گزارش نشست نقد و بررسی «تیزرهای تلویزیونی»/۲؛

غفاری : معتقدم نباید درتیزرهای صدا وسیما ذهن مخاطب را فریب داد

15 دی 1391 ساعت 23:23

«علیرضا غفاری» گوینده تیزرهای تبلیغاتی سیما گفت : معتقدم نباید در کارهای تبلیغات، به ویژه تیزرهای صدا وسیما افکار عمومی و ذهن مخاطب را فریب داد بلکه باید از دروغگویی پرهیز کرد چرا که به اعتماد عمومی مردم لطمه وارد خواهد کرد.


به گزارش خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز؛ دومین نشست «نقد تیزرهای تلویزیونی» با حضور «ژاله صادقیان» مجری برنامه‌های صدا و سیما و گوینده تیزرهای تبلیغاتی ، « علیرضا غفاری » گوینده تیزر و مجری برنامه سینمایی و تلویزیونی و «حسن باقری نسب» مجری این جلسه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در این نشست «علیرضا غفاری» مجری صدا وسیما و گوینده تیزرهای تبلیغاتی سیما اظهارداشت: در بحث تیزر، ما فرآیند رسیدن به بازار را نمی‌شناسیم و از جامعه‌شناسی مخاطب و توانایی رقیب بی‌اطلاعیم به همین دلیل ایت که برخز از تیزر های تبلیغاتی ما تاثیر گذاری لازم روی مخاطب را ندارد.
وی افزود: سانسورها و ممیزی‌های غیرعالمی و غیر عالمانه و غیرکارناشناسی خطرناک‌ترین پدیده‌ای است که به عرصه تبلیغات تلویزیونی آسیب ‌زده است. از طرفی با توجه به اینکه من در تیزرسانی بیشتر در ژانر فرهنگی به ویژه سینمایی مشغول فعالیت هستم ، تلاش داشتم و که از کارهای عام وسطحی و عیف پرهیز کنم و تا حد ممکن در این گونه آثار حضور نداشته باشم.
این مجری و گوینده سینما وتلویزیون تصریح کرد: معتقدم نباید در کارهای تبلیغات، به ویژه تیزرهای صدا وسیما افکار عمومی و ذهن مخاطب را فریب داد بلکه باید از دروغگویی پرهیز کرد چرا که به اعتماد عمومی مردم لطمه وارد خواهد کرد وتاثیرگذاری تیزر یا هر چیز دیگری را از بین خواهد برد.
وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از سفارش دهندگان و حتی خود سازندگان تیزرهای تبلیغاتی یا تیلیغات دیگر فرآیند رسیدن به بازار را نمی‌شناسند ودست به تولید آثاری نمی زنند که یا کلیشه ای است یا اینکه به شکل مبتدیانه ای ساخته شده و مخاطب درچنین شرایطی ازآن محصول یا اثر استقبال نمی کند. ازسویی همچنین جامعه‌شناسایی مخاطب را نمی شناسیم و از توانایی رقیب خودمان با اثرخود ‌اطلاع کافی نداریم.
غفاری یادآورشد: نشناختن جامعه‌شناسایی مخاطب و ناآگاهی از توانایی رقیب موضوعی جهانی است و تنها به کشور ما ربط ندارد. اما متاسفانه برخی از مسائل مانند ناآگاهی و کم اصللاع بودن از پددیه ای امروزی به عرصه تیزر وتبلیغات آسیب وارد کرده و هم برای مخاطب و هم سازندگان تیزر آزار ‌دهنده است. در مقابل این روند به مقاومت فرهنگی برای رعایت اصول فاخر نگارش و متون صحیح فارسی و منطبق با فرهنگ عامه که به فهم موضوعی کمک کند را نیازمندیم.
وی اضافه کرد: پیدا کردن تیزر مناسب و استاندارد در شرایط کنونی کار سختی است. چرا که عمده کارها به خصوص در کشور به سمت کپی کاری پیش رفته اند واین بسیار برای مخاطب و بازار خطرناک است. چون اثر منفی در جذب مخاطب می گذارد.
غفاری تاکید کرد: صدای خوب و استاندارد، تصویر صحیح، رعایت زمان برای معرفی، انتخاب موسیقی درست و قصه و ادبیات مبتنی بر فرهنگ بوم و همچنین بازار هدف از التزامات یک تیزر خوب است که باید این عوامل را به خوبی بشناسیم و اگر به این نکات توحه نکنیم، خروجی مناسبی نمی‌توان گرفت. ت
وی ابرازداشت: تیزر خوب، اثری است که به مقدمات کار توجه و ایجاد سوال کند. بنابراین گاه می‌بینیم در برخی تیزرهای مذهبی، حتی گوینده نمی‌تواند به درستی آیات استفاده شده در تیزر را نیز با لحن مناسبی تلفظ کند که این جالب نیست.
غفاری در پایان گفت: تلویزیون ویترین فرهنگی کشوراست، و رعایت جزئیات در آن اهمیت زیادی دارد. نباید از همان گوینده و یا بازیگرانی که چیپس و پفک را تبلیغ می‌کنند در یک تیزر جدی استفاده کنیم. چرا که تمام این موارد در ذهن مخاطب کنار هم قرار می‌گیرد وآنها را بی‌اعتماد می‌کند. بنابراین پرهیز از تقلید می‌تواند در موفقیت تیزرها موثر واقع باشد وبه جذب مخاطب کمک شایانی کند.


کد خبر: 52107

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcefz8n.jh8w7i9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com