در آیین گرامیداشت کتاب ، کتابخوانی و کتابداران استان تهران مطرح شد؛
افزایش خدمات اینترنتی و فناوری های نوین در کتابخانهها / رشد شبکه های مجازی، فرهنگ استفاده از کتاب را کم رنگتر کرده است
24 آبان 1395 ساعت 9:22
مديركل كتابخانههای عموی استان تهران گفت: در حوزه کتابهای مرجع و کلیات، کمبودهایی وجود دارد و بسیاری از کتابهای مرجع نیاز به بروزرسانی دارند اما قول می دهیم که این مشکل بزودی مرتفع گردد.
به گزارش خبرنگار هنرنیوز، روز گذشته مراسم تقدیرو تجلیل ازکتابداران کتابخانههاي عمومی استان تهران و اعضای برگزیده اين كتابخانهها با حضور«علی نيكنام»مديركل كتابخانههای عمومي استان تهران ، «مهردخت وزیرپور کشمیری »مشاوردبيركل و «محمد الهياري» معاون توسعه كتابخانهها و كتابخواني نهاد کتابخانه های عمومی کشور و جمعی دیگر از مدیران نهاد کتابخانه ها در هتل انقلاب برگزار گردید.
علی نيكنام مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران در این مراسم از برگزاری500 نشست کتابخوان در کتابخانهها خبر داد و یادآور شد: برگزاری اين 500 نشست از نظر من اتفاق بزرگی است، چرا که با این اقدام کتابخانههای ما از یک قرائتخانه صرف خارج شده و شکل پویایی به خود گرفتند.
وی با بیان اینکه روستاهایی که امکان ساخت کتابخانه در آنها وجود نداشت امروز صاحب کتابخانه سیار شدند تصریح کرد: تعداد کتابخانه سیار ما تا پایان هفته کتاب به عدد 6 خواهد رسید اما امیدواریم با همکاری بیشتر مدیران کتابخانههای شهرستانهای توابع تهران مانند بهارستان ، شمیرانات ، و رباط کریم شاهد توسعه روز افزون این نوع کتابخانهها باشیم.
نیکنام ادامه داد: زمانی که من عهدهدار این مسئولیت شدم در استان تهران 140 کتابخانه عمومی وجود داشت که امروز این رقم به 147 كتابخانه رسیده است و به زودی هم شاهد افتتاح چند کتابخانه دیگر خواهیم بود.
به گفته وی تا پایان هفته کتاب تعداد کتابخانه های عمومی به عدد 153 در استان تهران خواهد رسید. و تعداد کتابخانه های روستایی نیز از 23 به 25 در استان تهران افزایش می یابد.
نیکنام با بیان اینکه در این مدت در حوزه عمرانی، فعالیتهای مطلوب و قابل قبولی انجام شده است، گفت: خوشبختانه در این مدت شاهد تحولات کالبدی و فیزیکی مطلوبی در کتابخانههای اين استان بودهایم که بخشی از آن با کمک و همکاری شما کتابداران اجرایی شده است. کتابخانههای طالقانی، پیروزی، دهخدا، شهید چمران و فلسطین در 2 سال گذشته احیا شده و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفتهاند. تعدادی از این کتابخانهها در پایان همین هفته با امكانات و شكل جدید، خدمترسانی را از سر میگیرند. تعمیر کتابخانه پارک شهر نیز تا پایان امسال به پایان خواهد رسید.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان تهران افزایش خدمات اینترنتی و فناوری های نوین در کتابخانهها را از اولویتهای برنامههای نهاد كتابخانههاي عمومي كشور برشمرد و گفت: خوشبختانه در یک سال گذشته تعدادی از کتابخانههای ما به شبکه اینترنت متصل شدند و مراجعان این کتابخانهها رضایت زیادی از این خدمات داشتند. با توجه به اینکه این خدمات جزو تقاضای مراجعان کتابخانههای ماست در تلاش هستیم تا شرایطی فراهم شود که تمامی کتابخانهها از این امکان بهره مند شوند که برای این منظور 100 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
علی نیکنام آماری نیز از تعداد منابع کتابخانههای استان تهران داد و افزود: اکنون 2 میلیون و 700 عنوان کتاب در کتابخانههای استان تهران داریم. قصد ما این است که با بروزرسانی این منابع، تعداد آنها را نیز افزایش دهیم. میدانیم که در حوزه کتابهای مرجع و کلیات، کمبودهایی وجود دارد. بسیاری از کتابهای مرجع نیاز به بروزرسانی دارند. قول مساعد میدهیم که به زودی با کمک شما عزیزان و فهرستنویسی از نیاز مخاطبانتان، کمبودهای این بخش را نیز برطرف کنیم.
وي به برگزاري نشست رونمایی از کتابهای مختلف در بعضی از كتابخانههاي استان اشاره كرد و افزود: نشست شاهنامهخوانی، حافظ خوانی و سعدی خوانی در برخی کتابخانههای ما در حال اجراست و از آن استقبال خوبی شده است. همکاران دلسوز ما در بخش کودک و نوجوان فعالیتهایی از جمله برگزاری کارگاه های قصه خوانی داشتهاند که شایسته تقدیر است. تلاش ما این بوده که بتوانیم فضایی صمیمی و پویا در کتابخانهها بوجود آوریم و باعث شاداب سازی این محیط شویم. امیدوارم مجموع این تلاشها باعث ترویج روز افزون فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین اقشار مختلف جامعه شود.
در ادامه نیز مهردخت وزیرپور مشاور دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور با بیان اینکه مطالعه و فرهنگ باید از دوران کودکی در افراد جامعه نهادینه شود و تا رسیدن به این نقطه مطلوب هنوز راه طولانی در پیش داریم ادامه داد: فرهنگ خواندن باید ابتدا در خانوادهها و سپس در مدارس نهادینه شود. با کتابخوان شدن افراد حاضر در این دو نهاد اجتماعی که خانواده و مدرسه هستند میتوانیم امیدوار باشیم که در آينده نسل اهل مطالعهای داشته باشیم. اما متاسفانه شاهد کمکاریهایی در این زمینه هستیم. با رشد شبکه های مجازی، فرهنگ استفاده از کتاب کمرنگتر شده است.
وي با اشاره به برگزاری نشستهای کتابخوان در کتابخانه های عمومی گفت: این اتفاق مبارک در بسیاری از کتابخانههای ما رخ داده است. نشست کتابخوان قدرت زیادی در ترویج آشنایی و مطالعه با کتابهای سازنده داشته است و همکاری شما در زمینه برگزاری این نشستها باعث افتخار ماست. این برنامه موفق در کتابخانههای عمومی ادامه خواهد داشت و مطلوب بودن خروجی آن جز با زحمات شما امکانپذیر نخواهد بود.
یادآوری می شود که در پایان این مراسم نیز از کتابداران و اعضای برگزیده کتابخانه های عمومی استان تهران تقدیر گردید.
کد خبر: 93445
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcene8o.jh8xei9bbj.html