گزارش هنرنیوز از حاشیه برگزاری هم زمان هفته هنر کردستان، گلستان و سیستان و بلوچستان؛
هنر چهار گوشه ایران در تهران
18 تير 1391 ساعت 17:16
در دو هفته نخست تیرماه امسال در فرهنگسرای نیاوران شاهد برپایی هفته هنر استان های کردستان و گلستان بوده ایم. در هفته ی جاری نیز هفته ی هنر سیستان و بلوچستان در مجموعه فرهنگی و هنر آزادی هستیم.
ریشه این رویداد به برگزاری ۹ هفته هنری در سال ۱۳۹۰بازمی گردد. این حرکت به منظور تقویت بن مایه های بومی و فرهنگی با حمایت معاونت امور هنری شکل گرفته است. هفته هنر استان ها شامل برنامه های متنوعی چون معرفی پوشش، غذا و آداب و رسوم اقوام مختلف است. تعدادی از هنرمندان دو استان گلستان و کردستان به ارایه نقطه نظراتی درباره هفته هنر استان ها پرداخته اند که انعکاس آن را می خوانید.
حجت الله شکیبا، هنرمند نقاش می گوید: به طور کلی با برگزاری هفته هنر استان ها موافقم و هر فعالیتی که در این زمینه انجام شود خوب و مفید است. معتقدم مهمترین موضوع نحوه اجرای این رویداد است و این که چه اثرگذاری در بین مخاطبان دارد. مردم را به چه شناختی می رساند. وی توضیح می دهد، برگزارکنندگان هفته هنر استان ها بر روی سنتی و بومی بودن این جریان تاکید دارند و کمتر به زاویه روشنفکرانه هنر پرداخته می شود. این در حالی است که به عنوان یک هنرمند اجرا و ذهنیت نو را در قالبی مناسب همزمان با این هفته هنر می پسندم. به اعتقاد وی، علاوه بر آداب و رسوم، صنایع دستی و غذاهای محلی باید به هنرمندان و آثار خلق شده در دوره معاصر هر استان پرداخته شود و همزمان با برپایی این هفته ها، هنر سنتی و مدرن را با هم آشتی داد.
قطب الدین صادقی، نویسنده و کارگردان تئاتر معتقد است،برگزاری برنامه هایی چون هفته هنر استان ها فرصت خوبی است تا اهالی تهران که سخت سرگرم ترافیک و مسایل شهری اند از ریشه های ملی و از طبیعت بریده اند به ریشه های باستانی و اصیل هزاران ساله فرهنگ غنی خود در چهار گوشه ایران بازگردند. وی تاکید می کند: تنها برگزاری این هفته های هنری کافی نیست بلکه باید بازتاب آن را تجزیه وتحلیل کرد. درباره این جریان اخبار و گزارش منتشر شود و مهم است رادیو و تلویزیون به آن بپردازند. وی می گوید: برپایی یک هفته ای این جریان آن هم در یک فرهنگسرا فقط باید بهانه ای باشد برای بررسی شناخت، تفاهم و درک متقابل که بیشتر به آن نیازداریم. زمان برپایی این هفته های هنری اندک است و باید بسیار طولانی باشد و یا حتی چند بار در سال در زمینه های متنوع برگزار شود.
حسین مسافر آستانه، نویسنده و کارگردان تئاتر برگزاری هفته هنر استان ها را فرصت خوبی برای مردم کشور به ویژه تهرانی دانست تا در یک فرصت زمانی کوتاه با انواع هنرهای گوناگون، فرهنگ، آداب و رسوم، زندگی اقوام مختلف ایرانی از نزدیک آشنا شوند. وی با بیان این که هنرمندان استان های مختلف کشور نیزاز این فرصت برای ارایه هنر خود استفاده می کنند، اظهار داشت: اگر قرار بود یکی از این هنرها را از نزدیک شاهد باشیم زمان و هزینه زیاد طلب می کرد. این نیاز به دیدن آثار هنری از سوی شهروندان و ارایه اثر هنری و دیده شدن هنرمندان شهرستانی در یک مکان همزمان با برگزاری هفته هنر استان ها محقق می شود.
