به مناسبت جشن روز ملی مازندران؛
نغمه مازنیها در سالن میلاد طنینانداز میشود
2 آبان 1390 ساعت 16:54
امسال چهارمین جشنواره شعر و موسیقی مازندرانیها به مناسبت جشن روز ملی مازندران در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی تهران، برگزار میشود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از فارس، عادل جهانآرای، مسئول خبر چهارمین جشنواره شعر و موسیقی مازندرانیها گفت: امسال در چهارمین جشنواره شعر و موسیقی مازندرانیهای به مناسبت جشن روز ملی مازندران و تیرماسیزده شو در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی تهران، برگزار میشود.
وی افزود: جشن تیرگان یا تیرماسیزهشو که در فرهنگ مردم مازندران به «لالشو» شهرت دارد، تا یکی دو دهه پیش هر سال در 12آبان برابر با 10تیرماه تبری در مناطق مختلف استان از سوی جوانان و نوجوانان اجرا میشد.
جهانآرای گفت: این آیین چندی است که به همت علاقهمندان فرهنگ مازندران در مناطق مختلف مازندران گاه به صورت نمادین و گاه به صورت واقعی برگزار میشود.
مدیر اجرایی چهارمین جشنواره شعر و موسیقی مازندران ادامه داد: به همت مجموعه فرهنگی هنری پارپیرار و با مشارکت انجمنها و علاقهمندان به فرهنگ و هنر مازندران به مناسبت روز مازندران و جشن تیرگان، چهارمین جشنواره شعر و موسیقی مازندران در تاریخ 7 تا 8 آبان 1390 (به مدت دو شب) از ساعت 19 تا 22 در محل نمایشگاه بین المللی تهران (سالن میلاد) برگزار میشود.
خسرو علیزاده دبیر چهارمین جشنواره شعر و موسیقی مازندران گفت: این جشنواره که در نوع خود برای نخستین بار برگزار میشود، گروههای مختلف هنری استانها را در کنار هم قرار میدهد.
علیزاده گفت: بخشی از برنامههای این جشنواره شامل شعرخوانی، مراسم آیینی(تیرماسیزه) مازندرانی، اجرای موسیقی مازندرانی از سوی گروه «مشتاق حسن» به سرپرستی محمدرضا اسحاقی و گروه موسیقی پارپیرار است.
دبیر جشنواره افزود: تجلیل از فرهیختگان عرصه فرهنگ و هنر و افراد موثر مازندرانی، تکخوانیها و نینوازیهای مازندرانی، گروه موسیقی سازینه متشکل از هنرمندان استانها و اقوام مختلف از جمله: مازندران(ابوالحسن خوشرو)، آذربایجان(عاشیق حسن میرزاپور)، لرستان(ایرج رحمانپور)، بوشهر(محسن شریفیان)، کهکیلویه و بویراحمد(کورش اسدپور)، گیلان(ناصر وحدتی)، کرمانج خراسان(سهراب محمدی)، قشقایی(پروین بهمنی و ابراهیم کهندلپور)، ترکمن(بخشی طواق سعادتی) و بختیاری (پیمان بزرگنیا) بخش دیگر این جشنواره است.
در همین حال فرهود جلالی مدیر جشنواره گفت: هدف از برگزاری جشنواره شعر و موسیقی مازندران را اشاعه فرهنگ اصیل و ناب مازندران میداند و گفت: علت اینکه از گروههای موسیقی دیگر اقوام دعوت کردیم که در این جشنواره امسال شرکت کنند، ایجاد وحدت و همدلی اقوام مختلف ایران است.
وی ادامه داد: به نظر ما ایرانیها علاوه بر زبان مشترک فرهنگ و باورهای مشترکی دارند که میتوان رگههای آن را در آیینهای مشابه و مهمتر از آن در موسیقی و شعر آنان مشاهده کرد.
این شاعر و محقق مازندرانی افزود: وقتی گروههای مختلف از اقصی نقاط کشور در مراسمی که جشنواره موسیقی و شعر مازندرانی نام دارد شرکت میکنند، بیانگر باور مشترک همه آنان به اصل همدلی و وحدت ملی است.
وی گفت: از مازندرانیهایی که در استان زندگی میکنند میخواهیم که با حضور خود در تهران ما را در ترویج آیینها و سنتهای اصیل مازندران یاری کنند.
کد خبر: 33649
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceop8x.jh8xei9bbj.html