گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای معرفی مشاهیر ایرانی به یونسکو؛

سعیدآبادی: نام سه تن از مشاهیر ایران در فهرست یونسکو تأیید شد

5 شهريور 1392 ساعت 15:08

نشست رسانه‌ای معرفی مشاهیر ایرانی به یونسکو با حضور محمدرضا سعیدآبادی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، عبدالمهدی مستکین مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو، احمد پاکتچی عضو هیات علمی دانشگاه و مرکز دایره المعارف اسلام و عضو شورای عالی مزکر دائره المعارف بزرگ اسلامی و محمدرضا درویشی موسیقیدان و آهنگساز در دفتر کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد.


مریم خاکیان - گروه موسیقی: در این نشست نخست محمدرضا سعیدآبادی با اشاره به اینکه یونسکو مکانیسم و زمینه‌های متعددی را در جهت معرفی مشاهیر به جهانیان در فراهم نموده است گفت: یونسکو معرفی دستاوردهای تمدن بشری به حوزه جهانی در اختیار همه کشور‌ها قرار داده که ثبت میراث فرهنگی و طبیعی و میراث مکتوب در حافظه جهانی از جمله این زمینه‌ها هستند.

وی افزود با بیان این مطلب افزود: به طور کل ثبت این آثار در یونسکو می‌تواند در معرفی این مشاهیر کمک شایانی به حوزه‌های فرهنگی و هنری از جمله معماری، ادبیات، موسیقی و اندیشه باشد.

سعیدآبادی تصریح کرد: بر اساس موارد مطروحه یونسکو باید هر دو سال نسبت به ثبت مشاهیر و مناسبت‌های خود به سازمان یونسکو اقدام کند.

وی همچنین معرفی مشاهیر و مناسبت‌ها را در بر اساس تقسیم بندی در حوزه‌های گوناگون برشمرد و گفت: آموزش، فرهنگ، ارتباطات، علوم طبیعی و علوم اجتماعی از این حوزه‌ها هستند که مشاهیر و مناسبت‌ها باید به نوعی با برنامه‌ها و ایده آل‌های یونسکو ارتباط داشته باشند.

وی در معرفی این زمینه‌ها اظهار داشت: زمینه‌های مورد نظر یونسکو بر اساس برنامه‌هایی چون صلح، آموزش، تقارب و توسعه پایدار است که تاکنون ۲۷ شخصیت ایرانی و مناسبت برای ثبت جهانی به یونسکو معرفی شده‌اند.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو با اشره به برخی همکاری‌های نامستمر یا عدم کاری‌ها گفت: متاسفانه برخی سازمان‌های متولی در معرفی مشاهیر همکاری خوبی با کمیسیون ملی یونسکو نداشته‌اند لیکن از طریق ارتباط با کار‌شناسان و اساتید توانستیم از حداکثر سهمیه ایران برای پیشنهاد یونسکو برخوردار شویم.

وی به معرفی مشاهیر ایران در سال ۲۰۱۴ اشاره کرد و گفت: امسال پنج شخصیت و مناسبت را به این سازمان معرفی کردیم که در ‌‌نهایت با سه شخصیت ایرانی موافقت شد که عبارتند از؛ هشتصدمین سالگرد «نجم الدین کبری» عارف اخلاق و عرفان، هشتصدمین سال آثار «فخرالدین عراقی» شاعر و ادیب پرآوازه ایران و ششصدمین سال «عبدالقادر مراغه‌ای» اولین ردیف نویس موسیقی اصیل ایران که در فهرست ثبت قرار گرفته‌اند.

سعیدآبادی همچنین از تایید این مشاهیر در شورای اول خبر داد و تصریح کرد: دو شخصیت دیگری که ایران به یونسکو معرفی کرده اما هنوز به دلایلی پذیرفته نشده‌اند، «شیخ مرتضی انصاری» دانشمند بزرگ جهان تشیع و «میرسیدعلی همدانی» شاعر، ادیب و عارف بزرگ ایران است.

در ادامه این نشست احمد پاکتچی با اشاره به برخی اتهام محوری‌ها در خصوص مرده پرستی ایرانیان گفت: در حوزه مشاهیر و فرهنگ خودمان باید به مراقبت‌های جدی پرداخت زیراکه واقعیت این است که در پرداخت به مشاهیرمان باید بدانیم که ما زبان فاضلی داشتیم.

وی افزود: ما باید به سراغ کسانی برویم که آثار ماندگاری از خود باقی گذاشته‌اند لذا اگر ما فرهنگ را مورد مطالعه قرار بدهیم افرادی چون چراغ از آن نور خواهند تابانید و این اصلا به معنای مرده پرستی یا شخصیت پرستی نیست.

پاکتچی تصریح کرد: چهره‌هایی مانند ابوسعیدابوالخیر، عبدالقادر مراغه‌ای هویت ما هستند که به واسطه آن‌ها فرهنگ خودمان را مورد باز‌شناسی قرار می‌دهیم و به این منظور لازم است تا جامع الاطراف نگاه کنیم.

در ادامه این نشست محمدرضا درویشی به ارائه پاره‌ای از تحقیقات هفت ساله خود درباره شخصیت، اندیشه و آثار عبدالقادر مراغه‌ای پرداخت و جایگاه این موسیقیدان بزرگ را در حوزه موسیقی تبیین نمود.


کد خبر: 63015

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcen78p.jh8xzi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com