یونس پولاد، هنرمند خوشنویس معتقد است، برگزاری هفته هنر استان ها بسیار با اهمیت است و موجب آشنایی هر چه بیشتر مردم با فرهنگ خودشان می شود. وی مشاهده نزدیک موسیقی محلی، صنایع دستی و برنامه های جنبی دیگر استان ها که بسیار زنده و پویاست را بسیارتاثیرگذار می داند. این هنرمند می گوید: همزمان با برپایی هفته هنر استان ها نسل جوان می تواند فرق بین فرهنگ اصیل و مدرن را دریابد.
فردین صادق ایوبی، نقاش می گوید: به مسوولانی که فضا و شرایطی برای آشنایی با اقوام ایرانی فراهم کردن دست مریزاد می گویم و با این جریان که برای معرفی آداب و رسوم اقوام و آیین ها به وجود آمده به شدت موافقم. وی با بیان این که اکنون در کشوری زندگی می کنیم که (جهان وطنی) است، اظهار داشت: از این جهت می گویم جهان وطنی است که با کثرت اقوام و دیدگاه های مختلفی در حوزه مناسبات انسانی و اجتماعی روبرو هستیم. این هنرمند معتقد است، همه این اقوام ایرانی در اصل خویشاوندان فرهنگی یکدیگرند و در طول تاریخ همدلی و همزبانی خودشان را در رابطه با حفظ تمامیت ارزی و ارزش های ایرانی اسلامی ادا کرده اند. صادق ایوبی توضیح داد: در شرایط فعلی جهان امروز، بیش از هر دوره دیگری نیازمند وحدت ملی و قومی هستیم. برگزاری این گونه مراسم و هفته هنر استان ها زمینه مساعدی فراهم می کند تا به ارزش های مشترک زبانی،قومی، ملی و تاریخی یکدیگر نزدیک شویم.
بهزاد غریب پور، گرافیست معتقد است، درباره اقوام و آیین های ایرانی دچار فراموشی شده ایم و برپایی هفته هنر استان ها موجب می شود این فراموشی فراگیر نشود. وی می گوید: این حرکت موجب شناسایی و شناختن فرهنگ اقوام می شود. آیین ها جلب نظر می کنند و با یکدیگر آشنا و با یافتن مشابهت ها به هم نزدیک تر می شوند. غریب پور کشور ایران را سرشار از فرهنگ و اقوام با پوشش و آداب و رسوم متفاوت دانست و گفت: حرکت معاونت امور هنری در این زمینه مثبت است چون باعث شکوفا شدن استعدادهای شهرستان می شود.
محمدصابر صابر، خوشنویس مهم ترین ویژگی برگزاری هفته هنری استان ها را در پایتخت معرفی هنر و اقوام ایرانی محروم و دور از مرکز دانست و گفت: هنرمندان شهرستان فرصت کمتری برای عرضه آثار خود دارند از این رو خاصیت این مراسمها مانند پاک کردن گرد و غبار و صیقل دادن آیینه ای غبار گرفته است تا روشنی ها دیده شود. وی معتقد است، با برگزاری هفته هنر استان ها فرهنگ ها به یکدیگر نزدیک می شوند و در نهایت وحدت ملی به وقوع می پیوندد.
صدیق تعریف، خواننده معتقد است، هر کوششی که جهت بالا بردن و اعتلای سطح فرهنگی جامعه باشد درنفس خود، کاری شایسته و پسندیده است به شرط آن که این همت هدف مند باشد. وی میگوید: حفظ سنت ها و آیین های بومی و فرهنگی هر ملت مستلزم برنامه ریزی دقیق درنحوه اجرا و ارایه آن است که باید همسو با نیاز های دوران باشد. تعریف توضیح داد:از این طریق است که هم حیات سنت های فرهنگی پاس داشته می شود و هم سنت های تاریخی و فرهنگی یک ملت در هر زمان و دوره ایی کاربرد شاخص خود را دارد.
کد خبر: 43099
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceo78e.jh8xoi9bbj.html