بهره گیری از تنها دستگاه میکروسکوپ طیف سنجی زیر قرمز در حفاظت و مرمت آثار هنری
10 مرداد 1394 ساعت 14:48
تنها دستگاه میکروسکوپ زیر قرمز که یکی از پرکاربردترین دستگاه ها برای شناسایی مواد در حوزه های حفاظت و مرمت آثار هنری ،باستان سنجی و ... است در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی –فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری راه اندازی شد.
به گزارش هنرنیوز، سحر نوحی پژوهشگر و کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی –فرهنگی امروز "شنبه"با اعلام این خبر تصریح کرد : میکروسکوپ دستگاه طیف سنجی زیر قرمز با تبدیل فوریه، ابزاری منحصربفرد است که برای دستیابی به یک آنالیز میکروسکوپی غیرتخریبی و سریع مورد استفاده قرار می گیرد.
او افزود: شناسایی نمونه های میکروسکوپی نیاز مشترک هر نوع آزمایشگاه کنترل کیفیت، تحقیقاتی، مواد دارویی، پلیمرها، بسته بندی، پوشش، مواد شیمیایی، مصالح، خوردگی، نساجی و ... است.
به گفته وی قابلیت های خاص این روش، استفاده از آنرا در حوزه های مختلف از جمله تجزیه و تحلیل پزشکی قانونی، علوم مواد، بررسی سطوح و پوشش ها، حفاظت و مرمت آثار هنری، کانی شناسی، بیوشیمی، پزشکی و دندان پزشکی، باستان سنجی و ... گسترش داده است.
این پژوهشگر افزود: میکروسکوپ زیر قرمز یکی از پرکاربردترین و کارآمدترین دستگاه ها برای شناسایی مواد ، بدون در نظر گرفتن مقدار و نوع ماده است .
نوحی خاطرنشان کرد که دستگاه میکروسکوپ زیر قرمز دستگاهNicolet بوده است که به طور مستقیم به دستگاه طیف سنج زیر قرمز با تبدیل فوریه Nicolet ۵۱۰P متصل می شود.
به گفته این کارشناس، دتکتور این دستگاه MCT است که با نیتروژن مایع کار می-کندو محدوده کارکرد آن ۴۰۰۰-۶۵۰ cm-۱، است.
او با بیان اینکه بزرگنمایی این میکروسکوپ ۱۰Xبوده و با تعویض لنز، قابل ارتقاء تا ۵۰Xاست، اظهار داشت که این دستگاه تنها دستگاه میکروسکوپ طیف سنجی زیرقرمزبااستفادهازتبدیل فوریه موجود در کشور است که قابلیت عکس برداری و فیلم برداری میکروسکوپی را نیز داراست.
این پژوهشگر با بیان اینکه این روش ،روشی بدون نمونه برداری برای آنالیز مواد است تصریح کرد که میکروسکوپ زیر قرمز ترکیبی از قدرت دستگاه طیف سنج زیر قرمز با تبدیل فوریه (FT-IR) و زیبایی مشاهده نمونه با استفاده از میکروسکوپ نوری، به روشی بسیار سریع و آسان است.
او با اشاره به اینکه مشاهده نمونه در ابعاد میکروسکوپی از روش های مُد انعکاسی و عبوری امکان پذیر است افزود: این دستگاه مشاهده بصری نمونه های میکروسکوپی و شناسایی خواص شیمیایی ماده را به طور همزمان فراهم می کند.
به گفته این کارشناس، همچنین امکان بررسی مقاطع (اعم از همگون و ناهمگون) توسط این روش وجود دارد؛ بطوریکه با محدود کردن سطح تابش اشعه زیر قرمز توسط دریچه های محدود کننده می توان بخش مورد نظر جهت آنالیز را محدود کرد.
کد خبر: 82096
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcep78v.jh8woi9bbj.html