وحید شیخ لر درگفتگو با هنرنیوز؛

نباید توقع داشت سینمای مستند در اکران موفق باشد

2 آبان 1391 ساعت 11:21

وحید شیخ لر گفت: متاسفانه سینمای داستانی ما در بخش جذب مخاطب مشکل دارد و نمی توان توقع داشت که سینمای مستند مان مانند کشور های دیگر بتواند در بحث اکران عمومی فیلم موفق باشد.


این نویسنده و کارگردان سینمای مستند در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز  افزود: هر چند با این شرایطی که سینمای ما در خصوص جذب مخاطب دارد اگر مستند سیاسی یا اجتماعی خوبی ساخته شود مردم در سینماها از آن استقبال می کنند. پس به نظرم باید بیش از این ها از سینمای مستند حمایت شود تا این سینما هم بتواند مخاطبان عام وخاص خود را در آینده داشته باشد.
بازیگر فیلم های «تنگنا» و «سفر به چزابه» در ادامه اضافه کرد: سینمای مستند مشکلات خاص خود را دارد و به نظرم باید شرایط برای فعالیت فیلمسازان در این حوزه فراهم شود به خصوص در حوزه مستندهای سیاسی که در آن انتخاب سوژه ها به سختی و با محدودیت انجام می شود و نمی توان با هرکسی که به عنوان سوژه انتخاب می کنی به راحتی به کپ و گفت نشست و از او فیلم گرفت.
وی عنوان داشت: به نظرم باید به فیلمسازان و هنرمندان سینمای مستند وبه خصوص مستندهای سیاسی اجازه حضور درحیطه های مختلف داده شود تا در نهایت آثار مستند سیاسی درخور توجهی در کشورمان تولید شود. در غیر این صورت شاهد این خواهیم بود که سینمای مستند سیاسی تبدیل به آثاری سفارشی و خنثی خواهند شد که تاثیرگذاری لازم روی مخاطب را نخواهند داشت.
شیخلر تصریح کرد: برخی از کسانی که در خصوص آنها فیلم مستند سیاسی ساخته می شود همیشه ترس دارند. ترس از اینکه زندگی آنها برای همه آشکار شود و یا اینکه با گفتگویی که انجام می دهند از طرف نهادها یا ارگان های مختلف تحت فشار قرار گیرند. بنابراین، این گونه مسئولین سیاسی یا مدیران مدام نگران و دلواپس این هستند که سینمای مستند باعث از دست دادن شغل و مدیریت شان شود.
این مستندسازخاطرنشان کرد: متاسفانه برای ساخت یک فیلم مستند سیاسی خوب وجذاب یک سری از درها بسته است و فیلمساز چاره ای جز این ندارد که تن به ساخت یک اثر خنثی و بی ارزش بدهد . به عنوان مثال ساختار بیمه و تامین اجتماعی در کشور ما مشکل دارد و شاید نتوان به راحتی دراین خصوص مستند ساخت .
کارگردان مستند ویکی لیکس یادآور شد: من سال گذشته فيلم مستند سياسی «ويكی ليكس» را به تهیه کنندگی سيما فيلم در پنجمین دوره بخش «مستند سياسی» جشنواره بین المللی سینماحقیقت داشتم که در مورد سايت «ويكی ليكس» به مديريت «ژولين آسانژ» بود که وی اسناد محرمانه مهمی از دنيای سياستمداران، ارتش های نظامی و دولت های مختلف را منتشر كرد و هيچكس بدرستی نمی تواند واقعيت پشت پرده را شرح دهد.
وی عنوان داشت: امسال من در بخش مستند داستانی ششمین جشنواره سینما حقیقت، فیلم مستند «ارتش پنجم» به تهیه کنندگی مركز سيما فيلم را دارم که در خصوص ویروس«استاكس نت » در نیروگاه اتمی بوشهر است و امیدوارم مخاطبان از دیدن این اثرم خوشحال شوند و فیلم از سوی منتقدین و مخاطبان مورد نقد وبررسی قرار گیرد تا من هم بتوانم از اشکالات فیلم ام آگاه شوم.
شیخ لریادآورشد: این فیلم مستند داستانی، مجموعه ای از تصاویر مرتبط با این موضوع و همچنین گفتگو با مسئولان سازمان انرژی اتمی و مقامات رده بالای دولتی است که پس از تدوین نهایی به جشنواره سینما حقیقت امسال ارائه شده است .
این کارگردان سینمای مستند در خصوص پخش مستند از شبکه تلویزیونی مستند سیما هم تاکید کرد: شبکه مستند سیما می تواند با خرید و پخش انواع مستند در ژانر های مختلف به سینمای مستند، فیلمسازان و مخاطبان کمک کند . ازطرفی شبکه مستند می تواند با پخش مستندهای خوب و با کیفیت مخاطبان را با سینمای مستند اجتماعی و سیاسی آشنا کند و زمینه را برای رشد و بالندگی سینمای مستند فراهم کند.
این بازیگر سینما اضافه کرد: متاسفانه شبکه مستند سیما به دلیل مشکلات مالی که این روزها صدا وسیما با آن درگیر است کمتر به فیلمسازان سینمای مستند خودمان سفارش ساخت فیلم مستند می دهد و در مقابل مستندهای تکراری و کلیشه روی آنتن خود می فرستند که این اصلا برای مخاطب تلویزیون خوب نیست. چون باعث می شود که مخاطب به سمت شبکه های ماهوارهای گرایش پیدا کند و از فیلم های مستند این گونه شبکه ها دیدن کند.
وی در پایان گفت: وقتی تلویزیون شبکه تلویزیونی تاسیس می کند باید به فکر تامین خوراک آنها هم باشد ونباید فقط به پخش سریال های فیلم ها و مستندهای تکراری رو بیاورد و این عمل باعث خواهد شد که تلویزیون به مرور مخاطبان خود را ازدست بدهد . پس تلویزیون و شبکه های مختلف آن برای جذب مخاطب چاره ای جز بالا بردن سطح کیفی برنامه های خود ندارند.


کد خبر: 48409

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceoe8e.jh8v7i9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com