شیرچی در گفتگو با هنرنیوز:
تفرقه بر هنر ایران سایه انداخته است
16 شهريور 1392 ساعت 11:27
اسرافیل شیرچی چهره ماندگار خوشنویسی درباره مطالبات هنرمندان حوزه خوشنویسی از وزیر ارشاد گفت: تفرقه بر هنر ایران سایه انداخته است.
شیرچی معتقد است: هنرمند هرگز از شرایط عادی و یکنواخت راضی نبوده است. زندگی بشر از لحظه تولد با هنر آمیخته شده و نارضایتیهای اجتماعی سبب تعالی بشر و هنر بوده و هست. در آستانه قرن تحول یعنی قرن ۲۱ هنرمندان مشرق زمین نگرش مخصوص به خود را دارند آنها ترجیح میدهند به جای اعتراض پیشنهادات سازندهای به دولت ارائه دهند.
این خوشنویسی ادامه میدهد: هنرمندان با دشمنی میانهای ندارند. آنان همیشه یا با حکومتها دوست بودند و یا گوشهنشینی گزیدند و به کار هنری خود پرداختند؛ بنابراین میتوان گفت هنرمندان هرگز دشمن حکومت نبودند به هر حال دشمنی برای هنرمند چون ابر تیره و سیاهی میماند که روح تغزلی او را دچار آسیب میکند.
این هنرمند درباره اثربخشی خوشنویسی در طول تاریخ میگوید: به باور من خط به عنوان یکی از هنرهای اصلی و ریشهدار که از آغاز به ثبت تعالی بشر پرداخته است در دنیای کنونی قادر است حمایت بزرگی برای حاکمان زمانه باشد تا از این طریق روح زیباییها و معنویت که در کالبد معنایی خط ریشه دارد به دولت کمک کند به باور من باید تحول بزرگ و ارزشمندی در احوال هنرمندان صورت گیرد و به خصوص این تحول در دولتی که مدعی فرهنگ و تدبیر است باید عمیقتر و ریشهدارتر باشد به هر صورت بیشتر از ۳۰ سال است که در تمام مراسمها تعداد انگشتشماری از هنرمندان اظهارنظر کردند، مدال گرفتند و مورد تقدیر قرار گرفتند در حالی که هنرمندان دیگری نیز در کشور وجود داشتند تمام مراسم و تقدیرها با تعداد محدودی از هنرمندان با چیدمان خاصی اتفاق میافتد و با این فضا تحول امکانپذیر نیست.
چهره ماندگار خوشنویسی ادامه میدهد: به باور من مدیران فرهنگی ما و در رأس آنها وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به انسانهای شریف و صاحب رأی که دارای هنری ارزنده و قابل قبول جامعه و ملل مختلف هستند امکان مشورت داده و یا آنها را به همکاری سوق دهند باید از افرادی که همیشه این نقش را بازی میکنند که در هنر همه چیز را میدانند دست برداریم تا بتوانیم در بنیانهای فرهنگی تغییر و بهبود شرایط را حفظ کنیم.
او میافزاید: رسانهها نیز باید این تحول را بپذیرند رسانههای مکتوب در انتخاب هنرمندان و چیدمانهای هنری این تحول را اعمال کنند چرا که در کشور ما هنرمندان نامی بسیاری هستند که امکان حضور آنها در عرصه مطبوعات به بهبود شرایط هنر و ایجاد فضای باز کمک میکند.
شیرچی درباره هنرمندان و آشتی با آنها میگوید: باید هنرمندان دل آزرده را در فضای معنوی گرد آورند و از آنان دلجویی کنند. این عمل به یقین در فضای هنر ایران تأثیری سترگ و در مبانی فرهنگ و هنر ارتقا ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این در ترویج فرهنگ و هنر در بطن جامعه اثربخش خواهد بود.
وی در پایان کلام خود درباره تفرقه حاکم بر هنر ایران میگوید: اما متأسفانه تفرقههایی که طی سالیان دراز بر هنر ایران سایه افکنده به بیماری مهلکی میماند که جامعه هنر را دچار رکود کرده و به همین سبب است که برخی از هنرمندان سالهاست که آثار هنریشان همچون دهههای پیش است و هیچ تحولی در آثارشان شاهد نیستیم اما باید بدانیم که نسل معاصر از هنرمندان یعنی نسل جوان بسیار هوشمندند و به انسانهای کج اندیش و جذماندیش وقعی نمی نهند چرا که آنها میدانند هنر نیازمند بازآفرینی درونی است.
کد خبر: 63367
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcefx8p.jh8xpi9bbj.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com