وحید وکیلی فر در گفتگو با هنرنیوز:
نباید تصور شود که فیلم های گروه «هنر و تجربه » تماشاگر ندارند
4 آبان 1393 ساعت 11:07
کارگردان فیلم سینمایی «تابور» گفت: این یک اشتباه بزرگ است که ما تصور کنیم فیلم هایی که تماشاگر ندارند حتما باید در گروه «هنر و تجربه» به نمایش درآید
وحید وکیلی فر کارگردان فیلم سینمایی« تابور» در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد اکران فیلمش در گروه « هنر و تجربه » افزود: این یک اشتباه بزرگ است که ما تصور کنیم فیلم هایی که تماشاگر ندارند حتما باید در گروه «هنر و تجربه» به نمایش درآید. درحالی که از روزی که سینما اختراع شده، سینما دو وجه دارد یکی وجه صنعتی و دیگری وجه هنری که همواره در طول تاریخ بخش هنری سینما از مخاطب کمتری برخوردار بوده و دلیل آن هم این است که معمولا رسانه ها در این زمینه سلیقه سازی می کنند.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته، سینمای ایران در بخش هنری و سینمای مستقل همواره پویا بوده است و هرآنچه که به عنوان اعتبار و آبروی سینمای ایران هم اکنون از آن یاد می شود در بخش هنری سینما بوده ،این درحالی است که همیشه به این بخش بی مهری شده و انواع و اقسام تهمت ها را به این فیلم ها وارد کردند.
کارگردان فیلم سینمایی«گشر» با بیان اینکه نمایش فیلم ها در گروه «هنر و تجربه» اتفاق میمونی است، ادامه داد: متاسفانه بسیاری از فیلمسازهای ما در طول سالهای گذشته از گروه هنر و تجربه محروم بودند و این خوش شناسی بنده و نسل فیلمسازان پنجم است که می توانند فیلم هایشان را در چنین گروهی اکران کنند. ضمن اینکه ساز و کار اکران فیلم های هنری در همه جای دنیا تعریف شده و آنها هم از الگویی که ما هم اکنون در گروه هنر و تجربه استفاده می کنیم بهره مند می شوند و نیازی نیست که ما دوباره از اول چرخ را اختراع کنیم.
این کارگردان سینما اظهار داشت: ما سالن سینما نداریم تا بتوانیم فیلم هایی مثل «تابور» را اکران کنیم (بویژه با مشکلاتی که در مورد اکران داریم ) بنابراین وجود گروهی به نام «هنر و تجربه» یک نعمت است. این درحالی است که مخاطب هنوز به دیدن فیلم های خاص و متفاوت عادت نکرده و اگر فیلم های هنری در اکران های معمولی حضور داشته باشند ممکن است این نوع فیلم ها را پس بزنند.
وی ادامه داد: معتقدم فیلم «تابور» یک فیلم خیلی تجربی است و به لحاظ فرم و محتوایی که در آن وجود دارد مفاهیم جدیدی را در سینمای ایران مطرح کرده است که باید تماشاگران خاصی این فیلم را به نظاره بنشینند.
وحید وکیلی فر گفت: بر این باورم که بهترین اتفاقی که می توانست برای فیلم «تابور» بیافتد اکران در گروه «هنر و تجربه» بود. هرچند که معتقدم این گروه سینمایی هنوز کم و کاستی هایی را دارد ولی چون اول کار است؛ پذیرفتنی است. از سوی دیگر ، گروه «هنر و تجربه» نیازمند بودجه بیشتری است و باید سالن هایی که مبادرت به اکران چنین فیلم هایی می کنند متمرکزتر در سطح شهر وجود داشته باشند.
کارگردان فیلم سینمایی« تابور» ادامه داد: ما باید بپذیریم که غیر از تماشاگرانی که در سینما به دنبال« سرگرمی» هستند. تماشاگران دیگری هم هستند که در پی فیلم های هنری اند و من با ساخت فیلم هایم همواره به دنبال آن دسته از مخاطبان هستم.
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت استقبال از فیلم های هنری در دیگر کشورهای جهان چگونه است، اظهار داشت: متاسفانه وضعیت هنر در ۱۰ سال اخیر، هم در خلق آثار هنری و هم در تغییر سلیقه تماشاگران نزول پیدا کرده و دلیل آن هم شرایط بد مالی اروپا در ۱۰ سال گذشته است اما با این وجود تماشاگران فیلم های هنری در دنیا همچنان وجود دارند و اینگونه نیست که فکر کنیم این فیلم ها تماشاگر ندارند. همین الان در فرانسه ، سینماهایی وجود دارند که فیلم های هنری را در غالب گروه هایی مثل «هنر و تجربه» کشور خودمان اکران می کنند.
او تصریح کرد:پس اگر این گونه فیلم ها هنوز در دنیا ساخته می شوند، نشان از آن دارد که این فیلم ها مخاطب دارند و می توانند سودآور باشند وگرنه حیات این فیلم ها سالها قبل به اتمام رسیده بود. البته برخی از کشورها سابقه طولانی، هم در ساخت فیلم های هنری و هم در جذب مخاطب دارند و نمی توان انتظار داشت که ایران هم به اندازه آنان در این زمینه مخاطب داشته باشد.
وی در مورد ایده اولیه فیلم « تابور» که تاکنون جوایز متعدد جهانی را نصیب خودش کرده است، یاد آور شد: واقعا ایده اولیه فیلم «تابور» را نمی توانم به درستی بیان کنم چرا که این فیلم از مجموعه ایده هایی که در طول نگارش فیلمنامه و به هنگام ساخت فیلم به ذهن من هجوم آوردند، شکل گرفته است. ضمن اینکه هم اکنون شرایط محیطی، تاریخی و جغرافیایی که در آن زیست می کنیم شاهد یک سری اتفاقاتی است که عرصه را بر زندگی انسان تنگ و تنگ تر کرده است و موجب شده تا ارزش های انسانی در محاق قرار بگیرند.
کارگردان فیلم سینمایی« تابور» اظهار داشت: سالهای سال است که شاهکارهای سینمایی ما فیلم هایی با مضامین رئالیستی، ناتورالیستی و گاهی هم با نگاه های اجتماعی و فلسفی بوده اما به ناگاه با ساخت فیلم «تابور» این شاخص های سینمایی و فضاهای واقع نمایی که همواره در سینمای ایران وجود داشته شکسته می شود و یکی از دلایلی که فیلم «تابور» در خارج از کشور با استقبال مواجهه شد، این بوده که مخاطب جهانی در یک فیلم ایرانی با حس و حال جدیدی از کشورمان مواجهه می شوند که نوع جدیدی از مفاهیم و فرم را در سینمای ایران روایت می کند که امیدوارم این فیلم در اکران «هنر و تجربه»، مورد استقبال مخاطبین این نوع فیلم ها قرار بگیرد.
کد خبر: 75797
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceff8f.jh8noi9bbj.html