گفتوگو با ديگران بدانيم كه آنها چگونه فكر ميكنند؛ حتي اگر به آن تفكر اعتقاد نداشته باشيم.
وي در اين بخش از سخنان خود اظهار كرد: متواضعانه بگويم كه ما خودمان را خادمان برقراري صلح در جوامع ميدانيم. براي اين كار البته تنها خرد كافي نيست و بايد شجاعت هم داشت كه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي وجود دارند. براي پيشبرد اهداف انساني خود نيازمند آن هستيم كه اين سازمان با خرد و شجاعتي كه دارد، ما را در اين باره ياري برساند.
آشنايي با جنبههاي جديد از دين از فوايد گفتوگوهاي دين است
تروند باكهويج، اسقف كليساي لوتري نروژ هم با ابراز شگفتي از اينكه گفتوگوهاي ديني در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با داشتن شوراي عالي سياستگذاري گفتوگوي ديني، برخلاف بيشتر نقاط دنيا نظاممند و ساختارمند پيگيري ميشود، گفت: وقتي در گفتوگوهاي ديني حضور دارم، هنگامي كه با من درباره دين، انديشه و عقيدهام صحبت ميشود با جنبههاي تازهاي از دين و انديشه و عقيده خود آشنا ميشوم كه از فوايد گفتوگوهاي ديني است.
وي افزود: در اين گفتوگوها طرفين به تواضع متقابل دست مييابند كه مبنايي براي تداوم گفتوگوهاي ديني است و در آن كار و تلاش مشترك براي فهم متقابل انجام ميشود.
باكهويج در ادامه سخنان خود با اشاره به بازديد هيأتي از رهبران اديان ديني آمريكايي از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در سال گذشته و انجام گفتوگوي ديني با رهبران ديني در ايران، گفت: يادگيري از يكديگر، ثمره اين گفتوگو اين بود. حال اين تجربيات سبب شده تا از شما براي استفاده از آنها بهرهمند شويم.
نقش سازمان فرهنگ و ارتباطات در ايجاد دوستي با كشورها
آيتالله محققداماد، عضو شوراي عالي سياستگذاري گفتوگوي اديان در سخناني گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي بابرخورداري از مديري حاذق و نكتهدان اكنون در مواجهه با شرايط جديدي كه در عرصه بين الملل ايجاد شده، مي تواند رسالت سنگين خود را به انجام برساند.
وي همچنين خطاب به گروه نروژي گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي شبيهترين سازمان به انستيتو صلح اسلو است؛ سازماني كه هم تحقيق ميكند و هم به ايجاد ارتباط فرهنگي ميپردازد و هم اينكه نقش مهمي در دوستي و آشنايي ملتها دارد.
در اين ديدار قهرمان سليماني معاون پژوهشي و آموزشي و علي محمد حلمي رئيس مركز گفتگوي اديان و تمدن هاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز حضور داشتند.
انتهاي پيام/
کد خبر: 82447
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcefe8v.jh8wei9bbj.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com