مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران:
تخریب نکردن خانۀ عامریها مساوی است با حکم انفصال از خدمت!
29 دی 1393 ساعت 9:16
در حالی خانه تاریخی عامریها تخریب و مسئولان میراث فرهنگی متذکر به دریافت حکم انفصال از خدمت شدند که اکنون میراث فرهنگی استان تهران با ارسال نامهای به شهرداری خواستار ساخت بنایی هم ارتفاع و عین به عین بنای قبلی است.
به گزارش هنرنیوز، بالاخره با وجود ثبت اضطراری خانهی عامریها، مالک مجتمع «تجارت جهانی» به آرزوی خود رسید و این خانه قاجاری دو روز پیش تخریب شد. اما براستی در این میان چه کسی مقصر است؟ در این باره رجبعلی خسروآبادی با اشاره به ثبت اضطراری خانه عامریها به خبرنگار هنرنیوز میگوید:« در این ثبت مقدمات کامل موضوع انجام نشده بود.مضاف برآن که دیوان عدالت اداری به این مسأله ورود پیدا کرده و خانه عامریها را از ثبت خارج کرده بود. تلاشهایی هم شد اما هنگام خروج اثر امکان تجدید نظر وجود نداشت از طرفی حتا پس از آن که بنده مدیر کل شدم با وجود آن که نامه نوشتیم چون بحث مطرح شده خارج از زمان مورد نظر بود، توجهی نشد. به عبارتی در این موضوع نه شهرداری و نه میراث فرهنگی بلکه دیوان عدالت اداری مورد بحث است.»
او تأکید میکند:« فرض کمکاری سازمان میراث فرهنگی یا شهرداری در مورد تخریب خانه عامریها فرض درستی نیست. ما مشکلاتی داریم و من هم قصد خلط مبحث ندارم . این که دوستان در میراث فرهنگی در آن زمان دقت عمل لازم را نداشتند، و به جبران مافات به دنبال ثبت اضطراری رفتند یا در زمان مقرر بخش حقوقی به درستی دفاع نکرده درجای خود محفوظ است اما آنچه اکنون اتفاق افتاده نه خواسته میراث فرهنگی بود و نه شهرداری بلکه دیوان نامه داده بود ما را ملزم به اجرا کرده بود.»
مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران تصریح میکند: «در آن زمان دیوان عدالت اداری ما را ملزم کرد. آنها حتا با ارسال نامهای متذکر شدند در صورت عدم ابلاغ، حکم انفصال از خدمت صادر میکنیم.»
او در پاسخ به این پرسش که آیا صحیح است که اداره کل میراث فرهنگی تهران به مالک مجوز ساخت عین به عین داده است، توضیح میدهد: « بنا بر مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی مصوبه ۱۳۹۰، خانههای تاریخی موجود در بافت تاریخی حتا اگر تخریب هم شوند، مالک موظف به ساخت بنایی هم ارتفاع با بنای قبلی و عین به عین آن است. ما این نامه را برای تمام خانههای تاریخی و از جمله خانه عامریها به شهرداری ارسال کردیم.
به گزارش هنرنیوز، ۲۱ اردیبهشت ۹۲ شهرام شهریار – فعال میراث فرهنگی و گردشگری تهران- در وبلاگش « سفرنویس»درباره ثبت اضطراری خانه عامریها نوشته بود:«از اینجا به بعد کمی قضیه شیرین شد، البته شیرین مضحک ، کاشف به عمل آمد که خانه دیگری را ثبت کرده بودند!!! برخی میگفتند؛ یکی از دلایل کنار گذاشتن آقای «م.ف» از میراث فرهنگی تهران تبانی با مالک مجتمع تجاری و ثبت خانهای دیگر بود. معادله داشت پیچیدهتر میشد، شهرداری هم آمد پای کار ، البته این بار؛ برای جلوگیری از تخریب خانه عامریها (انجمن فرهنگی ایران و انگلیس)… اما مالک مجتمع تجاری کار بلدتر از همه است، شبانه سقف شیروانی را برداشت، شبانه سقف طبقه دوم را برداشت و باز هم شبانه زیر پیهای ملک را خالی کرد که خانه خراب شود … نمیدانم چرا تابه حال فرو نریخته!!!»
به گفته شهریار، سلطان خان محمد عامری پسر نصرالله نائینی اسدالسلطنه که پیشکار ناصرالدین شاه و سرپرست ساخت عمارت مسعودیه بود، در سال ۱۲۶۸ ه خورشیدی متولد شد و در مدرسه آمریکایی تهران فارغ التحصیل و در سال ۱۲۹۲ ه خورشیدی در همان مدرسه به عنوان آموزگار شروع به فعالیت کرد. سلطان خان محمد عامری به دلیل آشنایی با زبان انگلیسی در روزنامه رعد که به سرپرستی سید ضیاء الدین طباطبایی منتشر می شد، مشغول و در سال ۱۲۹۸ راهی سفر به اروپا شد.عضو کمیته زرگنده، رئیس دفتر و معاون سید ضیاء الدین طباطبایی ، نماینده مجلس شورای ملی ، معاون وزیر دارایی ، معاون وزارت راه و ارتباطات ، سردبیر روزنامه صور مدفون شده در سن ۸۳ سالگی در باغ گورستان ظهیرالدوله و بانی خانه عامریهای شهر تهران یا (انجمن فرهنگی ایران و انگلیس) است..
کد خبر: 78479
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceoe8f.jh8vfi9bbj.html