محمد حسین نیرومند در گفتگو با هنر نیوز:
اختلافات اهالی سینما را نمیتوان در جلسات عمومی حل کرد
4 شهريور 1392 ساعت 10:40
یک کارشناس مسائل فرهنگی و سینمایی گفت: اگر چه تغییر مدیران، حق هر وزیری است اما معتقدم باید از مدیران خوبی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور دارند همچنان استفاده شود.
جلسه هنرمندان با وزیر ارشاد فکر نشده برگزار شد
محمد حسین نیرومند کارشناس مسائل فرهنگی و سینمایی که یکی از مدعوین در نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی سینما بود در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در خصوص این نشست افزود: تصور میکنم که این جلسه، یک مقدار فکر نشده برگزار گردید. در حالی که قبلا گفته بودند حدود ۲۰۰ نفر از سینماگران در این جلسه حضور دارند. اما هنرمندانی در حوزههای ادبیات، شعر و هنرهای تجسمی نیز حضور داشتند. آن طوری که من شنیدم قرار بود جلسه تودیع و معارفه وزیر ارشاد باشد که نشد. ضمن اینکه برخی از اهالی هنر که انتظار داشتند به این جلسه دعوت شوند دعوت نشدند. ضمن اینکه برخی از سینماگران هم به جلسه نیامدند. لذا روی هم رفته، جلسه خوبی نبود چون فکر نشده برگزار شد.
وی اضافه کرد: اهل هنر ویژگیهای خاص خود را دارند و هنگامی که قدری بیتوجهای به آنان میشود سرخورده میشوند. این درحالی است که میتوانست این نشست، بهتر از اینکه ما شاهد بودیم برگزار شود.
نیرومند ادامه داد: اینکه چرا برخی از اهالی سینما در نشست با وزیر جدید حضور پیدا نکردند باید گفت که اختلافات اهالی سینما را نمیتوان در جلسات عمومی حل کرد. اما امیدوارم سر فرصت و بعد از انتخاب رئیس سازمان سینمایی کشور و با مدیریت ایشان این اختلافات و مشکلات حل و فصل گردد.
این هنرمند در مورد انتخاب رئیس سازمان سینمایی گفت: معتقدم رئیس سازمان سینمایی کشور علاوه بر اینکه باید فردی با صعه صدر باشد که آشنایی کامل به جریانهای سینمایی کشور داشته باشد. باید قدرت تصمیم گیری و مشورت پذیری نیز داشته باشد تا بتواند گروههای مختلف سینماگران را به پای میز گفتگو دعوت کند.
وی افزود: من خودم تجربه مشابهای از دو دستگی را در انجمن خوشنویسان سپری کردم و اعتقاد دارم که باید این دو دستگی را پذیرفت و طرحی ارائه داد ضمن احترام نهادن به هر دو گروه، همه مشغول فعالیت باشد. اگر غیر این باشد بعید است که خانه سینما با این وضعیت فعلی بتواند همه گروهها را زیر یک سقف جمع کند. مگر اینکه ما خانه سینما را باز تعریف کنیم. باز تعریفی که آدمهای مخالف هم بتوانند در درون آن فعالیت داشته باشند.
نیرومند با اشاره به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم یادآور شد: باید صبرکنیم ببینیم که ایشان، معاونین خود را از میان چه کسانی انتخاب میکند. من در ماجرای خانه سینما، مخالف بودم که شخص وزیر، خیلی پر رنگ حضور فعالی داشته باشد. معتقد بودم که مسائل خانه سینما باید توسط معاون مربوطه حل میشد. لذا هم اکنون نیز بر این باورم که وزیر جدید ارشاد نباید خودش خیلی به ماجرای خانه سینما ورود پیدا کند بلکه باید معاون کار بلدی را انتخاب کند تا ایشان انشاء الله بتواند مسائل خانه سینما را به خوبی حل و فصل کند. به عبارت دیگر، حل ماجرای خانه سینما از کانال معاونت مربوطه باید پیگیری شود تا دخالت مستقیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی.
