گزارش آیین پایانی دومین جشنواره فیلم‌های صنعتی؛

متاسفانه در ارتباط صنعت و سینما غفلت شده است

29 ارديبهشت 1391 ساعت 16:11

سیدعلیرضا سجادپور مدیرکل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی گفت: کشور ما جزو ۱۰ کشور برتر سینمای جهان است و آمریکا و اروپا نیز چنین آماری را قبول دارند و اما متاسفانه در ارتباط صنعت و سینما، غفلت شده است.



به گزارش خبرنگارهنرنیوز؛ آیین پایانی دومین جشنواره فیلم‌های صنعتی با حضور«سیدعلیرضا سجادپور» مدیرکل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی ،«ناصر باکیده» دبیر جشنواره‌ فیلمهای صنعتی ،« کوروس حمزه» رییس جهاد دانشگاهی صنعتی شریف ،«شهریار طاهرپور» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و «سعید رجبی فروتن»مدیر کل دفتر همکاریهای سمعی و بصری و نمایش خانگی ،«مهدی مسعود شاهی»،«پوران درخشنده» اهالی رسانه و جمعی از هنرمندان و مسئولین دانشگاهی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. ‌
در این مراسم ناصر باکیده اظهارداشت: در این دوره سعی شد آثار را به شکل وسیعی در معرض دید مخاطبان قرار داده و بسیار تلاش شد که فیلم‌های صنعتی به مراکز دانشگاهی هدایت شوند، چراکه اهداف برگزیدگان بر این قرار گرفته بود تا تعامل خوبی بین دانشگاه، سینما و صنعتگران ایجاد شود و رصد کردن و ارزیابی گونه‌های مختلف فیلم‌سازی، نماهنگ‌ها، آنونس‌ها و فیلم‌های مستند داستانی، از جمله تفاوت‌های دوره دوم جشنواره فیلم‌های صنعتی با دوره اول آن بود.
وی افزود: در این دوره ۹۰۰ فیلم مستند صنعتی که در طول یک سال گذشته تولید شده بودند، در جشنواره حضور یافتند و پس از بررسی آثار ۸۱ فیلم به بخش‌های مختلف مسابقه این دوره راه پیدا کردند.
باکیده تاکید کرد: امیدوارم شرایطی فراهم شود که فیلم‌های صنعتی به شکل گسترده ای امکان نمایش در دانشگاه‌های مختلف کشوررا داشته باشند و خوشبختانه این دوره از جشنواره در ۱۸ استان و ۴۳ مرکز دانشگاهی به صورت پراکنده و متمرکز برگزارو به عنوان یک گزارش می‌توانم بگویم تنها در ۱۱ استان برگزار کننده، ۳۵ هزار نفر فیلم‌های جشنواره را مشاهده کردند و برای فیلم‌هایی که از نظر مالکیت حقوقی با آنها مشکلی نداشتیم، با شبکه مستند وارد گفتگو شدیم تا این شبکه بتواند امکان نمایش آنها را برای مخاطبان خود فراهم کند.
در ادامه این مراسم «کوروس حمزه» رییس جهاد دانشگاهی صنعتی شریف‌ هم طی سخنانی ابرازداششت: این جشنواره در دومین سال خود از حمایت کمتری نسبت به سال قبل برخوردار بود، چراکه کشور با مسائل مالی و محدودیت‌هایی روبه‌رو بود، اما خوشبختانه دیدیم با همت دوستان، استقبال مخاطبان و همچنین فیلمسازان در این دوره بیشتر از دوره قبل بود و کار با گسترده‌ای هرچه تمام‌تر انجام شد.
وی تصریح کرد: با انتقال محل نمایش فیلم از سینما به دانشگاه مخاطبین از عموم مردم به مدعوین خاص محدود شد و جشنواره با توجه به هدفش در ارتباط‌‌گیری با مخاطب موفق‌تر بود. چرا که این دوره از جشنواره توانست ضمن ارتباط‌‌گیری با نهادهای تخصصی مانند سازمان هوا و فضا، شرکت ملی فرش و... آثار تخصصی‌تری را به جشنواره دعوت کند.
رییس جهاد دانشگاهی صنعتی شریف خاطرنشان کرد: گام بزرگ بعدی که برای این جشنواره برنامه‌ریزی کردیم، این است که طبق هماهنگی با معاون آموزشی صنعتی شریف، دانشجویان بتوانند گزارشات کارآموزی خود را به صورت فیلم تهیه کرده تا به این ترتیب به حوزه صنعت نگاه دقیق‌تری داشته باشند و در عین حال تجربه‌ای در نگاه متفاوت به این حوزه عایدشان شود و در این صورت است که ما می‌توانیم در سومین جشنواره فیلم‌های صنعتی بخش دانشجویی را هم به بخش‌های مختلف جشنواره اضافه کنیم.
درادامه این مراسم «شهریار طاهرپور» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم اظهارداشت: معتقدیم صنعت لوکوموتیو اقتصاد کشور است اما واقعیت این است که برای داشتن صنعت پایدار باید فرهنگ صنعتی هم وجود داشته باشد چون در غیراین صورت تلاش‌های صنعتی فایده چندانی ندارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر اهمیت هنر ثابت شده به همین دلیل صنعت‌گران دلسوزی که نگران رشد کشورشان هستند، باید سراغ هنرمندان بروند و برای استفاده و پتانسیل آنها در بخش‌های مختلف هزینه کنند.
در ادامه «سیدعلیرضا سجادپور» مدیرکل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی هم طی سخنانی ضمن تبریک ایام سوم خرداد و فتح خرمشهر اظهارداشت: ما دو نوع جشنواره داریم که ویترین‌، نما و فرصتی برای دیده شدن فیلم‌هاست، اگر جشنواره‌ها نبود بسیاری از فیلم‌های مستند و کوتاه دیده نمی‌شدند. جشنواره‌ها در سراسر جهان همین طور ایران محل جریان زندگی فیلم‌های مستند و کوتاه است و حق بسیار بزرگی برای پیدا کردن استعدادها بر عهده دارد.

