گزارش هنرنیوز از نشست رونمایی آلبوم موسیقی «نوروز و بهار ایرانی»/2/؛

سریر: منابع آلبوم «نوروز و بهار ایرانی» از توده مردم بدست آمده‌است

30 فروردين 1391 ساعت 15:07

محمد سریر در نشست رونمایی آلبوم موسیقی «نوروز و بهار ایرانی» گفت: منابع آلبوم «نوروز و بهار ایرانی» از توده مردم بدست آمده‌است.


 
به گزارش خبرنگار موسیقی هنرنیوز محمد سریر ضمن اشاره به اهمیت انجام چنین کارهایی توضیح داد: ما در روزگاری زندگی می‌کنیم که فرهنگ‌ها در آن در حال از بین رفتن هستند، این فقر در آینده باعث می‌شود که نسل‌های آینده ما دستمایه‌ای برای کار نداشته باشند. این نوع موسیقی به صورت شفاهی منتقل می‌شده که در این فرآیند بسیاری از مستندات همراه با فوت انسان‌ها از بین رفته است.

وی ادامه داد: اصولاً جشن سال نو برای سپاس و ستایش از آفرینش طبیعت است، این باور کهنی است که در بین ایرانیان وجود داشته و نوروز همبستگی مردم ایران را در سراسر جهان حفظ می‌کند.

این آهنگساز با اشاره به پیشینه پرداخت به چنین تحقیقاتی خاطرنشان کرد: شاید برای نخستین باری است که یک تحقیق با چنین گستره‌ای صورت می‌پذیرد؛ گستره‌ای که از سیستان و بلوچستان آغاز و تا آذربایجان ادامه دارد.
موسیقی در طول زمان ماندگاری خود را حفظ می‌کند به‌خصوص اگر منابع این موسیقی توده مردم باشند این نوع موسیقی سینه به سینه و نقل به نقل به دست ما رسیده و باید جایی ثبت شود و باید از نگاه تخصصی دور نگاه داشته شود و بیشتر باید به اصالت موسیقی توجه شود چرا که این موسیقی هیچ تصنعی ندارد.

جهان در حال شناخت فلسفه اسلامی و آیین‌های ایرانی است

رضا مهدوی رئیس دفتر موسیقی حوزه هنری هم در این برنامه ابراز داشت: جهان در حال شناخت فلسفه اسلامی و آیین‌های ایرانی است خود ما هم باید به این موضوع توجه داشته باشیم.

وی با اشاره به ویژگیهای موسیقی نوروز خاطر نشان كرد: نوروز یكی از مظاهر زیبایی خداوند است كه به یاد آورنده رستاخیز دنیای كنونی ماست كه لزوما یاد آور بدی ها نیست بلكه پرداختن به زیرساختهای فرهنگی و آیینی ماست كه نشاط و معنویت را به انسان یادآور می شود .

این هنرمند و موسیقی دان ادامه داد : به اعتقاد من هرآهنگ و موسیقی ریتمیكی نمی تواند موسیقی نوروز تلقی شود . موسیقی نوروز یك آیین است كه دارای زیر شاخه های متعددی است و می تواند در قالب های گوناگون به مخاطب ارائه شود بنابراین هر موسیقی كه با عنوان نوروز تولید می شود نمی تواند به عنوان " نوروز خوانی " نام بگیرد . این در حالی است كه ما در بسیاری از موارد هم به نغمه های غم انگیزی می رسیم كه در ریشه در موسیقی نوروزی دارد و صرفا ملودی شادی نیست .

مهدوی افزود: در مجموعه " نوروز و بهار ایرانی " كه حاصل زحمات زیاد آقای جاوید در عرصه موسیقی نواحی است تلاش شده تا صرفا به معرفی ملودی های شاد نوروزی اكتفا نشود به همین جهت در این آلبوم شما با ملودی ها و موسیقی برخورد خواهید كرد كه نغمه های حزن انگیز نیز در آن وجود دارد و می تواند در معرفی كامل فرهنگ نوروز به مخاطب نقش موثری ایفا كند .

مدیر مركز موسیقی حوزه هنری در بخش دیگری از صحبتهای خود از رسانه ملی در كم توجهی نسبت به بزرگان موسیقی ایرانی درمراسم تحویل سال انتقاد كرد و گفت : اصولا در فرهنگ نوروزی باید از بزرگان در هرشاخه ای از فرهنگ و هنر دلجویی كرد اما متاسفانه در نوروز امسال ما شاهد بودیم كه دوستان ما در رسانه ملی از هنرمندان جوان موسیقی پاپ در مراسم سال تحویل دعوت كردند . جوان هایی كه با تیپ های امروزی نتوانستند معرف خوبی برای فرهنگ و هنر ایرانی باشندو.

وی خاطر نشان كرد : به هیچ عنوان منكر حضور جوانان هنرمند و موسیقی پاپ نیستم اما بپذیریم كه در طول سال همه تجهیزات رسانه ای و رسانه ملی در اختیار همین جوانان است كه می توانند آثار خود را ارائه كنند اما چه خوب می شد كه در مراسم تحویل سال به رسم ادب و احترام سراغ بزرگان این عرصه می رفتیم و با این اقدام از آنها دلجویی می كردیم و به نظر من اینها گوشه ای از فرهنگ معرفتی و الهی نوروز است كه می تواند در همه ابعاد تبلور پیدا كند. ما نیز كوشیدیم تا در این آلبوم گوشه ای ازاین معرفت الهی را در حد بضاعت خود به مخاطب ارائه دهیم .

مهدوی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به فعالیتهای مركز موسیقی حوزه هنری در تولید آلبوم های فاخر عرصه موسیقی تاكید كرد : این گونه حركت ها فقط گام هایی كوتاه در معرفی فرهنگ ۷ هزار ساله ایرانی است كه ما به واسطه این اهمیت تلاش كردیم تا در یك فضای مناسب رستاخیز طبیعت را با نگاه نوروز ایرانی به مردم عزیز كشورمان ارائه دهیم

مدیر مركز موسیقی حوزه هنری با بیان اینكه دستگاههای فرهنگی كشور باید فرصت بیشتری را در اختیار پژوهشگران ایرانی برای مطالعه در عرصه موسیقی ایرانی قرار دهند از تمام منتقدان و فعالان عرصه موسیقی در حوزه های مدیریتی و اجرایی خواست تا با نقد این گونه آثار موسیقایی حوزه هنری را یاری كنند .

وی همچنین با درخواست از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مبنی برارسال این اثر از طریق سفارت خانه ها در كشورهای دیگر گفت : به نظرم این آلبوم موسیقایی آن قدر دارای ارزش است كه بتواند در دسترس عالمان تمام عرصه ها قرار گیرد . هنرمندانی كه در تولید این آثار حضور داستند ناقلان شفاهی موسیقی ایرانی هستند كه بیشتر آنها در دانشكده ها و نهادهای علمی حضور ندارند اما مردمانی هستند كه جان مایه هنر تمدن ساز ایران زمین را معرفی كرده اند و امیدوارم همه دركنارهم در حفظ موسیقی ایرانی و حفظ و احیای آن كوشا باشیم .


کد خبر: 39607

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcefp8x.jh8o7i9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com