مشاور دکتر حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: متاسفانه یکی از مشکلات ما در حوزه سینما، ورود مباحث حاشیهای است که سایه سنگینی بر متن ماجرا انداخته است. ما مشکلات عدیدهای در پروسه شکل گیری یک ایده از زمانی که در ذهن یک هنرمند شکل میگیرد تا زمانی که تبدیل به فیلم میشود داریم. لذا بحث و جدلها باعث میشود که این مشکلات به خوبی دیده نشود و فکرمی کنم مهمترین کار رئیس سازمان سینمایی کشور این است که تحت تاثیر حرف و حدیتها و فضاسازی رسانهای قرار نگیرد و به کار بنیادی بپردازد. هم اکنون ما در حوزههای نوشتاری، ادبیات، امکانات فنی و پیشرفته روز برای سینما دارای مشکلات زیادی هستیم که رئیس سازمان سینمایی کشور باید به این مسائل بپردازد.
نیرومند تصریح کرد: با وجودی که سینمای ایران در حوزه تولید فیلم در رده دهم قرار دارد آیا به لحاظ در اختیار داشتن امکانات و تجهیزات سینمایی هم، کشور ما در رده دهم جهان قرار دارد؟ سینماهای ما فاقد کیفیتهای فنی لازم هستند- اگر چه بحث تحریمها نیز بر این مشکل سایه انداخته است- هم اکنون بحث نگاتیو و حذف پزتیو در دنیا به پایان رسیده است. اما علی رغم تلاشهایی که در دولت قبلی انجام شد. هنوز اکثر سینماهای ما به صورت ۳۵ میلیمتری و از طریق آپارات فعال هستند و باید نسبت به این مسائل، چارجویی شود. ما هر چقدر هم که کیفیت یک فیلم را افزایش دهیم این فیلم باید در سینما دیده شود و هنگامی که زیر ساختهای سینما فراهم نباشند. کیفیت فیلم، فدای نقض مسائل فنی سینما خواهد شد.
وی با بیان اینکه امیدوارم مدیران ارشد سینمایی که در آینده نزدیک انتخاب میشوند خودشان را درگیر مباحث حاشیهای نکنند یاد آور شد: اگر مجموع آدمهایی که در دعواهای سینمایی حضور دارند را بررسی کنید شاید بیشتر از۳۰ نفر نباشند که همیشه هم در راس همه درگیریها حضور دارند. این درحالی است که آنان، بیشتر از دیگران مشغول به کار بودند و هستند. ازاین رو، رئیس سازمان سینمایی کشور بداند که ورود به این مباحث به منزله فراموشی مشکلات اصلی سینما خواهد بود.
این کارشناس مسائل فرهنگی و سینمایی در باره تغییر مدیران ارشد سینمایی گفت: ما باید بپذیریم هنگامی که رئیس جمهوری انتخاب میشود و وزیری عهده دار وزارتخانهای میشود باید این انتظار وجود داشته باشد که وزیر، معاونین خودش را که به دیدگاهش نزدیکتر است انتخاب کند. اگر چه من از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مفهوم وزارت مخالفم چرا که واقعا فرهنگ، حوزهای نیست که با جریانات سیاسی همدست شود. ما از این موضوع در گذشته، خاطره بدی داریم هم اکنون وزیر ارشاد دولت اصلاحات در انگلستان حضور دارد و دیدگاههای خاصی نسبت به فرهنگ و هنردارد درحالی که دیدگاه این وزیر با وزرایی مثل دکتر حسینی یا آقای صفار هرندی بسیار متفاوت است و این برای یک کشور به منزله یک خطر بزرگ است درحالی که فرهنگ یک مقوله فرا بخشی است و نباید در انتخابات جا به جا و فدا شود.
وی در خاتمه تاکید کرد: اما باید دولتهای جدید توجه داشته باشند که بسیاری از مدیران هستند که به خوبی کار کردند و کار بلدند و نباید قبیلهای به حوزه مدیریت نگریسته شود. معتقدم، هستند مدیران خوبی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور دارند که باید از آنان استفاده کرد و تصور میکنم که وزیر ارشاد جدید نیز مشی استفاده از نیروهای کار آمد وزارت ارشاد را پیگیری کند.
کد خبر: 62935
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceno8p.jh8wxi9bbj.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com