يك كارشناس برنامه‌ريزی فرهنگی و گردشگری در واکنش به اظهارات ملک‌زاده:

سازمانی که ۸ سال شرکت‌های موازی ایجاد کرده است چگونه می‌خواهد تصدی‌گری را واگذار کند؟

2 تير 1392 ساعت 12:39

يك كارشناس برنامه‌ريزی فرهنگی و گردشگری گفت: اگر در دنیا صنعت گردشگری توسعه یافته به دلیل تقسیم کار بوده، دولت امور ستادی را برعهده گرفته و امور تصدی‌گری به بخش خصوصی واگذار شده است البته به مرور زمان و نه در یک دوره کوتاه به منظور تبلیغات.


اردشیر اروجی در گفت و گو با هنرنیوز با بیان این که در حوزه میراث فرهنگی ۸۰ درصد امور حاکمیتی است و برعکس در حوزه گردشگری و صنایع دستی ۸۰درصد امور تصدی‌گری است، خاطرنشان کرد: در بخش گردشگری اگر امور تصدی‌گری واگذار شود خیلی هم خوب است و اساساً باید این گونه باشد اما باید در طول یک زمان مشخص انجام شود نه در یک زمان کوتاه.

او افزود: از برنامه پنجساله سوم ( که در حال حاضر دو سال هم از برنامه پنج‌ساله پنجم را پشت سر گذاشتیم ) ۱۲ سال گذشته است و کاری که در طول این مدت انجام نشده چگونه قرار است ظرف ۱.۵ ماه انجام شود!

وی که بیش از ۲۵سال سابقه کار در زمینه برنامه ریزی و توسعه با تاکید بر میراث فرهنگی و گردشگری دارد با بیان این که سازمانی که ۸ سال شرکت‌های موازی ایجاد کرده است چگونه می‌خواهد تصدی‌گری را واگذار کند؟به بررسی کارنامه سازمان میراث فرهنگی در این زمینه پرداخت.

« سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران»

اروجی گفت: برخی از دست اندرکاران سازمان میراث فرهنگی  در شرکتی به نام « سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران» یا « سمگا» سهام دارند. این شرکت در زیرمجموعه خودش بانک « گردشگری» را تأسیس نموده است.

او ادامه داد: در ظاهر این بانک باید بانک خوبی باشد چرا که آمده تا به گردشگری ایران کمک کند. اما این بانک شرکت فولاد « صنعت بناب »، کارخانه بزرگ تولید فولاد را خریداری کرده است که سالانه ظرفیت تولید ۳ میلیون تن فولاد را دارد.

وی متذکر شد: حال پرسش این است که آیا بانک گردشگری باید در صنعت گردشگری سرمایه‌گذاری کند یا در بخش صنعت و معدن؟! چرا در حالی که صنعت گردشگری در بخش سرمایه‌گذاری از کاستی‌های زیادی رنج می‌برد این سرمایه‌گذاری هنگفت باید در بخش صنعت و معدن انجام شود؟!


كارشناس برنامه‌ريزی فرهنگی و گردشگری اضافه کرد:همچنین طرح« هتل فرودگاهی ایران » که در حقیقت با هدف ساخت هتل در فرودگاه‌ها است و نخستین هتل آن در فرودگاه امام خمینی در حال احداث است توسط همین شرکت انجام می‌شود.

او گفت: یک باشگاه هم با نام « باشگاه گردشگری ایرانیان » راه‌اندازی شده است.این امور مگر تصدی‌گری نیست پس چرا باید توسط سازمان و شرکت‌های در ظاهر خصوصی و در باطن نیمه دولتی ایجاد شود؟ 

« کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی ایران»

اروجی در ادامه به «کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی ایران »وابسته به سازمان میراث فرهنگی اشاره کرد و تشریح کرد: این کانون پنج شرکت تابعه دارد. « میراث مهر پارسه» که انتشارات و تبلیغات و معرفی را انجام می‌دهد. شرکت « سرمایه‌گذاری و سیاحتی زاگرس » که در بخش هتل‌ها فعال است. شرکت « فناوری اطلاعات آریا» در بحث پایگاه‌های اینترنتی مشغول است، همچنین موسسه « آموزشی  ایرانیان» که در بحث آموزش در حد کاردانی و کارشناسی فعال است.

او اضافه کرد: شرکت «خدمات مسافرتی  ارس» نیز در بحث دفاتر خدمات گردشگری و تور و بلیط هواپیما و ... فعال است. مگر اینها معنایی جز دخالت در امور تصدی گری و بستن دست بخش خصوصی دارد؟

اروجی در ادامه به وظیفه اصلی کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی ایران یعنی تبدیل گواهینامه‌های ایرانی به بین المللی برای کسانی است که می‌خواهند با این گواهینامه در خارج با اتومبیل رانندگی کنند، اشاره کرد و گفت: همچنین در شرح وظایف این کانون برنامه‌ریزی در امور ستادی گردشگری هم وجود داشته اما آیا باید امور تصدی‌گری را هم به آن واگذار کرد؟ 

شرکت « توسعه گردشگری ایران »

او درباره شرکت « توسعه گردشگری ایران » که شرکت‌های تابعه‌اش در ۳۱ استان کشور به نام شرکت‌های استانی فعال است نیز چنین گفت: از مجموعه واحدهای فعال و قابل بهره برداری این شرکت، هتل بین‌المللی پنج ستاره « لاله» تهران، هتل بین‌المللی چهار ستاره « لاله» سرعین، هتل بین المللی چهار ستاره « لاله » چابهار، هتل صخره‌ای « لاله » کندوان، مجتمع آب درمانی « سبلان » سرعین هستند.

وی خاطرنشان کرد: اینها هم امور است که باید در بخش خصوصی انجام شود نه توسط بخش دولتی یا نیمه دولتی.

شرکت «توسعه ایرانگردی و جهانگردی» و « سرمایه‌گذاری ایرانگردی و جهانگردی »

او در ادامه با تأکید بر این که شرکت «توسعه ایرانگردی و جهانگردی» و شرکت « سرمایه‌گذاری ایرانگردی و جهانگردی » هیچ جایی برای بخش خصوصی باقی نگذاشته است، تصریح کرد: اینها به دلیل وابستگی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از امتیازات بیشتری برخوردارند. کارها را عموماً به دست می‌گیرند و کار حداقلی هم اگر وجود داشته باشد به طریقی در دست می‌گیرند و عملاً بخش خصوصی بی‌کار می‌شود.

اروجی ادامه داد: باز هم تأکید می‌کنم یکی از مسایل مهم آن است که ۸۰ درصد امور در حوزه گردشگری که شامل تصدی‌گری است باید حتماً به بخش خصوصی واگذار شود و ۲۰ درصد امور که ستادی و حاکمیتی و شامل سیاست‌گذاری، برنامه ریزی، حمایت، هدایت، نظارت، کنترل و ارزیابی است باید توسط خود سازمان با تخصص‌گرایی و علم‌گرایی دنبال شود.

او خاطرنشان کرد: اگر در دنیا صنعت گردشگری توسعه یافته است به دلیل تقسیم کار است. دولت امور ستادی را برعهده گرفته و امور تصدی‌گری به بخش خصوصی واگذار شده است البته به مرور زمان و نه در یک دوره کوتاه به منظور تبلیغات بلکه برای تعالی صنعت گردشگری آن کشور.


کد خبر: 59957

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcefo8n.jh8oni9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com