حبیب الله بهمنی در گفتگو با هنرنیوز:
رسیدگی به دعاوی و شکایات هنرمندان باید پشتوانه قانونی داشته باشد
30 ارديبهشت 1393 ساعت 13:49
یک کارگردان سینمای ایران با اشاره به پیشنهاد تاسیس مجتمع اختصاصی هنرمندان گفت: هنرمندان نیازمند داشتن مرجعی برای رسیدگی به شکایات و دعاوی خود هستند درحالی که تا کنون رسیدگی به این شکایات در شوراهای داوری مراکز شبه صنفی مثل اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران یا خانه سینما آن هم به شیوه ریش سفیدی و کدخدا منشی انجام میشد.
حبیب الله بهمنی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد پیشنهاد تاسیس مجتمع اختصاصی هنرمندان افزود: تاسیس این مجتمع قضایی امر بسیار پسندیدهای است چرا که معتقدم هنرمندان کشور نیز نیازمند داشتن مرجع قضایی برای رسیدگی به شکایات و دعاوی خود هستند درحالی که تا کنون رسیدگی به چنین شکایات در شوراهای داوری مراکز شبه صنفی مثل اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران یا خانه سینما - آن هم به شیوه ریش سفیدی و کداخدا منشی - انجام میگرفت. که البته کار ارزشمندی است ولی متاسفانه این شوراهای داوری از پشتوانه اجرایی خیلی قویای برخوردار نیستند.
وی اضافه کرد: حال که قرار است مجتمع اختصاصی هنرمندان در کشور تاسیس شود جای بسی خوشحالی است و باید امیدوار بود که رسیدگی به شکایات هنرمندان با سرعت بیشتر و با دقت افزونتری انجام خواهد شد.
کارگردان فیلم سینمایی «سیب و سلما» ادامه داد: معتقدم باید در کنار قضات این مجتمع، گروههای کارشناس در مسائل هنری هم باید شکل بگیرد تا مشاورههای لازم را به قضات این مجتمع ارائه دهند تا آنان بتوانند با اقتدار برای دعاوی پیش آمده، حکم صادر کنند. به عنوان نمونه میتوان به دعوایی که بین آقای فرج الله سلحشور و آقای طاهری بر سر نوشتن فیلمنامه سریال حضرت یوسف (ع) پیش آمد اشاره کرد. در این دعاوی، آقای طاهری مدعی بود که ایشان فیلمنامه حضرت یوسف (ع) را زودتر از آقای سلحشور نوشته است. بنابراین برای تشخیص اینکه کدام یک از این دو نفر، درست میگویند نیاز به کار کارشناسی است و باید کارشناسان هنری در این خصوص تشخیص دهند که کدام طرف صحیح میگوید و هنگامی که به چنین درکی رسیدند آنگاه میبایست نظرات کارشناسی خود را به قاضی پرونده ارائه دهند تا او بتواند با اتکا به نظرات کارشناسی، حکم عادلانهای را صادر نماید.
حبیب الله بهمنی تصریح کرد: به دلیل اینکه ممکن است دعاوی مختلفی در حوزه مسائل هنری پیش بیاید. لذا باید قضات این مجتمع از کارشناسان خبره استفاده کنند این درحالی است که کارگروههای کارشناسی که در این مجتمع فعالیت میکنند باید علاوه بر اینکه اشراف کاملی به تمامی مسائل هنری داشته باشند. از سوی دیگر، میبایست نگاه بیطرفانهای هم به مضوع داشته باشند.
این کارگردان سینمای ایران با اشاره به شکایتهای مکرری که نسبت به حق مالکیت مادی و معنوی هنرمندان صورت میگیرد یاد آور شد: رسیدگی به شکایاتی که در خصوص مسائل کپی رایت میشود یکی از کمبودهای مهم در سیستم قضایی کشور است که همواره احساس میشده است و اگر مجتمع اختصاصی هنرمندان بتواند به چنین شکایاتی با بهره گیری از نیروهای کارشناسی رسیدگی کند بیشک، این کار، کار خوبی خواهد بود.
کارگردان فیلم سینمایی «شب کایتها» گفت: اما معتقدم قبل از اینکه چنین مجتمعی برای هنرمندان کشور تاسیس شود ما نیازمند قوانین جامع برای رسیدگی به مسائلی مثل حق مالکیت مادی و معنوی آثار هنری هستیم. پس ما اول باید قوانین کاملی در مورد مسائل هنری همچون حق کپی رایت در این مجمتع قضایی در اختیار داشته باشیم وگرنه شکایت بردن به این نوع مجتمعها هم، دردی را دعوان نخواهد کرد.
این کارگردان سینمای ایران افزود: لازم است قبل از اینکه ما به فکر تاسیس مجتمع اختصاصی هنرمندان باشیم – که ایده بسیار خوبی است – باید به فکر تدوین قوانین لازم در این زمینه باشیم که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده باشد تا از پشتوانه قانونی و اجرایی لازم برخوردار باشد. بنابراین برای اینکه به چنین قوانین جامعی دست پیدا کنیم لازم و ضروری است که هماهنگی و تعاملی مستمر بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد تا آنان با تعامل همدیگر بتوانند قوانین مربوط به مسائل و مسائل هنرمندان را به درستی طراحی و سپس تصویب کنند.
کد خبر: 71575
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcenn8f.jh8zfi9bbj.html