وی افزود:‌ یکی از عنوان جشنواره‌ها جشنوارهای عمومی مثل جشنواره فیلم فجر است و آثار بدون توجه به موضوع ارائه می‌شود اما بسیار از جشنواره‌ها موضوعی مانند جشنواره رشد و جشنواره‌ فیلم‌های صنعتی، جشنواره‌ها موضوعی هستند.
سجادپور خاطرنشان کرد: فیلم‌های زیادی ساخته می‌شود و لزومی ندارد که به طور مستقیم به موضوع مورد نظر به آنها اشاره شود بلکه فیلم‌ها می‌توانند تنها درون مایه‌های از صنعت داشته باشند. سینما تنها هنر نیست بلکه هنر ـ صنعت است و کشور ما جزو ۱۰ کشور برتر سینمای جهان است و آمریکا و اروپا نیز چنین آماری را قبول دارند و اما متاسفانه در ارتباط صنعت و سینما، غفلت شده است.
مدیرکل نظارت و ارزشیابی در پایان گفت: واقعا خوشحالیم که این جشنواره در فضای یکی از مهم‌ترین دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود و جشنواره فیلم‌های صنعتی به دانشگاه‌های کشور منتقل شده است، بنابراین امیدواریم بتوانیم در آینده تعاملی دو سویه را در این بخش شاهد باشیم.
درادامه این مراسم هیات داوران ضمن نشست‌های مختلف و پس از بررسی ۸۱ عنوان فیلم‌های بخش مسابقه نظرات خود را براساس آیین‌نامه تدوین شده و به اتفاق آرا و به شرح زیر اعلام کرد:

***بخش پویانمایی صنعتی؛
۱ - تندیس جشنواره به هیچ اثری اهدا نشد
۲ - لوح تقدیر و جایزه نقدی برای پویا نمایی «سری داستان‌های ماشین‌های جزیره» کار «امیرمحمد» 

***بخش آنونس صنعتی؛
تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی به طور مشترک به کارگردانان «آشنایی با برچسب انرژی» علی نصیری و «فرش ایرانی» بهرام صادق شبستری 

***جایزه گویندگی و موسیقی؛
هیچ فیلمی در این دو بخش حائز دریافت جایزه نشد
 
***بخش نماهنگ صنعتی؛ 
۱ - تندیس جشنواره، لوح تقدیر به سازندگان نماهنگ «ماهواره امید»
۲ - لوح تقدیر و جایزه اتحادیه صنایع لوح فشرده ایران به «مرتضی یاهو» کارگردان نماهنگ «آرم استیشن شرکت ملی نفت»
۳ - تقدیر از فیلم «آرم استیشن شرکت ملی نفت» 

***بخش جایزه تصویربرداری؛
۱ - تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی به تصویربردار فیلم «حباب سرد»، امیر جغتایی
۲ - لوح تقدیر و جایزه اتحادیه صنایع لوح فشرده ایران به تصویربردار فیلم «از کجا و چگونه؟» شهرام نجاریان و حسین کریمی
۳ - تقدیر از تصویربرداری فیلم «از کجا و چگونه؟»

*** بخش جایزه بهترین تدوین؛
تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی به تدوینگر فیلم «دانستنی‌های ایرانی» میلاد شهباز طهماسبی 

*** بخش جایزه بهترین تحقیق و پژوهش؛
تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی به تحقیق و پژوهش فیلم «جرعه‌های تاریخ» به سید میکائیل موسوی
 
***بخش مستندهای کوتاهی صنعتی؛ 
تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی به کارگردان فیلم «برادران زمین»، به کارگردانی محمد صنگوری
 
*** بخش مستندهای بلند صنعتی؛
۱ - تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی خود را به فیلم «متدولوژی»، به کارگردانی داوود فروغی
۲ - لوح تقدیر و جایزه اتحادیه صنایع لوح فشرده ایران به علیرضا شکرایی کارگردان فیلم «اجرای بدنه سد»
۳ - تقدیر از فیلم «اجرای بدنه سد»

*** بخش جایزه ویژه هیات داوران ؛
۱ - جایزه اول: شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی را به کارگردان فیلم «افسار آتش» عبدالله شیاری و حسین بساکی
۲ - جایزه دوم ویژه شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی به کارگردان فیلم «بازیافت فلز در سبا»، سیدمجتبی رضوی 

***بخش تندیس ویژه مطلا: 
تندیس ویژه مطلا و لوح افتخار جشنواره به خاطر تهیه و تولید آثار صنعتی به سازمان‌های شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، شرکت ذوب‌آهن اصفهان ، شرکت ملی نفت ایران ، شرکت ملی گاز ایران و مجتمع فولاد مبارکه اهدا شد.


کد خبر: 40975

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceno8e.jh87fi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com