گزارش هنرنیوز از جلسه نقد وبررسی نمایش «خشکسالی و دروغ»؛

یعقوبی: درهمه کارهایم عدم قطعیت به چشم می خورد

19 دی 1390 ساعت 14:31

محمد یعقوبی در جلسه نقد و بررسی نمایش «خشکسالی و دروغ» گفت: درهمه کارهایم عدم قطعیت به چشم می خورد اما در «خشکسالی و دروغ » این اتفاق بیشتر مطرح است.


محمد یعقوبی در جلسه نقد و بررسی نمایش «خشکسالی و دروغ» گفت: درهمه کارهایم عدم قطعیت به چشم می خورد اما در «خشکسالی و دروغ » این اتفاق بیشتر مطرح است.
جلسه نقد و بررسی نمایش «خشکسالی و دروغ» شنبه ۱۷ دی ماه با حضور محمد یعقوبی نویسنده و کارگردان، آیدا کیخایی و پیمان معادی بازیگران نمایش و افشین خورشید باختری منتقد در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در ابتدای نشت افشین خورشید باختری منتقد برنامه گفت: تئاتر از ابتدا تا به امروز با جامعه و اجتماع خود در ارتباط بوده، البته در هر دوره به شکل و صورتی خاص و در تمامی ادوار در تئاتر شاهد نقد اجتماع بوده ایم.
وی افزود: تئاتر ایران هم که تئاتر جوانی است که عاری از این موضوع نیست به خصوص امروز که شوق زیادی در تئاتر برای طرح مسائل اجتماعی می بینیم. که بیان این مسائل در آثار یعقوبی بیشتر دیده می شود چراکه اغلب آثار یعقوبی به مسائل اجتماع و روابط اجتماعی و آدم ها می پردازد.
خورشیدی باختری ادامه داد: در«خشکسالی و دروغ» اجتماع از طریق ترسیم و نشان دادن روابط بین افراد نه در سطح بلکه در عمق نشان داده می شود. یعقوبی در این کار به دنبال طرح مسئله ای است که خیلی ها معتقدند دروغ است اما پیش از دروغ مسئله ای که حس می کنم وجود دارد پنهان کاری آدم ها در این نمایش است.
این منتقد خاطرنشان کرد: «خشکسالی و دروغ» یک چینش مدرن است که این چینش کاملاً آگاهانه توانسته ذهن مخاطب را مشغول به خود کند و یک جاهایی مخاطب به دنبال پیوندها در این نمایش می گردد. «خشکسالی و دروغ» به ترسیم شخصیتها در جزئیات می پردازد. در این نمایش بازی در بازی کمتر دیده می شود و قسمت هایی ازکار به علت تکرارها، شکل نمایش را به سمتی برده که گاهی حس می شود نمایش ابزورد است.
وی همچنین تأکید داشت: طراحی صحنه نمایش به گونه ای است که تصور می شود ما در ذهن نویسنده هستیم و ترکیب صحنه و آدم ها فضای فانتزی را در صحنه به وجود می آورد. که در ابتدا این فضای فانتزی را فضای عریان تصور می کنیم اما با تغییر صحنه ها، فضای فانتزی به مخاطب القا شود.
در ادامه محمد یعقوبی کارگردان نمایش گفت: با اطمینان می گویم که تئاتر هنری زنده است که با انسانهای زنده ای سروکار دارد که باید وقایع روز جامعه را نشان دهد به همین علت است که مسائل اجتماع درگیرم کرده است و در کارهایم اغلب به سراغ آنها می روم.
در همه نمایش هایی که تاکنون به روی صحنه برده ام، عدم قطعیت وجود دارد که فکر می کنم این موضوع در «خشکسالی و دروغ» کمی بیشتر از دیگر آثارم به چشم می خورد. معمولاً در کارهایم از تکرار در صحنه ها استفاده می کنم. این تکرار برای من به عنوان تکنیکی است که تماشاگر از آن لذت می برد به خصوص تکرارهایی که درپایان وجود دارد به این علت است که چون فضای صحنه کمی سنگین است کمی از آن فضای سنگین جدا شده و کار را کمی زمینی می کند و کمی طنز درکار برای مخاطب لذت پذیر است.
این کارگردان تأکید داشت: از دوشنبه شب به علت اینکه برای پیمان معادی سفری پیش آمده احمد مهرانفر جایگزین او خواهد شد. زمانی که پیمان معادی به من گفت که برای فیلم «جدایی نادراز سیمین» باید به این سفر برود فکر کردم خیلی خودخواهانه است اگر بگویم نرود، هرچند که دوست داشتم که نرود اما «جدایی نادراز سیمین» یکی از بهترین فیلم هااست البته در روزهای آخر اجرا پیمان باز به جمع ما باز خواهد گشت.
در ادامه جلسه نقد و بررسی پیمان معادی گفت: این اولین تجربه کار من در تئاتر است که بعد از خواندن متن، آن را قبول کردم البته پیش از این،«خشکسالی و دروغ» را زمانی که سال ۸۸ اجرا رفت دیده بودم که بسیار هم دوستش داشتم و بعد از حضور در تمرینات، کار در کنار گروه برایم جذاب بود و لذت بردم از اینکه در چنین کاری حضور داشتم.
وی افزود: البته برای من سفری پیش آمد که باید حتماً در آن سفر باشم هرچند که دوست داشتم تا پایان اجراها با بچه ها بمانم البته قرار بود زودتر از این به این سفر بروم که آن زمان به گروه ضربه می خورد اما من از سفر انصراف دادم تا اینکه جایگزین خوبی چون احمد مهرانفر برای من پیدا شد و قرار شد تا درنبودن من ایفاگر این نقش باشد.


کد خبر: 35575

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcenn8x.jh8nfi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com